Dovolenka single maminy s dieťaťom

6. mar 2024

Dobry den,
Rada by som sa opytala, kam ist na dovolenku ako single mama s 3 rocnym dietatom. Nesoferujem. A nemam nikoho, s kym by som isla do spolocnej izby. Jednine by sa niekto pridal ako dalsia rodina do samostatnej izby.
No ja za seba a dieta povacsine platim akoby sme isli par plus dieta, cize dost vela. Poradte, kam chodite vy na dovolenky ako single mamy pripadne kam odporucate ist.
Prosim, nie rady typu "zavolaj niekoho". A nie dovolenka akcneho typu, kedze moje dieta ma len 3 roky.
Dakujem.

lakebabe
6. mar 2024

Nemala by si platiť ako pár plus dieťa mala by si platiť ako ty plus infant pozri si inviu a odfiltruj počet osôb. Kolegyňa rada chodila sama s malou každé leto smer čierna Hora. Sama s dieťaťom v pohode vidím aj Sardíniu letecky príp Bulharsko. Kamaráta bola sama s dcérou v Turecku všetko sú to také baby friendly krajiny a bezpečne aj pre teba.

jaaty
6. mar 2024

S dcérou som sama od jej 9 rokov a vždy nás počítali ako 2 dospelé osoby. Aj keď som zadala 1 dospela a 1 dieta, cena bola ako za dve dospelé. Každá zľava, kde je dieta zadarmo alebo v zľave je naviazaná na 2 dospelé osoby. Takže dovolenka sa vyrazne predraží.

lakebabe
6. mar 2024

@jaaty to áno aj keď som bola na dovolenke sama platila som skoro toľko co dvaja ale pani by nemala platiť s 3 ročnou ako dvaja dospelí plus dieťa minimálne letenky nie tri

sense
6. mar 2024

A prečo platíš pár plus dieťa ? Ved si vias dat ci už v cestovka h alebo aj sama keď ideš cez booking dospelý a dieťa. Ak máš ponuku ze dieta zdarma, tak áno v tom prípade platíš pár lebo dieťa zdarma je v prípade dvoch plne platiacich osob

jaaty
6. mar 2024

@lakebabe za 3 určite nie, to je hlúposť. Ale každý rok chodíme k moru a vždy platím za 2 dospelé osoby (Grécko, Sardínia, Cyprus, Egypt…)

lakebabe
6. mar 2024

@jaaty to je jasne keď je dieťa väčšie berú ho ako dospelého ale myslím ze to zle pozrela išla by som sa opýtať do nejakej cestovky nech si dá ponuku urobiť

cookie29
6. mar 2024

Nuz problem je ze nesoferujes :( ale skus zajst do cestovky, respektive pozri nejake airbnb ak si chces zorganizovat na vlastnu past. Ja sice chodim s detmi sama a mladsie este nema 3 ale teda soferujem

autor
6. mar 2024

@lakebabe dala som si ponuku urobit. A takto mi to vychadza. Urcite som sa nepomylila.

autor
6. mar 2024

@sense pretoze sa vsade, co som pozerala, plati za dvojlozkovu izbu. A je jedno, ci je tam clovek sam alebo alebo su tam dve dospele osoby. Poprosim nejake tipy na dovolenky, nie ako pouzivat filter vo vyhladavaci. Dakujem.

autor
6. mar 2024

@lakebabe prave Turecko zvazujem. Ale vsetko, co som preklikala, je cena za dvojlozkovu izbu. Preto rozmyslam, ci nie je niekde iny typ ubytovania pre single osoby. Ktore destinacie nieco take ponukaju a podobne. Konkretne tipy. Rezorty ako Turecko maju proste inu cenovu politiku. A tam nie je rozdiel v cene za jednu alebo dve dospele osoby.

sense
6. mar 2024

Áno platíš za dvojlozkou izbu keďže ste dvaja.Ono aj keby si das jednolôžkovú izbu a babypostielku zaplatíš prakticky to isté keďže izba obsadene a jednou osobou ma taky príplatok ze je to vlastne ubytovanie dvoch plus strava 1. Ponuka dieťa zdarma je kvázi dieťa na prístelke pri 2 plne platiacich ľuďoch. Čiže áno táto ponuka sa netýka single rodičov. Neviem ako si na tom s jazykmi a keďže nesoferujes potrebuješ transfer.
Môžeš pohľadať cez booking kde zadáš jednu osobu a následne to vyhodí jednolôžkové izby a následne skus kontaktovať priamo hotel ci je možné dať prístelku alebo len doplatok za dieťa. Pretože jednolôžkové izby sú malé. A 3jricne dieťa už málokto berie bez nároku na lozko

milanemila
6. mar 2024

Ja som s mamou tiez vzdy chodila sama a chodievali sme klasicky cez cestovku k moru aj na hory, aby nemusela riesit dopravu, presuny atd. Ano no financne je to nevyhodne, mama platievala vzdy ako 2dospele osoby. S platbou za 3 osoby je to blbost, ked ide 1 dospely a dieta, tak je platba ako 2 dospeli ludia 🤷🏼‍♀️
O hoteloch pre single ludi neviem, nemavaju 1 lozkove izby, byva to minimalne 2.

autor
6. mar 2024

@sense hovorim plynule anglicky a nemecky. Ked filtujem ponuky cestoviek, tak za 2 dospele osoby a 3 rocne dieta je cena uplne identicka ako za 1 dospelu osobu a 3 rocne dieta. Niekdy je rozdiel cca 5 eur, co je nic. Zaujima ma, ci niekde to je inak. Ktora krajina alebo typ ubytovania. Alebo je to proste vsade tak.

autor
6. mar 2024

@milanemila niekedy napisu, ze je to single izba, ale ked si pozriem ponunku dvojlozkovej, tak stoji uplne rovnako. Cize je to len tak napisane, ale neznamena to nic.

milanemila
6. mar 2024

No ano :/ je to fakt vsade tak z mojej skusenosti. S nami obcas isla nejaka mamina kamoska s dietatom do jednej izby, tak to vyslo lacnejsie. Za tie roky sme vsak nenarazili na taku moznost aku hladas, netvrdim ze nemoze existovat, ale nestretla som sa s tym.

autor
6. mar 2024

@milanemila dakujem za info. Tiez som zatial nic take nenasla. Ale chcela som sa pre istotu opytat, ci neexistuje nieco, o com neviem. Ale zjavne nie.

lakebabe
6. mar 2024

Ono to bude skoro všade lebo dieťa nad 3 by malo mať vlastné miesto v lietadle a berú vás ako plnú izbu lebo ci tam je niekto alebo nie sú v sklze jednu osobu co tam mohla byť ubytovania mne to tak vysvetlili keď som išla sama Turecko je super pre matku s dieťaťom za mňa lepšie ako Európa lebo sú dosť zameraný na deti kluby škôlky tobogany

sissy27
6. mar 2024

nie, neplatíš za 2 dospelé osoby plus dieťa, platíš za 2lôžkovú izbu. Hotelu je jedno, či tam budú dve dospelé osoby plus jedno dieťa bez nároku na plnohodnotné lôžko (buď nemá svoje lôžko vôbec, alebo len detskú postieľku či prístelku), alebo tam budú len dve dospelé osoby, alebo tam bude jedna dospelá osoba sama, alebo jedna dospelá osoba plus dieťa. Cena je za izbu a buď ju zaplatíš sama, alebo ju predajú dvojici, nikomu sa neoplatí dať ti 50% zľavu, pretože potrebujú naplniť kapacity a upratovať sa bude rovnako celá izba. Nehovoriac o tom, že z dvoch dospelých majú aj ďalšie peniaze (bar, reštaurácia). Niekde dajú zľavu 10-20-30%, ale určite nie 50%, bohužiaľ. A v sezóne už vôbec, tú izbu predajú tak či tak.

sense
6. mar 2024

To bude vždy tak proste zaplatíš dvojlozkou izbu pokiaľ hotel neponúka jednolôžkové izby platíš vždy za izbu, čiže dve lôžka a hotelu je jedno ci na tom. Druhom lôžku je dospelá osoba alebo dieta

lakebabe
6. mar 2024

Inak co sa týka tej cesty autom alebo letecky, chodíme aj aj, ale nikdy by som nešla sama s 3 ročným dieťaťom k moru, aj keď som dobrý šofér. Je to nebezpečné, vždy treba ideálne dve dospelé osoby.Keď si na letisku, v lietadle, na hoteli a hocičo sa ti stane , tak sa ti o dieťa niekto postará. Všade je personál. Keď pôjdeš sama na nejaký 12 hodinový trip autom po Európe a niekde naburas alebo sa ti čosi stane , tak si neviem predstaviť čo by tam to dieťa robilo same, pomoc ti ešte nezavola. Takže nad touto variantou sa ani netráp.

autor
6. mar 2024

@lakebabe presne to si myslim aj ja. Navyse dieta pocas cesty nebude spokojne sediet niekoho hodin same. A ak by som mala stat a venovat sa mu, tak do Chorvatska dojdeme za 3 dni.

autor
6. mar 2024

@sissy27 ano, to je to iste, co som ja popisala vyssie. Len som to inak popisala pre tie, co si mysleli, ze som to zle nahodila do filtra na stranke cestovky a presviedcali ma, ze som iste urobila chybu.

lakebabe
6. mar 2024

Za mňa je to nezodpovedné veľmi veľa cestujeme autom a toľko krát sa stali rôzne situácie, že sama s dieťaťom neviem. Iné je ísť na víkend niekde do tatralandie Iné dat také Grécko autom

lakebabe
6. mar 2024

Nemyslím si ze nájdeš čosi extra lacnejšie zoberiete im izbu ako keby ste boli pár jediná úľava by mohla byt za all inclusive, že dieťa ho ma v menšej výške kvôli alkoholu a taj

autor
6. mar 2024

@lakebabe hej, niektore napady tu nie su domyslele do detailov.

gabriellka
6. mar 2024

No ja keď som si nahodila kalkuláciu na Turecko kde sme boli tak tam je jasný rozdiel.
2 dospelý sú za 1900
2+1 za 2400
1+1 za 1400
Terrace elite resort side

pink_lady
6. mar 2024

ja ked som bola sama s malym, chodili sme po Slovensku aj v Chorvatsku sme boli par krat. Na Slovensku sa stalo, ze mi dieta neuctoval, v Chorvátsku sme platili za apartman/izbu, nie pocet ludi. Boli sme raz cez inviu a raz cez Turancar. Mozno ine krajiny, resp hotely maju moznost 1+1, ale to sa treba v cestovke pytat. Zas vzhladom na to ze si sama s dietatom je lepsie ist cez niekoho ako na vlastnu past, keby sa nedajboh nieco stane aby si mala po ruke delegata.

sissy27
6. mar 2024

@lakebabe tak podľa tohto scenára by ako single mama mala navždy sedieť doma, alebo si nájsť niekoho, aby jej bol k ruke. A keď pôjdu dvaja dospelí v aute kde máš istotu, že jeden z nich bude v stave zavolať pomoc? Na toto by som vôbec nepozerala, zvlášť v dnešnej dobe, kedy máš autá alebo telefóny, ktoré ti zavolajú pomoc aj samé. Ak nejdeš sama do džungle ale normálne do civilizácie, tak ti vždy bude mať kto pomôcť.

kalifka
6. mar 2024

ja som dlhé roky - pokým som bola sama cestovala vo veľkom s chlapcom sama. Bohužiaľ v zahraničí vždy účtujú aj jeho, ale na Slovensku, Česko a Poľsko som mala syna zadarmo - dva krát som platila poplatok 0,50 eur ubytovací poplatok.

autor
6. mar 2024

@sissy27 tu ide skor o to, ze mozes byt na dialnici a dieta bude zvracat v autosedacke. Ked je tam vedla niekto, skor zasiahne a hlavne ma to dieta na ociach viac ako clovek, co sa musi sustredit hlavne na soferovanie. Tiez sa dvaja dospeli prestriedaju na wc, lebo ak idem sama s 3 r. dietatom, tak ho musim brat so sebou do kabinky.