Ahoj. Po tohtorocnych unahananych sviatkoch mam dost a buduci rok chceme ist na cele vianoce a silvestra niekam do exotiky. Kam lietate na dovolenku v decembri? Chceme sa aj kupat v mori/oceane. Dvaja dospeli + 20 mesacne dieta. Cenovo mi to je jedno, hlavne mi ide o to,aby dcera zvladla let. Dik
Boli sme na Kube.
@sabinka022 sme od 13.12 do 13.1. v Thajsku s 5 a 3 rocnym. Minuly rok sme boli prve 2 januarove tyzdne. Dcera ma 20 mesiacov teraz, ci bude mat o rok v case planovanej dovolenky?
@mimi3008 Buduci rok v decembri bude mat 20m. Teraz je to bubak 8 mesacny 🙂
@sabinka022 Minulý december Dominikánska republika, teraz Zanzibar.
Let trvá 10 hodín.
Ak vyberieš Omán kôli kratšiemu letu,tak pre istotu hľadaj hotel s vyhrievanými bazénmi, lebo nikto dopredu nevie, či sa bude dať kúpať v oceáne.
@sabinka022 fakt si to rozmysli takýto dlhý let s tak malým dieťaťom. Už len kvôli uhľaduplnosti voči spolucestujúcim
@sabinka022 kvôli di
Dieťaťu by som zvolila kratší let Oman, Dubai, Zanzibar 10 h je Thajsko z týchto všetkých je najteplejšia vody v Thajsku.Sestra je na Tenerife 28 st, ale nekúpu sa iba v bazéne vyhrievanom, ale na pláži sú ľudia aj sa niektorí kúpu.Maledivy a väčšiu exotiku by som neriskovala nemám rada až také dlhé lety.
@mimi3008 po vlastnej osi máte ubytovanie?
@sabinka022 ja som bola na vinice a Silvestra v Mexiku. Konkrétne Tulúm. Pláže boli naozaj rozprávkové. No let trvá dosť dlho. Cca 12 hodín
Za mňa jedine Maldivy. Karibik ľadová voda a veľké vlny. Omán už zima ( tento rok sme tam boli začiatkom Decembra a voda 23 stupňov). Pomer dĺžka letu a istota počasia jedine tie Maldivy.
Teda nie Omán, ale Bahrajn sme boli teraz. Omán bol dobrý v polke Novembra.
@eliska13 som velmi spokojna s ubytkom. Mame prenajaty Bungalow, v danom objekte je ich 7, je tam 1 spolocny velky bazen, mame prenajate 2 scootre, takze sme flexibilni, cize sme si mohli dovolit ubytovat sa aj nie priamo na plazi. Chodime na rozne vylety, mozme striedat plaze...nie sme prikovani k 1 hoteloven plazi, alebo nemusime davat 20 eur denne za taxiky (plaz, mesto, trhy hore dole, nakupy, ob hody...). Strava je tu relativne lacna, teda restiky pri plazach ryzuju na turistoch, 1 obed vycbadza cca ako u nas, ale kedze mame motorky, dostaneme sa, kam chceme, na tych ich lokalnych trhoch pre domacich sa najeme obed za 5-7 eur pre 4 aj s pitim a dezertom. Asi 2x v tyzdni manzel nieco navari (skusa ich recepty, kedze su tu k dispozicii aj ich suroviny, co doma je problem), 2-3x tyzdenne restika a zvysok tie trhy...Eva Air viem, ze lietaju priamo a su aj drahsi, my sme cez Etihad a s 2 malymi detmi som vdacna za prestupy a ze netreba sediet 11 hodin nonstop v lietadle
My sne boli v emirátoch. Bolo super,teplota 26 st.
@sabinka022 za man Oman. Taka pohodicka. Neboli sme na Vianoce ale leteli sme 3.1.. teplúčko, kúpali sme sa. Akoze nie je to na vylety ale tak este budete mat male dieta, Cize Vam staci voda, teplo a rezort. Bolo to s 1 prestupom. To bolo 5 rokov dozadu. Teraz sa uz lieta viac teplých destinácii priamo aj z Ba, Viedne aj Prahy. Pripadne bozri kde a kam aby ste to mali bez prestupu.