Dovolenka v decembri

sabinka022
30. dec 2024

Ahoj. Po tohtorocnych unahananych sviatkoch mam dost a buduci rok chceme ist na cele vianoce a silvestra niekam do exotiky. Kam lietate na dovolenku v decembri? Chceme sa aj kupat v mori/oceane. Dvaja dospeli + 20 mesacne dieta. Cenovo mi to je jedno, hlavne mi ide o to,aby dcera zvladla let. Dik

betulinka1
30. dec 2024

@sabinka022 za man Oman. Taka pohodicka. Neboli sme na Vianoce ale leteli sme 3.1.. teplúčko, kúpali sme sa. Akoze nie je to na vylety ale tak este budete mat male dieta, Cize Vam staci voda, teplo a rezort. Bolo to s 1 prestupom. To bolo 5 rokov dozadu. Teraz sa uz lieta viac teplých destinácii priamo aj z Ba, Viedne aj Prahy. Pripadne bozri kde a kam aby ste to mali bez prestupu.

sarandon
30. dec 2024

Boli sme na Kube.

mimi3008
30. dec 2024

@sabinka022 sme od 13.12 do 13.1. v Thajsku s 5 a 3 rocnym. Minuly rok sme boli prve 2 januarove tyzdne. Dcera ma 20 mesiacov teraz, ci bude mat o rok v case planovanej dovolenky?

sabinka022
autor
30. dec 2024

@mimi3008 Buduci rok v decembri bude mat 20m. Teraz je to bubak 8 mesacny 🙂

jaja20
30. dec 2024

@sabinka022 Minulý december Dominikánska republika, teraz Zanzibar.
Let trvá 10 hodín.
Ak vyberieš Omán kôli kratšiemu letu,tak pre istotu hľadaj hotel s vyhrievanými bazénmi, lebo nikto dopredu nevie, či sa bude dať kúpať v oceáne.

tanapeta
30. dec 2024

@sabinka022 fakt si to rozmysli takýto dlhý let s tak malým dieťaťom. Už len kvôli uhľaduplnosti voči spolucestujúcim

melanta
30. dec 2024

@tanapeta na jar sme absolvovali vyše 20 hodinový let, 3 maličké deti tam boli, ani jedno nikoho neobťažovalo. Lietam viac krát mesačne, výnimočne obťažuje cestujúcich nejaké dieťa, väčšinou obťažujú dospelí.

eliska13
30. dec 2024

@sabinka022 kvôli di

eliska13
30. dec 2024

Dieťaťu by som zvolila kratší let Oman, Dubai, Zanzibar 10 h je Thajsko z týchto všetkých je najteplejšia vody v Thajsku.Sestra je na Tenerife 28 st, ale nekúpu sa iba v bazéne vyhrievanom, ale na pláži sú ľudia aj sa niektorí kúpu.Maledivy a väčšiu exotiku by som neriskovala nemám rada až také dlhé lety.
@mimi3008 po vlastnej osi máte ubytovanie?

lenuska9999
30. dec 2024

@sabinka022 ja som bola na vinice a Silvestra v Mexiku. Konkrétne Tulúm. Pláže boli naozaj rozprávkové. No let trvá dosť dlho. Cca 12 hodín

mimi3008
30. dec 2024

@eliska13 toho roku sme si sami zaobstarali letenky cez Pelikan a ubytki cez airbnb. Ale uz komcom maja. Vyjde nas to teraz lacnejsie na emsiac, ne, cez cestovku na 2 tyzdne minuly rok

eliska13
30. dec 2024

@mimi3008 verím...naši známi chodia roky cez Eva air tiež na mesiac cez Vianoce a zvlášť ubytovanie. S ubytkom si spokojná ako riešite stravu?

martinka13
30. dec 2024

Za mňa jedine Maldivy. Karibik ľadová voda a veľké vlny. Omán už zima ( tento rok sme tam boli začiatkom Decembra a voda 23 stupňov). Pomer dĺžka letu a istota počasia jedine tie Maldivy.

martinka13
30. dec 2024

Teda nie Omán, ale Bahrajn sme boli teraz. Omán bol dobrý v polke Novembra.

mimi3008
30. dec 2024

@eliska13 som velmi spokojna s ubytkom. Mame prenajaty Bungalow, v danom objekte je ich 7, je tam 1 spolocny velky bazen, mame prenajate 2 scootre, takze sme flexibilni, cize sme si mohli dovolit ubytovat sa aj nie priamo na plazi. Chodime na rozne vylety, mozme striedat plaze...nie sme prikovani k 1 hoteloven plazi, alebo nemusime davat 20 eur denne za taxiky (plaz, mesto, trhy hore dole, nakupy, ob hody...). Strava je tu relativne lacna, teda restiky pri plazach ryzuju na turistoch, 1 obed vycbadza cca ako u nas, ale kedze mame motorky, dostaneme sa, kam chceme, na tych ich lokalnych trhoch pre domacich sa najeme obed za 5-7 eur pre 4 aj s pitim a dezertom. Asi 2x v tyzdni manzel nieco navari (skusa ich recepty, kedze su tu k dispozicii aj ich suroviny, co doma je problem), 2-3x tyzdenne restika a zvysok tie trhy...Eva Air viem, ze lietaju priamo a su aj drahsi, my sme cez Etihad a s 2 malymi detmi som vdacna za prestupy a ze netreba sediet 11 hodin nonstop v lietadle

zuju2
9. jan 2025

My sne boli v emirátoch. Bolo super,teplota 26 st.