Ahojte maminy. Potrebovala by som pomoct. Máme 7-mesacneho synceka a v juli by sme chceli ist do Chorvatska autom. Prosím poraďte mi, co vsetko potrebujem, zobrat so sebou, aby malickemu nic nechybalo. Už si neviem rady, tak mi skuste poradit, ak ste už absolvovali dovolenku s takym drobcom. Dakujem za odpovede.
Plienky na cestu, vodu na cestu, mlieko ak ma nejake speci alebo vies ze je komplikovanejsie dat ine mlieko tak to by som brala hadam ako na cely pobyt, zakladne lieky jedlo na cestu, na cestu potom aj nejake hracky , cd, dvd co ja viem ja med idem autom tak tam nemam z toho tazku hlavu balim a beriem vsetko co padne pod ruku okrem jedla to tak akurat na cestu
toto je obdobie prvých príkrmov,ktoré som chystala, varila doma,teda ja som s menej ako ročným dieťaťom do sveta nešla kvôli jedlu...teda asi by bolo dobré si naplánovať jedálniček a podľa toho baliť..ostatné sa dá dokúpiť,brala by som z domu ešte liekynaše a teplomer,odporúčam aj čiapku legionárku aspoň 2 ks a z kremov sa mi najviac osvedčil Daylong
@janinah ale vsak na tych 5-7dni sa im nic nestane ked budu jest aj kupene od hero alebo nestle - tie dostatpo celej europe v hociktorej lekarni a su dokonca s fotkou cize clovek nemusi ani vediet inu rec aby sa dovtipil co v tom je alebo am je clovek v apartmane zbehnes na miestny rynok a kupis cerstvu zeleninu ovocie nejake maso a uvaris nieco aj na aprtmane - myslim si ze pri cestovani v ramci eu toto nie je problem 🙂
zakladne lieky, krem na opalovanie, kozmetiku, hracky, nejake tienidlo ak budete kvasit na plazi a papanie.. ja do Chorvatska bez jedla nejdem.. dieta tam nemam cim nakrmit, strava tam mi velmi nevyhovuje bezne varena (asi som divna:P ) a nie to este aby som ju malemu babu davala, vyzivy v Chorvatsku neviem, neskusali sme... do auta si vzdy hodim balik plienok a utierok na zadok - auto odnesie a o jednu nahanacku po meste menej, ked som sla s malou na dovcu hodila som tam aj prenosnu chladnicku s vyzivami, pripadne aj daco extra na jedenie (mala som to pekne rozratane podla toho kolko jedla na cely tyzden) a par ovocim (fakt iba nejake 2 kusy ak by daco... ale to sa tam kupilo, aj piskoty a pod sa kupili tam, my sme brali UM a kasu na dobru noc, kanvicu sme vacsinou mali... ked sme nemali brali sme nasu mini-cestovnu)... oblecenie podla potreby ake pouzivate doma, klobuky proti slnku atd... inak este pre nas beriem laptom a ipad, to na dovolenke ked bude kriza pustime rozpravku alebo daco co mame na disku... ale zatial ani raz nebolo treba... deti sa zabavia s hrackami dost a vsetko to tam bude nove... Jedine co do dnes pouzivam je prirucna taska vpredu v aute, elbo mala po ceste vymysla, kolko krat je jej aj zle... cize aby sa mi nestalo ze budem v tom plnom kufri nieco hladat.. mam tam nutne jedlo na cestu, vodu, dzusik, plienky, utierky, sacok na smeti a riadnu textilnu plienku :P...
a inak na podobne vychytavky je tu uz nejake tema..
@prasiatko30 no neviem... pre mna je to problem.. stravit dovolenku nahananim jedla, len aby som v kufri usetrila trochu miesta:P
@prasiatko30 ale však ja som jej nezakázala ísť 😉 možno niekomu nerobí problém improvizovať s jedlom či kupované dávať,mne by to problém robilo resp.nechýbala mi dovolenka pri mori s tak malým dieťaťom,otázka je nakoľko je to oddych a nakoľko stres...jajinka pôjde,uvidí... 😉
@simca06022011 nejde o usetrenie miesta ide o to ze ja si potom tiez rada pobeham po miestnych obchodoch a napr obocie zelenina volakde v chorvatsku musi byt omnoho lepsia taka cerstva ako nieco co priveziem zo 1000km v aute 🙂
@janinah ja na to pozeram s uplne ineho pohladu 🙂 ale to bude asi tym ze ja som s mojimi raketami musela cestovat od malickeho mala 🙂
ovocie zelenina je nieco ine ako jedlo na varenie a maso ;) to som aj ja pisala v prispevku ze donesieme par kusov iba, na cestu a kym sa dostaneme tam kam chceme.. ovocie sa da kupit hocikde aj na plazi, netreba nahanat obchody ako je to pri vyzivach napr.... tak ale ja vobec nie som obchodovi typ.. teda ked uz radsej idem do butiku ako do potravin.. potraviny kupujeme do tej chladnicky zase cestou domov :P to donesiem prsutov a ovocia kolko sa nam este vprace do auta :P
@simca06022011 a fakt ja na dovci potom uz moc nevarim obed v restike a vecera podla chute bud resti alebo nejaky sandvic rychlo doma a vela ovocia
ved ale 7 mesacnemu nedas jest jedlo v restike... ani sendvic 🙂 a iba na ovoci byt nemoze.. takze aj tak aj tak, treba doniest alebo behat a zhanat po obchodoch... my je jasne ze pre seba nemusime varit 🙂) ale co ti nasi krpci? 🙂))
@prasiatko30
Vsak prave preto hovorim ze pre ne som kupovavala uz pripravene - ako aj keby si si doniesla uz pripravene tak ti to tak dlho nevydrzi a nevies v akom stave to donesies ma miesto cinu 🙂
Ale u nas napr si pamatam jednu cestu s mladsou a to uz mala nieco cez rok a preZila 5 dni na cokoladovych mliecnych napojoch tetrabrickovych - takze uplne klidek 🙂
@jajinka81 so sebou si zober hlavne peniaze, v HR tiež žijú malé deti a teda je tam všetko potrebné dostať bežne v obchodoch... na cestu samozrejme plienky, neviem či kojíš alebo nie, ak nie, tak horúcu vodu do termosky a nadávkované UM,fľašky, ak kojíš, tak máš o starosť menej...prevarenú vodu malému na pitie do fľaše... nejaký fenistil gel na štípance, panadol / brufen od teploty, iné lieky neviem či by som dávala takému malému bez lekára... samozrejme nezabudnúť na cestovné poistenie aj pre drobca...
na oblečenie veľa nepotrebuje, to už pobalíš podľa seba, ochranný krém, ale to v prípade potreby aj kúpiš tam, kozmetiku takú čo bežne používate...