Ahojte, prosím poraďte mi. Idem na dovolenku do 4* hotela. Je potrebné nosiť na večeru dlhé oblečenie resp. aspoň po kolená? Ďakujem vám 🙂
@obcanka123 Ako ty uznas za vhodne. My velaaaaa cestujeme, ubytvani vzdy v 5 a uz som videla hocico. Naposledy pred tyzdnom, aabske a indicke decka na ranajky v pyzamach. Uplna normalka. Tiez ale zalezi ak kde ten hotel je. Ak nema predpisane co a ako, tak to je na tebe.
My ale zo zasady muz dlhe gate a zvysok podla rocneho obdobia. Ja mavam najcastejsie saty. zase podla rocneho obdobia a krajiny: dlhy rukav, kratky, ramienky, spagety atd. Deti ako deti ale slusne.
@obcanka123 niekde to vyžadujú, niekde nie, každopádne je to slušnosť a aj keď 90% hotelových hostí príde na večeru v plavkách, tak kľudne môžeš byť aj jediná za dámu, určite tým nikoho neurazíš 🙂 jedny-dvoje dlhé letné šaty či ľahké nohavice veľa miesta v batožine nezaberú. Ja tak chodievam vždy a mám pocit, že personál si to váži - ale to je možno aj tým, že nikdy nezabúdam na pozdrav, poďakovanie a úsmev.
Niektoré naozaj vyžadujú dress code, ale na ten je vždy v popise zákazník upozornený. Napr v Grécku v jednom hoteli ženy na večeru iba šaty a muži biele nohavice a košeľa...
Ale vo väčšine hotelov to také striktné nie je, skôr ide o to, že im vadí, čo je podľa mňa pochopiteľné, keď chodia ľudia do jedálne len tak v plavkách, muži len v kraťasoch bez trička a pod. Ide o udržanie štandardu ale aj hygieny. Predsa len to nie je nejaký bufet na Domaši... 😉
@obcanka123 zalezi aky je to hotel - je to luxusny hotel alebo len taky obycajny ? ( su 4hviezdickove luxusnejsie ako mnohe 5hviezdickove - hviezdicky nesuvisia priamo s mierou luxusu, len s vybavenim hotela a sluzbami...)
osobne v akomkolvek hotely chodim na veceru sluse oblecena - nejak aj ja mam z toho jedla lepsi pocit😉
@dai presne tak. Ine je 5 hviezdiciek v Europe ci AUE a ine niekde na Filipinach.
Ale vsetko sa da zistit dopredu. Dresscode ano, nie, popripade ine predpisy.
JA som dokonca uz taka, ze aj na ranajky a veceru mame vsetci ine oblecenie (zo zasady bukujeme bud len ranajky alebo polpenziu s vecerou. NIKDY nie plnu penziu.
ahoj vacsinou si to etiketa ziada ale realita je ina.. zial 🙂) mne sa to neskutocne paci ked muzi nosia dlhe nohavice a uzavretu obuv, ja stale...
vacsina 4 hv. na tom netrva, dokonca uz ani 5 hv :(
dolezita je oblast kam cestujes....
kazdopadne - uzi si dovolenku, zelam zo srdca 🙂
@obcanka123 Nemusi ta zaujimat co nosia ostatni, raz idem do 4* alebo 5* hotela, tak sa podla toho spravam. Ze 90% hosti sa sprava ako sedlac, nemusi znamenat, ze sa tak budem spravat aj ja. Ja som vzdy nosila minimalne saty pod kolena alebo dlhe, detom som vzdy dala slusne oblecenie.
A muzi bez tricka aj na ulici, nieto este v restauracii, by mali podla mna dostavat pokutu za budenie verejneho pohorsenia, bez ohladu na to, aku maju postavu. 😀
Ďakujem za všetky odpovede.. Určite nemám chuť ísť na večeru v plavkách(podľa mňa je to absolútne neslušné!), ale chcela by som si obliecť šaty, síce s polodlhým rukávom ale nie sú po kolená ale asi tak do polovice stehien... Preto ma zaujímalo či by som niečo také mohla 🙂
smejem sa na tych chlpoch. Predstavila som si Davida Hasselhoffa😂
@yanni Milá Yanni teraz som už aj ja si ho predstavil a naštastie som po obede 🙂 ale dolezitá je obcianka a jej obcianske pravo sa pytat a poradit jej 🙂 takze obcianka - vezmi si dvoje saty - jedny tie ktore nosit chces do polky stehien a pribal si dlhsie, aby si nas slovakov pekne reprezentovala 🙂
navyse, pokial nejdes do egypta, tuniska, Sae.. tak vecer byva chladnejsie 🙂 resp. vysedavanie na drinkoch po veceri v baroch vonku dlo do noci byva neskutocne prijemne
@obcanka123 ahoj myslím, že áno, ak tvoj manžel bude súhlasiť a nebude mu vadiť, keď nemci okolo teba budú sedieť a chodiť s otvorenými ústami a padnutými gambami 🙂
Janka tiež správne napísala, že si vezmi viac sukničiek veď máš limit 20kg/osoba nie? 🙂
@tomaas ja by som si aj vzala, ale nie som sukňový a šatový typ.. A zase potiť sa v nohaviciach nechcem :D :D budem musieť kúpiť dáke šaty alebo sukňu ešte ako tak pozerám :P A ďalšia vec, limit máme 15kg/osoba :(
a kam to vlastne idete? čo to máš za cestovku? vymeniť 🙂
dovolenka je miestom a zazitkom pri ktorom ludia sa spravaju a uvolnia inak ako bezne.. mozno po nej dobre naladena a vytancovana zistis ze prave suknicka je tvoja top kamaratka 🙂
@obcanka123 nie, ty ako zena mozes ist v com chces( ale uz len kvoli sebe v peknych satach-nie v kratasoch po kolena), ak sa jedna o 5* hotel, muzi maju mat dlhe nohavice, ale takmer nikde sa to nedodrziava.Moj si vzdy jedny nohavice vezme, da na prvu veceru a ked vidi, ze maju ostatni v pazi, tiez chodi v kratsich
@tomaas Ideme poznávať nepoznané - Albánsko... Ideme skúsiť.. Akosi nás omrzeli dovolenky typu CHorvátsko, Španielsko, Taliansko, Egypt atď. :D Uvidím, možno sa naučím nosiť sukne :D
@obcanka123 zasa to tak neprezivaj 🙂 nemas doma 2-3jo slusnych veci? myslim ze suknu ma doma kazda zena a nohavice dlhe letne tiez.
Zazila som sedlakov v tielkach aj vymodene panicky jak na ples. kazdy extrem nie je zdravy.
Teraz citam ze Albansko 4**** no kludne vybal saty a vezmi si zabky 🙂
@obcanka123 a inak,tie saty co si pridala na fotke su smiesne do 4* hotela, to tak na nejaku big luxury party do hotela Burj Al Arab
@eeffka bola si tam?
@tenerifka ja som hľadala na nete niečo, čo sa podobá na moju sukňu, nabudúce skús čítať... ;)
@obcanka123 osobne nie nakolko nemam odvahu ist do albanska s detmi ale mam znamych co boli ( dospeli). Hotely pekne no za plotom spina a hnus ako v afrike, standardy ovela nizsie nez na ake je clovek zvyknuty v Turecku ci Cypre, takze Albanske 4**** urcite nebudu vyzadovat dresscode a urcite nie saty typu na noblparty
@obcanka123 teda baba ty z toho robíš vedu 🙂
@eeffka Je prekvapujúce, neviem prečo tam niekto chodí, keď je zrejmé, že hotely budú pekné a za plotom špina, nakoľko je to krajina, ktorá ešte len začína s cestovným ruchom... a podľa mňa to využiť treba, kým to nie je ako Španielsko, Chorvátsko a pod. čo už nevedia čo so sebou... OMG a tie šaty neriešte.. písala som o tom, že mám takú sukňu... Čítajte....
@obcanka123 sukna v pohode... pozri, ako som pisala, ja normalne nosim saty vsade, aj von, aj na vychadzku aj na pieskovisko aj do prace🙂 ked idem do lux. 5hv. hotela zoberiem si po zem, sifonove, lahke, nejake prehozy cez plecia etc. ..., ked len na normal veceru tak slusne saty - nemusis to tak riesit😉 uzi si to, kasli na ostatnych, kludne bud za peknu...
@obcanka123 bezne 4* albanske hotely , su ako u nas 2-3 * ( ako ktore ) , aj u nas je na plane navstivit aj tuto krajinu, nechodime za luxusom, chodme za spoznavackou , mnoho nasich znamych tam bolo .. a samozrejme, ani 3 * nehladali, kedze je to uz dost nizky standard, najam ked ides s dietatom ( samozrejme, da sa narazit na vynimky ) ..
celkovo, ak ideme na dovolenku smer juh , hladame 4 * ( a to nie sme narocní cestovatelia ) , a je to taky obycajny standard,kedze sa nam zatial osvedcilo pravidlo,ak je v juznych letoviskach nieoc oznacovane za 3 * . v nasich stredoeuropskych pomeroch by to boli 2 * . a tak. proste vzdy o jednu menej ...
a co as tyka oblecenia, nechapem. nerob z toho dramu dna . proste muz nech si vezme dlhe nohavice, a ty si vezmui dlhu suknu ci slusne saty . no aj tak si ylsim, ze v pohode stretnete ludi na vecery v spominanych zabkach a shortkach 🙂 .... co neznamena, ze ty sa nemusis slusne obliect a citit ako clovek 🙂
@obcanka123, vela albanskych hotelov veru dresscode ma. Teda ked nevlezies do hotela, ktory uz objavila sedlac a prisposobila ho svojim "europskym" (maju na mysli sedlosskym) normam. Stvorhviezdickovy hotel je uplne ok, aj trojhviezdickovy vie byt fajn (trojhviezdickovy hotel v Berate v povodnom hareme je nadherny, ale nema bazen, posilovnu a vytah, takze smola, cez tri hviezdy sa nedostane), ale nemusi (iny trojhviezdny mal povab turistickej ubytovne). Albanci si na oblecenie nesmierne potrpia, takze kratke nohavice ci dokonca plavky v restauracii akceptovat nebudu. Ale vecernu robu nepotrebujes, taki doleziti zase nie su 😉
@obcanka123 myslim, ze zavisi od hotela, pozri si hotelovu stranku. Ja som bola viackrat v Grecku v 4 a 5 hviezdickovom hoteli a oblecenie ich nezaujimalo...normalne ludia chodili v sortkach a kratkych sukniach. Dresscode som nezazila, ale mnohi znami v inych hoteloch ano.