Ahojte baby chcem sa opýtať ideme na dovolenku do Chorvatska ako je to s cestovym pasom či občianskym preukazom.. Viem že ta lehota na ob.preukaz je 6 mesiacov že by ešte mal byt platny pred a po ... Ak mam cestovny pas tak možem vycestovať hned či ako ? 🏖 ďakujem
Do chorvátska pas nepotrebujes. Staci ti obciansky preukaz. Ine je to ak by ste sli s dietatkom, to potrebuje mat vystaveny svoj pas a zvacsa to tak byva, ze by sa nemal koncit skor ako 6 mesiacov pred dovolenkou🙂
Ďakujem Vam 🙂
My sme boli cez veľkú noc a synovi koncil pas v júni. Takze mu platil už len necelé 2 mesiace, pustili nás v pohode a to ešte skenovali každý doklad na ceste tam aj späť. Dospeli jazdime na OP.
Oo super 🙂 Ja mam uplne novy pas plati mi teraz 4 mesiac este som snim nikde nebola 🙂 Ja som si len nebola ista že či je nejaka lehota pred a po alebo od kedy začina ,, byť ''pas platný 🙂 Tak ďakujem že si napisali 🙂
@kika1208 lehota 6 mesiacov platného pasu patrí pre štáty, ktoré sú mimo Schengen. T.j. Turecko napríklad, Egypt a pod.
V Chorvátsku nepotrebuješ ani cestovný pas. Iba deti do 15 rokov. Stačí OP