Dovolenka Turecko, tipy na let s malými deťmi

kukulienka83
24. jún 2018

Ahojte, ideme na dovolenku s 3,5 a 1,5 ročnými synmi...ako zvládnuť let, hlavne s tým menším aby mu uška nezalahli a kde máme zmeniť peniaze, tu či až tam?

andrea101112
24. jún 2018

nekoji sa este? my vzdy kojime.. a peniaze si chces na co menit? vsade sa da platit eurami 🙂

kukulienka83
autor
24. jún 2018

@andrea101112 nie nekojim už dávno. No lebo na tých trhoch a pod.je vraj lepšie mať ich menu. Vraj, ja neviem preto sa pýtam 😉

kofolka242
24. jún 2018

@kukulienka83 vcera ci predvcerom mi to pisala jedna pani, ze oni aj na tych ich trhoch beru eura a ze peniaze sa daju zmenit jedine tam. ale ze v pohode zaplatis eurom a vydaju ti v ich mene, alebo euro...

kukulienka83
autor
24. jún 2018

@kofolka242 hej? Super, dobre vedieť... ďakujem!

kofolka242
24. jún 2018

@kukulienka83 tiez som bola prekvapena ale ze je to bezne, oni ziju len z turistov tak si uz zvykli...bohu dik, neviem si predstavit zmenit 100e na tie ich cuda a neminut to

sasunka
24. jún 2018

Ahoj, my sme v Turecku uz 5ty krat, vzdy vsade platime eurami. Co sa tyka letu, presunov a pod. vzdy pred dovolenkou kupim nove skladne knizky, nalepkove knizky, vymalovanky a pod. a ked je kriza v lietadle, mame co robit. Takisto sa takto deti zabavia pri stole pocas dovolenky. Kazde dieta tu ma pri stole tablet, hroza podla mna... A pocas letu mam vzdy tekutinu so slamkou a lizatko, to uskam pomoze. Peknu dovolenku prajem!

kukulienka83
autor
25. jún 2018

Ďakujem za odpovede 😉 tak môžme vyraziť 😊

andrea101112
25. jún 2018

@kukulienka83 vsade sme platili len eurami. a treba s nimi veeela zjednavat z ceny 🙂

daren1
28. jún 2018

@sasunka dakujem za tipy mam 4rocnu a skor sa obavam o nu.Vadi jej hluk tak som zvedava ako zvladne odlet a pristavanie.Aj ten tlak je nepríjemný snad nas nevykazu z lidtadla.😅

kukulienka83
autor
28. jún 2018

@daren1 ahoj...ja mám v pláne dať staršiemu žuvačku, prípadne gumových medvedíkov...a ty mohla by si skúsiť štuple do uší alebo slúchadlá s detskou hudbou proti hluku 😉 ja sa skôr obávam o mladšieho 1,5 rok.

sasunka
28. jún 2018

@daren1 My sme sa v utorok vratili a prisaham ze skoro vsetky deti prevrestali cely let (nasa spala cely cas) a nikto sa nad tym ani nepozastavil, je to normalne. A inak ako sa tu pisalo nedavno o tom viruse, tak zial, aj my sme si ho priniesli ☹ Neviem ako sa pred nim chranit, my sme robili maximum. Drzte sa, nech Vam vsetko vyjde!

kukulienka83
autor
28. jún 2018

@sasunka ahoj, o aký vírus ide? Nič som nezachytila...

sasunka
29. jún 2018

@kukulienka83 Virus Coxsackie ktory sposobuje chorobu Ruky-nohy-usta (HFMD).

livia341
29. jún 2018

@kukulienka83 áno je to tak,podstrehla som bud cez správy alebo cez net.Takže bacha,aby ste z tej dovolenky aj dačo mali.

betulienka79
29. jún 2018

vôbec ti netreba meniť peniaze...berú eurá, len niekedy sa treba kontrolne opýtať na cenu v inej mene a zbežne si to prerátať.....lebo treba vyjednávať a oni si hádžu ceny len tak ako si zmyslia 🙂

fefe123
29. jún 2018

inak, ak by ste naozaj chceli ich peniaze, majú tam také bankomaty, ktoré vydávajú rôzne meny... len si zvolíte menu a takú vám bankomat dá... ale nemyslím, že vám bude treba, všade zaplatíte eurami

adrianazs
8. júl 2018

ahojte citam tu o neakom viruse preboha co to je ? snad nie nieco vazne ? ako sa to prejavuje , co to sposobuje , od coho sa to da dostat prosim napiste letime o 2 dni a vazne mam obavy mala som co citat .....snad nas to nechyti dakujem za kazdu odpoved

sasunka
8. júl 2018

@adrianazs Neboj sa, vobec to nemusite chytit, hlavne na to nemysli. Kamoskine deti to mali uz 2x na Slovensku, zo skolky. My sme si to raz priniesli z Bulharska, teraz z Turecka. Je to detsky virus no mozu to chytit aj dospeli (moj pripad). Siri sa ako kazdy iny virus, nemas sancu sa nejak chranit. Ja ale urcite odporucam uz teraz si kupit Hylak Forte a davat detom aj sebe. Nam to teraz velmi pomohlo, choroba mala omnoho slabsi priebeh.

adrianazs
8. júl 2018

@sasunka dakujem za odpis zajtra kupim hylak a nastartujeme sa dufam ze dov. bude bezproblemova , trocha ma to nalakalo prajem vam zienky prijemnu dovolenku a pekne leto

daren1
8. júl 2018

@adrianazs my sa vcera vratili, zdravi. Tiez som bola vyplasena z tychto spra.Boli sme v Beleku hotel plny deti. Davala som probiotika pred dovolenkou a pocas pobytu. Nechodili sme do detskeho bazena, nastastie mala ani nechcela, zie napoje s ladom, kontrolovat riad a pribory ci nie su spinave a cistit ruky my sme mali aj v jeddalni pre deti ten gelik antibakterialny. Hlavne si to uzite a troska opatrnosti.

kukulienka83
autor
9. júl 2018

Ahojte, aj my sme už doma...boli sme Antalya Kemer a tiež sme to nechytili 😉 peknú dovolenku!

adrianazs
9. júl 2018

@daren1 ahoj ďakujem za odpoveď už som kúpila hylak ako mi písala sasunka , no môj syn je strašne rád v bazéne tak pevne verím že bude šťastná dovolenka , ja zvyknem mať stále so sebou antibakteriálne utierky tiež všade pekný deň

martinhorvath
Odpoveď bola odstránená
Zobraz