Ahojte, ideme na dovolenku s 3,5 a 1,5 ročnými synmi...ako zvládnuť let, hlavne s tým menším aby mu uška nezalahli a kde máme zmeniť peniaze, tu či až tam?
@andrea101112 nie nekojim už dávno. No lebo na tých trhoch a pod.je vraj lepšie mať ich menu. Vraj, ja neviem preto sa pýtam 😉
@kukulienka83 vcera ci predvcerom mi to pisala jedna pani, ze oni aj na tych ich trhoch beru eura a ze peniaze sa daju zmenit jedine tam. ale ze v pohode zaplatis eurom a vydaju ti v ich mene, alebo euro...
@kofolka242 hej? Super, dobre vedieť... ďakujem!
@kukulienka83 tiez som bola prekvapena ale ze je to bezne, oni ziju len z turistov tak si uz zvykli...bohu dik, neviem si predstavit zmenit 100e na tie ich cuda a neminut to
Ahoj, my sme v Turecku uz 5ty krat, vzdy vsade platime eurami. Co sa tyka letu, presunov a pod. vzdy pred dovolenkou kupim nove skladne knizky, nalepkove knizky, vymalovanky a pod. a ked je kriza v lietadle, mame co robit. Takisto sa takto deti zabavia pri stole pocas dovolenky. Kazde dieta tu ma pri stole tablet, hroza podla mna... A pocas letu mam vzdy tekutinu so slamkou a lizatko, to uskam pomoze. Peknu dovolenku prajem!
Ďakujem za odpovede 😉 tak môžme vyraziť 😊
@kukulienka83 vsade sme platili len eurami. a treba s nimi veeela zjednavat z ceny 🙂
@daren1 ahoj...ja mám v pláne dať staršiemu žuvačku, prípadne gumových medvedíkov...a ty mohla by si skúsiť štuple do uší alebo slúchadlá s detskou hudbou proti hluku 😉 ja sa skôr obávam o mladšieho 1,5 rok.
@daren1 My sme sa v utorok vratili a prisaham ze skoro vsetky deti prevrestali cely let (nasa spala cely cas) a nikto sa nad tym ani nepozastavil, je to normalne. A inak ako sa tu pisalo nedavno o tom viruse, tak zial, aj my sme si ho priniesli ☹ Neviem ako sa pred nim chranit, my sme robili maximum. Drzte sa, nech Vam vsetko vyjde!
@sasunka ahoj, o aký vírus ide? Nič som nezachytila...
@kukulienka83 Virus Coxsackie ktory sposobuje chorobu Ruky-nohy-usta (HFMD).
@kukulienka83 áno je to tak,podstrehla som bud cez správy alebo cez net.Takže bacha,aby ste z tej dovolenky aj dačo mali.
vôbec ti netreba meniť peniaze...berú eurá, len niekedy sa treba kontrolne opýtať na cenu v inej mene a zbežne si to prerátať.....lebo treba vyjednávať a oni si hádžu ceny len tak ako si zmyslia 🙂
inak, ak by ste naozaj chceli ich peniaze, majú tam také bankomaty, ktoré vydávajú rôzne meny... len si zvolíte menu a takú vám bankomat dá... ale nemyslím, že vám bude treba, všade zaplatíte eurami
ahojte citam tu o neakom viruse preboha co to je ? snad nie nieco vazne ? ako sa to prejavuje , co to sposobuje , od coho sa to da dostat prosim napiste letime o 2 dni a vazne mam obavy mala som co citat .....snad nas to nechyti dakujem za kazdu odpoved
@adrianazs Neboj sa, vobec to nemusite chytit, hlavne na to nemysli. Kamoskine deti to mali uz 2x na Slovensku, zo skolky. My sme si to raz priniesli z Bulharska, teraz z Turecka. Je to detsky virus no mozu to chytit aj dospeli (moj pripad). Siri sa ako kazdy iny virus, nemas sancu sa nejak chranit. Ja ale urcite odporucam uz teraz si kupit Hylak Forte a davat detom aj sebe. Nam to teraz velmi pomohlo, choroba mala omnoho slabsi priebeh.
@adrianazs my sa vcera vratili, zdravi. Tiez som bola vyplasena z tychto spra.Boli sme v Beleku hotel plny deti. Davala som probiotika pred dovolenkou a pocas pobytu. Nechodili sme do detskeho bazena, nastastie mala ani nechcela, zie napoje s ladom, kontrolovat riad a pribory ci nie su spinave a cistit ruky my sme mali aj v jeddalni pre deti ten gelik antibakterialny. Hlavne si to uzite a troska opatrnosti.
Ahojte, aj my sme už doma...boli sme Antalya Kemer a tiež sme to nechytili 😉 peknú dovolenku!
nekoji sa este? my vzdy kojime.. a peniaze si chces na co menit? vsade sa da platit eurami 🙂