Ahojte máme ísť na dovolenku 21.07.2020 do Bulharska ale teraz teda neviem situácia sa tam výrazne zhoršila cestovka mlčí že nemajú žiadne bližšie informácie som z toho na nervy. Neviete nie je tam niekto aké sú opatrenia v hoteloch a na plážach máme ísť do Obzoru.
Pokial nerozhodne RUVZ alebo MZV ze krajna nie bezpecna, nemozete toho podnikat vela. Cestovka vam sice moze poskytnut nahradny termin (ale bude to neskor lepsie a bezpecnejsie!?) alebo mozete stornovat zajazd a zaplatite storno poplatok. Ak to nepovolia urady, mate narok , alebo na vratenie penazi, alebo na voucher pre buduci rok. Mam tiez zaplatenu plnu sumu a cakam co bude. Kedze mame uz protilatky nakazy sa velmi neobavame, ale ked by sme mali este po prichode, ci po navrate ist do karanteny, alebo cakat s navratom na az vladny special to sa mi tam zrovna riskovat nechce.
Ja som v Bulharsku zijem tu.Ak chcete pytajte sa
Ahoj, ja v Bulharsku zijem 😉 Situacia je taka, ze sice sa denne udavaju o dost vyssie cisla nakazenych oproti poslednym tyzdnom, ale to je aj preto, lebo sa oooooovela viacej testuje. Pred tyzdnami, ked sme boli vraj "super" v porovnani s druhymi krajinami sa robilo okolo 2 tisic testov. Posledne dni udavaju, ze robia takmer 4,5 tisic, preto aj tie vyssie denne cisla 😉 Ziadna panika z druhej vlny tu momentalne nepanuje 😉
Kazdopadne - znovu su povinne ruska v obchodoch a v hromadnej doprave. V restauraciach a podnikoch max. 4 ludia pri jednom stole. Lehatka na plazach by mali byt az so 7 metrovym rozostupom a na niektorych plazach (je ich relativne malo) by mali byt bezplatne. My sa chystame k Ciernemu moru o tyzden, tak som sama zvedava, ako sa vsetko dodrzuje. Tu si pozri odporucania MZV, aktualizuju to velmi rychlo 😉
https://www.mzv.sk/web/sofia
@katkabg Jeeej, fakt? A kde? My sme v Troyane 😀
@zuzkavladko pri Veliko Tarnovo zijeme.Denina Polikraishte.Akurat na konci tohoto mesiaca budeme mat velke hody 😉😉😉 a vy tu zijete?
@katkabg Ano, ja uz 11rokov, manzel 14 😀 Veliko Tarnovo mame na hodku cesty. Ty si tu uz dlho?
@zuzkavladko od roku 2005 som tu.Manzel je Bulhar ale zil aj na Slovensku.Tam sme sa spoznali a dosli do Bulharska.Ak chces mozme popisat spravy 😊😊😊 jeeeej to som milo prekvapena ;) Благодаря 🙂 Сега ще правя таратор 🙂 обичате ли таратор😉
@kinats / neviet kedy bude vyhlasenie resp pridanie novych " bezpecnych krajin", nemalo to byt nahodou k 1.7.? alebeo sa mylim???
@akinom0077 tiez som pocul ten datum, ale nikto nic nezverejnil. Problemom je, ze inak ako letecky sa bez povinnosti karanteny do BG nedostanes ?!
@kinats Ja sa pytam vseobecne nie koli Bulh.
@akinom0077 Ja viem, ale pri tomto konkretnom pripade je to aktuane a dost dolezite. Bojim sa aby sa ten zoznam bezpecnych kraji miesto rozsitenia este nezkratil.... bo druha vlna asi nema kalendar a miesto septembra si prisla uz teraz.
od pondelka sa bude menit opatrenie, kto sa vrati z bulharska od pondelka, caka ho 5-dnova domaca karantena a testovanie
@inga93 Odkial mas prosim ta tuto informaciu? Pytam sa lebo sestra s rodinou sa k nam do bg chystaju takto o tyzden.
Ja by som v tejto situácii nikam nešla...aj na Slovensku sa da ísť na dovolenju
@katkabg аз не си падам по таратора но детето ми го обужава 😀
@zuzkavladko dnes to povedal Matovič,naroluj nový cas
@zuzkavladko еййййй супер е да пишем на Български 😊😊😊 аз обожавам таратор но повече шопска салатка ;) ооо и студена малка ракийка.Оch musime si zacat pisat.A davat si идей какво да готвим 😂😂😂
Koronavírus: Zo zoznamu menej rizikových krajín vypadli Bulharsko a Čierna hora
@medulienka121 no vyborne 🙈🙈🙈
@kinats ona už nemá nárok na voucher lebo mala o to požiadať najneskôr 30dni pred odletom. Teraz zostáva už len čakať ako sa situácia vyvinie. Podľa mňa kvôli ekonomike vláda už nič meniť nebude.
@zuzkavladko aj teraz to hovorili v spravach
Bulharsko uz nepatri medzi bezpecne krajiny
ja som im písala že by sme chceli voucher ešte v máji ale cestovka mi napísala že riešia iba termíny do 14.06. zatiaľ a odvtedy sa nikto neozval idem tam napísať čo mi povedia som sama zvedavá
@medulienka121 ja by som to riešila voucherom
teraz som volala a povedali mi že oni sú len sprostredovateľ že zájazd máme s nemeckou cestovkou kde takéto varianty ako vystavenie vouchera nie sú a môžeme len stornovať dovolenku za nehorázne peniaze neviete mi poradiť či je to naozaj tak alebo oni len skúšajú. Ďakujem
@medulienka121 tiez ideme v tom case 😀 Sme sa rozhodli neriesit. Uvidim aka bude situacia 2 dni pred odletom a podla toho sa rozhodneme 🙂 je to zaplatene, storno uz nemoze byt, takze nam neostava nic ine ako cakat 😀