Dovolenka v Bulharsku v čase koronavírusu

medulienka121
2. júl 2020

Ahojte máme ísť na dovolenku 21.07.2020 do Bulharska ale teraz teda neviem situácia sa tam výrazne zhoršila cestovka mlčí že nemajú žiadne bližšie informácie som z toho na nervy. Neviete nie je tam niekto aké sú opatrenia v hoteloch a na plážach máme ísť do Obzoru.

kittykat22
2. júl 2020

@medulienka121 tiez ideme v tom case 😀 Sme sa rozhodli neriesit. Uvidim aka bude situacia 2 dni pred odletom a podla toho sa rozhodneme 🙂 je to zaplatene, storno uz nemoze byt, takze nam neostava nic ine ako cakat 😀

kinats
2. júl 2020

Pokial nerozhodne RUVZ alebo MZV ze krajna nie bezpecna, nemozete toho podnikat vela. Cestovka vam sice moze poskytnut nahradny termin (ale bude to neskor lepsie a bezpecnejsie!?) alebo mozete stornovat zajazd a zaplatite storno poplatok. Ak to nepovolia urady, mate narok , alebo na vratenie penazi, alebo na voucher pre buduci rok. Mam tiez zaplatenu plnu sumu a cakam co bude. Kedze mame uz protilatky nakazy sa velmi neobavame, ale ked by sme mali este po prichode, ci po navrate ist do karanteny, alebo cakat s navratom na az vladny special to sa mi tam zrovna riskovat nechce.

nyusika
2. júl 2020

@kinats no to neradite vobec dobre.
CK je povinna im vystavit voucher aj v pripade, ze sa jedna o bezpecnu krajinu.
v urfcitych pripadoch je CK dokonca povinna vratit plnu sumu za zajazd.

katkabg
2. júl 2020

Ja som v Bulharsku zijem tu.Ak chcete pytajte sa

zuzkavladko
2. júl 2020

Ahoj, ja v Bulharsku zijem 😉 Situacia je taka, ze sice sa denne udavaju o dost vyssie cisla nakazenych oproti poslednym tyzdnom, ale to je aj preto, lebo sa oooooovela viacej testuje. Pred tyzdnami, ked sme boli vraj "super" v porovnani s druhymi krajinami sa robilo okolo 2 tisic testov. Posledne dni udavaju, ze robia takmer 4,5 tisic, preto aj tie vyssie denne cisla 😉 Ziadna panika z druhej vlny tu momentalne nepanuje 😉
Kazdopadne - znovu su povinne ruska v obchodoch a v hromadnej doprave. V restauraciach a podnikoch max. 4 ludia pri jednom stole. Lehatka na plazach by mali byt az so 7 metrovym rozostupom a na niektorych plazach (je ich relativne malo) by mali byt bezplatne. My sa chystame k Ciernemu moru o tyzden, tak som sama zvedava, ako sa vsetko dodrzuje. Tu si pozri odporucania MZV, aktualizuju to velmi rychlo 😉
https://www.mzv.sk/web/sofia

zuzkavladko
2. júl 2020

@katkabg Jeeej, fakt? A kde? My sme v Troyane 😀

kinats
2. júl 2020

@nyusika teoreticky ano , ma to podporu v novom zakone 136/2020 Z.z. ale praxe su rozne a slovenska vymozitelnost prava je takner nulova.

katkabg
2. júl 2020

@zuzkavladko pri Veliko Tarnovo zijeme.Denina Polikraishte.Akurat na konci tohoto mesiaca budeme mat velke hody 😉😉😉 a vy tu zijete?

nyusika
2. júl 2020

@kinats aj prakticky je to tak, SOI dorazne tieto veci kontroluje, v skupine zameranej na pravnu omoc pravnicka napisala super priklady, ako reagovat a co poslat do CK.

zuzkavladko
2. júl 2020

@katkabg Ano, ja uz 11rokov, manzel 14 😀 Veliko Tarnovo mame na hodku cesty. Ty si tu uz dlho?

kinats
2. júl 2020

@nyusika uz som poslal moja skusenost je osobna, ponukli nahradu v zmylse parag.33a odsek 12 alebo ostupenie od zmuvy so storno poplatkom.

katkabg
2. júl 2020

@zuzkavladko od roku 2005 som tu.Manzel je Bulhar ale zil aj na Slovensku.Tam sme sa spoznali a dosli do Bulharska.Ak chces mozme popisat spravy 😊😊😊 jeeeej to som milo prekvapena ;) Благодаря 🙂 Сега ще правя таратор 🙂 обичате ли таратор😉

akinom0077
2. júl 2020

@kinats / neviet kedy bude vyhlasenie resp pridanie novych " bezpecnych krajin", nemalo to byt nahodou k 1.7.? alebeo sa mylim???

kinats
2. júl 2020

@akinom0077 tiez som pocul ten datum, ale nikto nic nezverejnil. Problemom je, ze inak ako letecky sa bez povinnosti karanteny do BG nedostanes ?!

akinom0077
2. júl 2020

@kinats Ja sa pytam vseobecne nie koli Bulh.

kinats
2. júl 2020

@akinom0077 Ja viem, ale pri tomto konkretnom pripade je to aktuane a dost dolezite. Bojim sa aby sa ten zoznam bezpecnych kraji miesto rozsitenia este nezkratil.... bo druha vlna asi nema kalendar a miesto septembra si prisla uz teraz.

inga93
2. júl 2020

od pondelka sa bude menit opatrenie, kto sa vrati z bulharska od pondelka, caka ho 5-dnova domaca karantena a testovanie

zuzkavladko
2. júl 2020

@inga93 Odkial mas prosim ta tuto informaciu? Pytam sa lebo sestra s rodinou sa k nam do bg chystaju takto o tyzden.

janaja1609
2. júl 2020

Ja by som v tejto situácii nikam nešla...aj na Slovensku sa da ísť na dovolenju

zuzkavladko
2. júl 2020

@katkabg аз не си падам по таратора но детето ми го обужава 😀

bg2014
2. júl 2020

@zuzkavladko dnes to povedal Matovič,naroluj nový cas

katkabg
2. júl 2020

@zuzkavladko еййййй супер е да пишем на Български 😊😊😊 аз обожавам таратор но повече шопска салатка ;) ооо и студена малка ракийка.Оch musime si zacat pisat.A davat si идей какво да готвим 😂😂😂

kittykat22
2. júl 2020

Koronavírus: Zo zoznamu menej rizikových krajín vypadli Bulharsko a Čierna hora

@medulienka121 no vyborne 🙈🙈🙈

zdroj: https://domov.sme.sk/c/22437907/koronavirus-na-...

ivana11155
2. júl 2020

@kinats ona už nemá nárok na voucher lebo mala o to požiadať najneskôr 30dni pred odletom. Teraz zostáva už len čakať ako sa situácia vyvinie. Podľa mňa kvôli ekonomike vláda už nič meniť nebude.

inga93
2. júl 2020

@zuzkavladko aj teraz to hovorili v spravach

vamajka
2. júl 2020

Bulharsko uz nepatri medzi bezpecne krajiny

medulienka121
autor
3. júl 2020

ja som im písala že by sme chceli voucher ešte v máji ale cestovka mi napísala že riešia iba termíny do 14.06. zatiaľ a odvtedy sa nikto neozval idem tam napísať čo mi povedia som sama zvedavá

miriam11
3. júl 2020

@medulienka121 ja by som to riešila voucherom

medulienka121
autor
3. júl 2020

teraz som volala a povedali mi že oni sú len sprostredovateľ že zájazd máme s nemeckou cestovkou kde takéto varianty ako vystavenie vouchera nie sú a môžeme len stornovať dovolenku za nehorázne peniaze neviete mi poradiť či je to naozaj tak alebo oni len skúšajú. Ďakujem