Dovolenka Sicília

nela30
14. máj 2015

boli ste niekdo na dovolenke na Sicilii, Serenusa village?poprosim rady, tipy, nazory, dakujem

sorciera24
14. máj 2015

@nela30 pridaj sa dos kupiny: https://www.modrykonik.sk/group/7606/ tam ti hadam poradia

slavkicek
14. máj 2015

@nela30 ahoj my sme boli minulý rok v lete 🙂 ak máš nejaké otázky pýtaj sa, ak budem vedieť odpoviem...

nela30
autor
14. máj 2015

no tych otazok bude asi viac, ako dlho trval let? boli ste aj s detmi? my mame dve, ci je tam vyzitie pre male deti, animacie, bazeny , ihrisko kde sa mozu zahrat, aka bola strava? ozaj a transfer z letiska do hotela kolko trval?, ake bolo more, plaž? my by sme chceli ist v polke jula, napis mi vsetko co ta napadne, bude vdacna za kazde info 🙂 dakujem

slavkicek
14. máj 2015

@nela30 my sme boli cez hydrotour, leteli sme z BA a let trval cca 2h mali sme medzipristátie na Sardínii (pretoze polovica lietadla šla na Sardíniu, cestou späť zas mali ľudia zo Sardínie medzipristátie na Sicílii). Transfer z letiska do hotela, bol dosť dlhý trval 2h, mali sme jednu krátku pauzu cca 15min. Na dovci sme boli aj so synom, v lete mal 5 rokov. Pre deti tam je detské ihrisko, na ktoré ale sa dá ísť až večer (teda otvorené je celý čas) ale všetko je tam horúce, takže boli sme tam len raz večer. Je tam detský klub tuším každá cestovka tam mala zastúpenie syn bol v ňom len raz keď bolo hľadanie pokladu. Deti tam museli byť samé bez rodičov...v detskom klube bol mini bazénik (voda asi po kolená) inak tam bol jeden plavecký bazén s chladnejšou vodou a dva bazény pre plavcov a neplavcov, v ktorých sa robili aj animácie...vždy robili taliani nejaké cvičenie...vo vode (tuším 2x denne) v jednom boli 2 tobogány na ktoré môžu ísť len deti. Každý večer bol nejaký program je tam amfiteáter, ktorý ale zabezpečoval taliansky tím. Strava ok aj keď jedlá sa dosť opakovali, my sme sa stravovali v normálnej reštaurácii (bola tam reštaurácia aj pre matky s deťmi, tam sme si chodili len pre vodu a nejaké sušienky pre malého) boli tam nejaké džemy, jogurty, syr....
Mali sme all inclusive ale teda ten bol veľmi slabý....všetky drinky sme si museli platiť, zmrzlinu, palacinky tiež...v AI bola vlastne len voda, riedeny dzus a pivo do plastaku.
More bolo fajn, aj ked dosť často tam boli riasy a občas aj odpadky....každý ma na pláži pridelený slnečník a dve lehátka, ale pláž bola poväčšinou prázdna, nám dosť fúkalo, takže aj v mori boli väčšie vlny a mali sme problém syna dostať do vody...
ako dovolenku hodnotím fajn, ale za cenu, koľlko stála sme čakali o čosi viac....
v okolí nie je vôbec nič...takže večer a cez deň sa väčšinou zdržujež len v areáli...
ako druhý krát už by som tam nešla....

nela30
autor
14. máj 2015

ok dakujem za info, tak to si ma moc nepotesila ☹ , budem hladat asi predsla len to grecko, nemas daky typ? 🙂

slavkicek
14. máj 2015

@nela30 juuuj to som nechcela....ako na dovolenke nebolo zle, ale nás ta dovolenka vyšla dooosť draho a teda za tie peniaze som si predstavovala niečo iné.
V Grécku sme boli len raz na Zakynthose, takze s tým poradiť neviem.

nela30
autor
14. máj 2015

ved prave ze to nie je lacny spas, a za tie peniaze clovek aj cosi ocakava, ale si zlata ze si sa so mnou podelila o tvoju skusenost 🙂

slavkicek
14. máj 2015

@nela30 rodina s ktorou sme sa tam zoznamili sla na LM a stalo ich to o 600e menej....co je veliky rozdiel. Drzim palce pri vybere dovolenky 😉

summerlili
20. máj 2015

My sme boli tiež minulý rok na Sicílii, tiež v Serenusa Village, tiež cez leto, začiatkom júla, cez Hydrotour.
Mali sme naozaj skvelé ubytko, napriek tomu, že sme mali zaplatené 2 deti na prísteľke, mali samostatné postele v časti oddelenej od našej časti. Bývali sme na prízemí s vlastnou záhradkou.
Boli sme maximálne spokojní - jediná výhrada spočívala v delegátke - slabá ako čaj - nevedela po Taliansky na Sicílii 😠 😠 😠 .
Strava super, i keď v AI som očakávala, že bude zmrzka a pod. Ale na to som bola cestovkou upozornená - je to v každom hoteli iné.
More sme počas pobytu mali čistučké, bez sajrajtu, pláž upravená, slnečník a lehátka v prvej rade, presne kolmo na bar, takže všetko blízko (bez ďalších poplatkov).
Animácie sa nám veľmi páčili, aj na pláži, aj poobede v bazéne.
Uteráky menené každý deň, upratovanie tiež.
V okolí nie je nič, len mestečko LICATA, kam sa dá ísť len skoro ráno alebo doobedu a napr. až večer, inak pre našinca príliš horúco.
Výlet sme absolvovali na Etnu (brutálny zážitok kvôli silnému vetru) a v Taormine.
My sme celá rodina 2+2 (11 r. a 6 r.) boli maximálne spokojní, aj s jedlom 🙂.

luciaalex
20. máj 2015

@summerlili ahoj, to mestecko bolo mestecko (nejaka promenada, zmrzka, suveniry) alebo skor dedinka? ja tiez riesim dilemu - mame radi hotely v meste / letovisku, aby pripadne bolo kam vecer vybehnut sa prejst, a tak nakoniec vzdy koncime v spanielsku. uz par rokov pozeram sardinku a siciliu, ale zatial som nenasla....

5rasto
20. máj 2015

Sicília je najkrajšie miesto kde som zatial bol. A vraciame sa tam každý rok 😵

summerlili
21. máj 2015

Sicília je prekrásna, ale naozaj niečo úplne iné.
Licata ja podľa mňa typické sicílske mestečko - horúce, ako vystrihnuté z filmov zo 70.rokov minulého storočia /tisícročia.
Nie je to v žiadnom prípade letovisko s promenádou, tam sa naozaj reálne žije, záclony vlajú z domov vo výške, v kaviarničkách posedávajú muži, ženy vnútri varia a pod. Ale to bol len môj dojem.
Samozrejme zmrzlina a tak tam je. Suveníry určite tiež, aj brutus drahý obchod s oblečením a kabelkami 😉. Lenže my sme si tieto nákupy nechali na Taorminu.
Ale na peši je to tak na pol deň, len busom z hotela, ktorý chodí v určitých intervaloch s tým, že robí ako keby okružnú cestu po mestečku, pretože zastaví na každom rohu 😉 . Tá cesta z hotela do mestečka je prekrásna, ale raz stačilo. Aspoň v tejto časti Sicílie.
Druhý raz pôjdeme skôr na sever smerom k Taormine pozrieť všetko zase tam.
Okrem Licaty robia výlety do AGRIGENTO (treba vygúgliť), naozaj nádhera.
A Sardínia bude u nás na budúci rok 🙂

slavkicek
21. máj 2015

Presne ako píšeš Licata je maličké mestečko kde žijú domáci 🙂 ale veľmi pekné, my sme tam strávili cca 2h a bolo to fajn 🙂 Sicília je krásna, ale hotel Serenusa ma nenadchol, v Taormine bolo nádherne, aj cesta na Etnu bola veľmi fajn. Aj keď na Etne nás skoro odfúklo 😀 😀 Určite by som na Sicíliu ešte šla, ale určite do iného hotela a na rušnejšie miesto. 😉

summerlili
22. máj 2015

@slavkicek Presne, Sicília určite, ale niečo rušnejšie. I keď nám sa v Serenuse Village páčilo a na Etne nás odvialo do krátera - temer. Možno sme boli v tom istom termíne (začiatok júla) 🙂.

slavkicek
22. máj 2015

@summerlili my sme boli na zaciatku augusta...na etnu sme sa vyviezli busikom ale ako sme vystupili tak sme hned aj nastupili...fukalo desne...siltovky lietali hore dole 😀 😀 Syn nemohol ani dychat 😖 ludia sa tam drzali tych tyci, lebo inak sa nedalo 😅 😝

summerlili
23. máj 2015

@slavkicek Nuž, nás tiež namiesto lanovky vyviezli (aj s prestupom) tie gazíky - busy. Až na to, že my sme sa v tom vetre snažili poprechádzať a môj muž aj vyliezol na vrchol. Ja s deťmi čakala pri jednom kráteri krčiac sa pri každom väčšom náraze pri zemi kľačiac, s každým dieťaťom pod jednou pazuchou. Mladšia kričiac, že ona tam nechce umrieť. Bol to naozaj zážitok na celý život. A ten píling nôh pri kraťasoch stál za to (muž to neodhadol s oblečením). Najväčšia zábava ma čakala pri pohľade do zrkadla po nastúpení do busíku. Tá čierna pleť - moja stála za tú najväčšiu zábavu. Dávala som to dole z tváre vlhčenými detskými utierkami 🙂 🙂 🙂 a následne krémovala kamilkovým krémom na ruky 🙂 🙂 🙂 .
Proste, ZÁŽITOK !