Dovolenka v Chorvátsku - rady

2. jún 2024

Prosím skúsenejších o radu. Čo nezabudnúť zabaliť na dovolenku? Naša rodina nikdy nebola pri mori. Ideme autom o pár týždňov, tri deti vo veku od 7 do 16r.

pribinak
2. jún 2024

Poistenie. Doklady.

S ostatnými vecami si nerob ťažkú hlavu, v Chorvátsku dostaneš kúpiť všetko to
čo u nad

nafka0483
2. jún 2024

- doklady s fotkou
- pokryvka hlavy
- plavky
- topanky do vody
- opalovacie kremy
- zakladne lieky - ano kupis tam vsetko ale ked ta vecer rozboli hlava alebo v noci dostane dieta horucku tak budes vtedy googlit najblizsiu pohotovostnu lekaren a utekat tam po liek?

bolarazjedna
2. jún 2024

Tak super je, že skoro všetko sa tam dá kúpiť, keby niečo zabudnete (okrem osobných dokladov a peňazí) , takže nestresujte dopredu. Plavky, oblečenie, spodné prádlo, krém ba opaľovanie, lieky ktoré užívate (ja väčšinou beriem aj liek proti teplote, od bolesti, niečo na hnačku, na cmulacie na bolesť hrdla - aby som nemusela hneď hľadať lekáreň, pre malé deti teplomer), plážový uterák, deku, sprcha, sampon, prezuvky, topánky do vody (v Chorvátsku sú morskí ježkovia, takže radšej bosí do vody nechoďte), nabíjačku na mobil, karty, resp iné spoločenské hry, plážové hry, napr loptu, frizbi, knihy na čítanie, krížovky (samozrejme podľa osobných preferencií), hygienické potreby...

bolarazjedna
2. jún 2024

Ešte ma napadli dezinfekčný sprej na drobné rany, naplaste na odreniny, slnečné okuliare.

autor
2. jún 2024

@bolarazjedna
@nafka0483 ďakujem
Ešte ma napadlo , slnečník alebo iná ochrana proti slnku , alebo netreba. Na foto z ubytovania nič také nevidno. Dá tá prenajať či je individuálne?

bolarazjedna
2. jún 2024

Prenajať asi nie, radšej si zoberte alebo kupte tam.

zuzinka888
2. jún 2024

Ak ides do hotela - tie mozu mat vyclenenu plaz so slnecnikmi. Ak apartman u domacich tak nie- radsej si kupte ak mate ubytko dalej od plaze.

jjanulienka
2. jún 2024

Niečo proti komárom do zásuvky 👌🤔😬😬

nisia
13. jún 2024

Peniaze a celkom dost ak si stravu zabezpecujete sami. V restauracii stoji jedlo priemerne 15-25 € zalezi co si date. Kava v obchode je trosku drahsia ale na plazi 1,80 € espresso.
Doklady, lieky a zvysok sa da kupit maju Kaufland a Lidl.

snowflakenel
13. jún 2024

Hlavne doklady, peniaze, veci osobnej potreby. S jedlom si nelam hlavu , dostanes to co i nas, niekde aj lacnejsie ako u nas.
Vezmi lieky,,ktore uzivas. Ostatne keby vas chytila nejaka nadcha alebo tak, kupis aj tam.
My chodime roky, zo Zaciatku nabaleni, teraz,som sa uz,poucila a neprehanam. A to chodime s detmi.

viva13
23. júl 2024

Prosim maju v Chorv.nieco ako Ibalgin?

mirka17
23. júl 2024

zober si aj trochu prášku na pranie, ja som vždy večer preprala plavky od morskej vody a piesku

snowflakenel
23. júl 2024

Vsetlo dostanes kupit. Nejdes na.koniec sveta.
Ale je pravda, ze zdrazelo. No nic strasne.