Dovolenka s teenagermi

hettinka
3. feb 2017

Je tu veľa tém, kde sa rieši dovolenka ... no väčšinou sa rieši dovolenka s malými deťmi. A to my už nemáme. Nepotrebujeme plytkú vodičku, detské ihriská, animátorov a detské klubíky s minidisco a baby-friendly jedlo v reštaurácii ... už by sme to nevyužili.

Naši dvaja budú mať v lete 10 a 16 rokov a hľadáme nejaké super miesto, kde by sme si dovolenku skutočne užili. Potrebujeme pre naše 2 aktívne decká miesto, kde sa dá zaplávať, prípadne niekde v okolí aj šnorchlovať, na pláži vyžitie typu športové aktivity - vodné lyže, skútre, parasail, plážové ihrisko na volejbal. Pláž môže byť piesočná, alebo kamienková, no nie veľké útesy a more nech je teplé. Večer nejaká zábava, nemusí byť milion stánkov, ale zasa nie úplne nulové nákupné možnosti. Ideálne menšie stredisko s možnosťou výletov do okolia. Hotel s polpenziou by stačil. Chorvátsko máme pochodené, tam ani veľmi nie, je to v sezóne príliš preplnené. Mimo sezony ísť nemôžeme. A tiež cenovo aby to bolo primerané priemerne zarábajúcej rodine, viac ako 3000 určite nemienim platiť.
No a hladám ludí, ktoré majú takéto niečo overené ... linky na CK mi nepomôžu, googliť viem, skôr by pomohlo osobné odporúčanie 🙂

viera27
3. feb 2017

A co spanielsko? Nam velmi vyhovovala andaluzia. Tam sa naozaj da robit velmi vela veci. "Zije" to tam. Pobehali sme Malagu,odskocili na Gibraltar,rozne atrakcie ako krokodili park,ci bycie zapasy,akvaparky,podmorsky svet atd atd. Dobra bola aj Kalabria v taliansku trebars. Este nie je taka uplne "zaplienena" turistami. A tam sa zase dal absolvovat rafting, padaky, tieto veci. Krasna priroda a hornata sceneria.

hettinka
autor
4. feb 2017

@viera27 vieš dať tip na konkrétny hotel, cenovo dostupný? ❤

zviz
4. feb 2017

Svokrovci boli v Andaluzii a povedal, ze nikdy viac. Studeny ocean... Vlastnu skusenost nemam, nebola som tam. Ja preferujem Chorvatsko kedze mam male deti. Ale ako pubertacka som bola v Taliansku na Rimini a v Lido di Ostia a bolo tam super 👍.

hettinka
autor
4. feb 2017

v Andalúzii som bola ako mladá, more je tam teplé aj pláže krásne, aj čo robiť ... oceán je kúsok ďalej

ale ked som pozerala ceny, je to dosť nad naš limit ... preto som sa pýtala niekho, kto tam bol, či vie o cenovo primeranom hoteli s PP

janinah
5. feb 2017

@hettinka tak si mala šťastie ...lebo more je tam studené....s takým Egejským teplúčkym sa to nedá ani porovnať

anit05
6. feb 2017

@hettinka nám keď detská vyrástli/ t.r. 14 a 12/ a už sme sa "nezmestili do cenového stropu" presedlali sme z lietadla do auta a začali sme objavovať Grécko na vlastnú päsť, 3 týždne túlania sa po krásnych plážach , naši radi šnorchlujú, bývame na súkromí a užívame si ako rodina, zatiaľ ich to baví. Na veľkých plážach sú aj športové atrakcie na vyžitie, príp. prechádzka do mesta, alebo radšej do dobrej taverničky :D. Vždy sa zmestíme do spomínaného fin. stropu, zážitkov kopec...