Ahojte, po dlhšom čase by sme chceli ísť v lete 2 rodiny s 3 malými deťmi (6, 3 a 2 r) na dovolenku do Chorvátska. Radi by sme išli autom a bývať by sme chceli na private, teda v súkromí a blízko piesočnatej pláže. Nereálne? Radi privítame všetky vaše postrehy, skúsenosti, tipy na zaujímavé destinácie a aj info o dobrej cene za takúto dovolenku. Po istom čase na materskej človek stráca reálnu predstavu, koľko na dovču našetriť. ďakujeme 🙂
@vanda8 : ďakujem za info, my by sme išli do Chorvátska tiež prvý krát a s rovno hneď s deťmi 🙂 plánujeme ísť tiež koncom juna a ani vo varení nevidím problém, takže si ma svojou skúsenosťou potešila 🙂 nejaké chorv. stránky som už pozerala, ale chce to viac času...ak by si si spomenula na tú "vašu" stránku, prípadne posunula kontakt cez IP, bolo by to super 🙂 ešte raz veľmi pekne ďakujem a želám, nech sa vám vydarí aj výber tej tohtoročnej dovolenky 🙂
@elisa1980 My byli autem, když malýmu byli 4 měs a Moni 2 roky, tam jsme jeli na noc, krásně to prospali a zpět přes den a ani to nevadilo, Moni koukala na pohádky, četli jsme knížky a tak🙂 Byli jsme přímo v Makarský, bylo tam hřiště pro děti, jezdila tam mašinka a tak, takže bylo kam jít. Pláž ale byla oblázková, ale nevadilo to. Pokud pojedete s kočárkem, tak je dobré se informovat, jestli je možné ho někam schovat. My byli ve 2. patře a neměli jsme ho kam dát, takže každy den jsme ho dávali do auta. Vařili jsme si sami, nějaký jídlo jsme vezli a něco nakoupili ve velkým obchodáku. cenově něco o trochu dražší než u nas, něco stejně. Ubytování jsme vybrali na ubytovanivchorvatsku.cz 😉 Byli jsme v záři - po sezoně, takže ubytování bylo mnohem levnější 55EUR za apartman/noc, i stánkaři měli na všechno slevu,zlevnovali i zmrzlinu 😀
@elisa1980 ja ti mozem odporucit otrov Pag-da sa ist aj cez most,netreba ist kompou.
na ostrove maš na vyber od betonovych platov,cez kamene,strk,jemny strk aj piesok-v juni sa da ist kludne na blint a isto najdete daco fajn.
Piesok je napr v Starej Novaliji-hodim ti link na nu.
My sme 6 rokov chodili do mesta Pag-tam je strkova plaz a po bokoch zalivu jemne strkove plazicky.
Mesto je v centre vecer zive,su tam kolotoce,stanky,restiky.
Mesto ma aj supermarket,kde sa da fajn nakupovat.
Tento rok pojdeme zas na tento ostrov ale do malinkej dedinky Potocnica-tam nie je ani asfaltka-ale je tam malinky pieskovy zalivcek-ozaj jemnucky piesocek,plytka prehriata voda-je to cca 10 min autom od Novej Novalije kde je zivot a plno restik a obchodov.
Ale samotna dedinka Potocnica je uplne kludna bez obchodov-len jeden hotelik je tu kde sa chodit najest a oni maju aj WIFI.
Inak su tu len sukromne vilky a mnohe ani neprenajimaju-domaci si cenia sukromie.
Minuly rok sme sem jazdili z mesta Pag ,kazdy den 40km 😝 a zalubili sme sa do toho miesta,takze po rokoch menime destinaciu,ale nie ostrov.
Uz mame aj zerazervovavane ubytko v perfektnom private. 😉 blizko pieskovej plazicky.
@elisa1980 http://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/hrvatsk... tu je veb kamera na plazi v Starej Noviji-jasne ze teraz je to take ine-neudrziavane a puste -ved je zima-my sme v lete kyvali nasim do kamery z plaze.
Vo vode je v lete take vacsia smykalka.
Od Potocnice je toto cca 15km.
@kaja73 : ďakujem 🙂 Tá Potocnica mi úplne pripomína dedinku neďaleko nás s názvom Potok 🙂 Má pár domov, okolo 130 obyvateľov a v tých časoch tam fungoval len 1 obchodík, v ktorom sa vždy deň vopred objednával na kusy chlieb, pečivo i mlieko, aby sa im to minulo 🙂 ..ako deti sme tam celé roky chodili na prázdniny a milovala som presne to, ako každý každého pozná, navzájom si pomáhajú a chránia si súkromie. Autobus tam chodil asi 4x denne, aj to len cez víkend, dokonca ani krčma tam nebola...proste čisto, krásne a božský pokoj 🙂 🙂 Dnes už je to žiaľ, trochu o inom..takže sa nečudujem, že ste si Potocnicu zamilovali...tam by sa iste páčilo aj nám 🙂 A keďže tam chodievate pravidelne, koľko vás to aktuálne, resp. minuly rok vyšlo? teda, ak môžeš povedať..eše raz dík a krásnu dovolenku prajem 🙂
@elisa1980 v Potocnici budeme ubytovany az toto leto prvy krat-doteraz sme boli vzdy ubytovany v meste Pag co je 40km od Potocnice.
A minuly rok sme prvy krat jazdili do Potocnice a na zaklade toho sme sa rozhodli zmenit mesto Pag za Potocnicu toto leto-uz nemienime jazdit denne 80km-hore-dolu. 😝
Ceny su tu rozne-v hlavnej sezone-od cca 50 euro na noc v apartmane s jednou splanou a obyvackou-cca 4 osoby sa tu vyspia-dve v spalni a 2 v obyvacke,alebo cca 80 euro noc za dvojspalnovy apartman ,plus obyvacka.
Vsade mas jasne ze kupelnu a kuchynu.
V meste Pag sme platili 70 euro za dvojspalnovy apartman,plus mensia obyvacka s kuchynkou,ale bol mensi ako ten co budeme mat v Potocnici-ten je dost priestranny.
Jun a september su ceny jasne ze nizsie.
My sme boli vlani s ročným synom v Starej Novalji s cestovkou, bývali sme v dome Katica http://www.novalja.sk/chorvatsko/letoviska/leto....
Bolo to skvelé, pretože menšia pláž je priamo pred ubytovaním, takže sme s malým mohli ísť hocikedy na izbu, keď sme potrebovali a zase sa vrátiť na pláž. Sú tam betónové móla a malá piesočná pláž. A keď sme nechceli byť stále na tej istej pláži, tak sme išli na väčšiu pláž Planjka, je 300 m od ubytovania a je tiež piesočnatá. Fakt super dovolenka, doporučujem! Tento rok chceme vyskúšať nejaké iné letovisko v Chorvátsku, máte nejaký tip na podobné pekné miesto?
@elisa1980 my byli loni všichni s CK ELLIOT, jsou přímo zaměření na rodiny s dětmi a vymýšlí na každý den programy, což bylo pro nás naprosto ideální...letos mají dokonce slevu pro fanoušky co sem se dívala na Facebooku - kdyžtak tady je odkaz: www.facebook.com/ckelliot.cz ...mají to tam v záložce vlevo nahoře, i kalendář akcí, to naše se jmenovalo Aktivní Chorvatsko, ale mají tam i spoustu jiných super aktivit. My byli všichni spokojení, přemýšlíme, že letos pojedeme zase
my sme boli prvykrat s detmi(4a1,5r) vo Vodiciach a bolo super, byvali sme na private, ubytko sme si zajednali cez www.adrialin.sk, ubytko bolo super, obchod s potravinami kusok, plaz este blizsie, pri plazi detske ihrisko a aj cestu detska v pohode zvladli
Ahoj všem. HLEDÁME RODINU NA DOVOLENOU V CHORVATSKU v hlavní sezoně 2013. Už nějakou dobu marně hledám v okolí někoho, kdo by s námi jel na dovolenou do Chorvatska. Známí buď jedou v jiný termín, nebo mají čerstvě mimi. Jsme rodina z východních Čech se dvěma dětmi - holka 5 let, kluk 1,5 roku - a máme představu týdenní až dvoutýdenní dovolené v Chorvatsku v termínu 13. 7.-4.8 2013, někde severněji - Istrie, ostrov Rab, Pag... optimálně klidnější místo s pozvolným vstupem do moře. S dětmi si ještě neriskneme jet autobusem. Bylo by to na častější zastávky autem a rádi bychom našli další rodinu alespoň na cestu, pro strýčka Příhodu, když by se něco šustlo. Potřebovali bychom k moři hlavně kvůli dětem, dcera trpí hodně na dutiny. Jsme celkem přizpůsobiví, ale pod stan bychom s dětmi nejeli. Nevíte o někom, kdo řeší podobný problém, nebo by mu nevadilo se na nás vázat s cestou? Díky Martina
budgeto@seznam.cz
Ahoj, podobna tema https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/kde-vas-vysla-dovolenka-pri-mori-najlacnejsie/ tam som pisala, kolko nas stala dovca v Chorvatsku. Sli sme cez cestovku - len pobyt s polpenziou a autom. Deti sa super vyblaznia a v hoteli bola pre nich dopoludnia hodku aj popoludni skolka s animatorkou a poobede diskoteky, program...
@ronja tu sme byvali vo Vodiciach: http://www.adrialin.sk/dovolenkový+dom-vodice-D...
@obcansr plaz je kamienkova, riasy v mori neboli, jezkovia kde tu, preistotu sme mali vsetci topanky do vody, dom je postaveny mimo hlavnej cesty, skor v takej kludnej casti, takou uzkou cestou prides k plazi, takej uzkej, tam sme chodili doobeda a poobede sme povacsinou isli kusok dalej, kde je pekna siroka plaz aj s detskym ihriskom, cca za 45 minut(detske tempo) sa dostanete do centra mesta
ubytovanie bolo pekne, novo postavene, parkovanie hned pri dome
Ahoj.My sme boli minuly rok v Chorvatsku ns Makarskej 800km.celu noc cesty s prestavkami.Ubytovanie sme mali sukromne no krasne.Boli sme 2rodiny.cele jedno poschodie pre 7 ludi 700€ na 7 noci v kazdej izbe klimatizacia blizko plaze.netreba prechadzar cez hlavnu vestu je tam podchod.krasna promenada ori plazi s obchodikmi.10m od ubytovania pekaren.krasna dokonala dovolenka.ak by ssi mala zaujem poslem link o ubytovani.🙂
prvykrat sme tam boli v 2009 s malym(2r) a potom v 2011 uz z obidvoja detmi, isla by som tam kludne zase, len my sme tie typy co radi spoznavaju nove miesta, ceny tam boli v pohode, od ubytka autom asi 10min je LIDL, tam je to o trosicku drahsie ako u nas v LIDL, kupovali sme tam aj vodu na pitie(take velke 5l flase) v meste ceny trochu vyssie ako v tom lidl, boli sme sa aj najest v restike a nebolo to cenovo nejake hrozne, teda samozrejme ze zalezi aj od restiky- tak ako aj na slovensku, podla mna je to miesto pre dovolenku s detmi priam stvorene, aj more malo dostatocne dlho plytku vodu aby sa tam mohli deti pohrat
ahojte dievčatá, prepáčte že vám do toho kecá chlop, ale ako si to tu čítam-nedámi, musím aj ja pridať svoju skúsenosť.
Boli sme pred dvoma rokmi na Pag-u s dvoj ročným synčekom (manželka v 4. mesiaci) , jaj, krajšiu dovču sme ešte nemali. Za prvé musím zdôrazniť priaznivý vvplyv na malého, ktorý je poriadny alergik a o ekzémoch som radšej ticho, boli sme v júli a do dalšej pelovej sezony bol pokoj od všetkej pliagy takže cca 8 mes. bez ekzemu, bez nádchy ap.
Pag vyzerá trochu ako mesačná krajina, je tam velmi málo vegetácie a aj to je asi dôvod prečo sa tam vybrať z malým alergikom. Čo sa týka pláži, najdete si tam aku chcete, len sa treba trošku poobzerať. Tento rok sa chystáme znova malý bude mať 4, malinka 1a pol v noci prebehneme rakúskými dialnicami a ráno sa fotíme na pláži 🙂
Ahojte , my sme si vybrali tento rok Biograd. Myslite ze dobry vyber? Mate nejake postrehy alebo vychytavky? dakujem
tak po dlhom, dlhom a dlhom hladaní ubytovania v pagu, brele, čiove, tučepoch som skončila v podgore.... no neviem čo to bude ale hádam ma naši nezabijúúú🙂 nemáte náhodou niektorá skusenosti v podgore s app Lampič? Díky
@fanka33 v Biogradu jsme byli dvakrát,naposled loni a je to tam super,kluci tam chtějí i letos,tak uvidíme,my hledáme ubytování až na místě,takže uvidíme..
@obcansr Podgora je taky super,jednou jsme tam byli a jela bych zase,s dětmi to je pro nás dost daleko,snad za 3 nebo 4 roky až budou větší,apartmány neznám,tak neporadím,ale je tam krásně
@urbisa neboj,není to tak hrozný,my jsme tam bydleli hned u moře,do centra to daleko nebylo,mají tam kolotoče pro děti,spousta cukráren,v jedné je super majitel ten háže kopečky zmrzliny do vzduchu a chytá je do kornoutku,je to i na Yuotubu-dej si Zmrzlinář v Chorvatsku,spousta obchodu,jezdí tam vláček,na večer je tam spousta zábavy,výletní lodě na každém kroku i ponorka,jen si vemte hodně peněz 🙂 😉 Kluci tam chtějí právě kvuli tomu večernímu ruchu,někde sedět každý večer u apartmánu je nebaví.Vy to máte blíž,my jsme od Zlína,vyjíždíme kolem čtvrté ráno a na místě jsme tak kolem čtvrté odpoledne,samozřejmě máme spoustu zastávek...ať se vám tam líbí 🙂
@elisa1980 ahoj my sme boli v Chorvatsku minuly rok na tyzden . priznam sa ze ja som tam bola 1x .. velmi sa mi pacilo, aj ked som mala na zaciatku obavy ze ako to mala iba 6 mesacna zvladne. strasne som sa bala ze ako to bude, lebo my sme to mali naplanovane ist hned na druhy den po nasej svadbe. inak sa nedalo.. :( Ale nakoniec bolo super. My sme to objednavali cez chorvatske stranky. da sa tomu celkom aj rozumiet. Chorv. je podobna . Mali sme vilku kde boli podstate ako byty. boli sme na dvoch autach.takze byvali sme v dvoch bytoch. teraz presne ti uz nepoviem kolko nas to vyslo, ale nie vela, lebo my sme boli na konci juna - este to nerataju ako sezonu. sezona je az od jula.. Voda bola super teplucka, a horuuuce bolo poriadne. a ozaj za to sme to objednavali cez chorv. stranky, lebo su lacnejsi ako co sprostrekuvavaju cez sk stranky. (ved aj oni musia na seba zarobit ) . Mali sme super kuchynku a zobrali sme si nejake potraviny a varili si. ja som si myslela ze to nebude co bohvie ked si budeme varit, ale poviem ti- nic strasne. ovocko a nejake drobnosti sme si kupili tam. mne sa velmi pacilo a s manzelo rozmyslame ze pojdeme opat . ved aj malickej to pomohlo na ekzemik..tak vela stastia pri hladani a objednavani 🙂 my sme hladali intezivne a aj sme si snimi pisali maily, da sa s nimi dohodnut. len treba poriadne hladat. ozaj a my sme boli na Pagu. je tam pekne 🙂