Dovolenka s malými deťmi - Chorvátsko

katarina092
8. aug 2022

Ahojte,
Prosim Vas mate niektora skusenost s dovolenkou v Chorvatsku s malymi detmi? Najviac sa obavam cesty - rada by som vybrala nieco kde by sme vedeli byt uz za 6 hodin autom.. pocula som o Istrii, da sa tam byt za podobny cas?
Vdaka za odpovede🙂

belllinka
8. aug 2022

Ved si zadaj napr. do google maps konkretne miesto a vyhodi ti to cas. A hlavne nikto ti nezaruci, ze po ceste nebudu kolony. A rataj aj s nejakymi prestavkami, cize 6 hodin je nerealny cas. A hlavne apartman pri mori uz nezozeniete, si sa skoro zobudila.

gianna
8. aug 2022

@belllinka ale zozenu v pohode, vsak ked maju male deti, nie su viazani na prazdniny a zaciatkom septembra mozu mat peknu dovolenku v Chorvatsku 😉

glorikarebeka
8. aug 2022

My sme s malými deťmi cestovali na noc...ráno sme boli na mieste, samozrejme ubytovanie sme mali zabezpečené

nikpa
8. aug 2022

@katarina092 my sme boli hore na severe, cesta mala trvať 6hod. Ale bohužiaľ kvôli tomu, že kontrolovali na priechodoch ( Schengenský priestor v Chorvátsku a v Maďarsku akoby ani nebol) sa nám cesta predĺžila o 2hod + čakanie na mýto a prestávky a tým pádom cesta dokopy trvala cca nekonečných 10hod. Čistá katastrofa s 2 malými deťmi. 4 ročný ešte ako tak ale 1,4r to ťažko dal.

nelca84
8. aug 2022

@katarina092 nam google mapy ukazovali dojazd za 8 a pol hodiny, realne sme sli 11 s par kratkymi prestavkami. Kde-tu nejaka kolona + cakanie na mytne brany a pred tunelmi. Takze 6 hodin je dost nerealne.

jasminkaj
8. aug 2022

@katarina092 za 6 hodín v HR určite nebudeš (dokonca ani na Istrii). Rátaj minimum 8 hodín (pri ideálnom stave bez veľkých kolón) a si v okolí Umagu 😉
Za 6 hodín jedine ak letecky do Záhrebu alebo Splitu (s vybavením na letisku to vychádza cca tých 6 hodín).

luccija
8. aug 2022

@katarina092 nerealne a Istria ma casto zly pristup do mora ci velke kamene.Slovinsko si nepozerala?ci IT?
Alebo pozri Krk my tam chodime kolony nebyvaju, ale staci Ti nehoda na dialnici a stojis ...ale vzdy ideme rano o 03, 04 , ked bola dcera mala tak isto este pospala v aute.Od pol roka sme chodili.
S jednym soferom na noc nechodte...

kp7333
8. aug 2022

@katarina092 mozete si cestu rozdelit a prespat cca v polovici. Napr. vyrazite po obede, podvecer sa ubytujete a rano pokracujete oddychnuti. Alebo ist na noc, ak deti pospia v aute a vodic nema problem tahat v noci.

mikadooo
8. aug 2022

@katarina092 ahoj, áno, istria, prípadne to horné pobrežie. Neviem, čo sú "malé" deti, najmenším stačí aj nafukovací bazénik a hračky do vody. Od cca 4-5 rokov je celkom zaujímavý aquapark, alebo animačný program, napríklad zaton ma napadá, ale či tam bude ešte niečo voľné takto v strede sezóny, tak to neviem...

daja07
8. aug 2022

@nikpa chorvatsko nie je v schengene. Ale tusim od buduceho roka aj schengen aj euro, tak to bude uz uplne v pohode dovolenka tam.

6h nerealne. Iba zeby od balatonu si sla. Ked pojdete v noci bude to jednoduchsie pre deti, narocnejsoe pre sofera. Ale ked sa pred cestou vyspi, bude to najschodnejsie riesenie.

renatka100
8. aug 2022

@katarina092 urcite sa da prist za 6,5 hod na istriu - hned hore (umag, novigrad) ale mimo vikendov najlepsie tak utorok a urcite ist na noc. Piatok a vikendy je to katastrofa.

mikadooo
8. aug 2022

@renatka100 my máme čerstvú skúsenosť, noc z piatku na sobotu - pohoda, aj tam aj späť. Žiadne zápchy, čakanie na mýto minimálne.

domiklik
8. aug 2022

@katarina092 ahoj práve som sa vrátila z chorvátska, boli sme s ročným synom v meste Rovinj na istrii... Narazili sme na to náhodou, ale úprimne, je to asi najlepšia destinácia v chorvátsku pre deti... Išli sme na noc, o 23:00 sme boli v ba, o 5:30 na mieste...

nikpa
8. aug 2022

@daja07 máš pravdu, až od 2023, bola som v tom, že už od tohto roka. No dobre, majú odpustené 😄 Báli sme sa ísť na noc lebo raz sme tak išli keď sme mali len strasieho a celú noc v aute hučal, že on chce ísť do svojej postele 🙈😄 no s malými deťmi to je asi vždy zaujímavé

katarina092
autor
8. aug 2022

@domiklik a ako dlho ste to mali od mora?

katarina092
autor
8. aug 2022

@domiklik a isli ste pocas vikendu ci cez tyzden?

makica
8. aug 2022

My sme boli na Krku, tam sme cestovali v nedelu, vyrazili sme o 8 hod. z Bratislavy o 14:30 sme boli na mieste. Zdrzanie sme mali trochu pred mytom, na prechode nie. Aj cesta spät nam trvala 6,5 hodin. Sli sme v sobotu o 6hod rano a o pol jednej sme boli v Bratislave. Cestou sme si spravili niekolko kratkych kratkych prestavok a nastastie ziadne nehody neboli.

domiklik
9. aug 2022

@katarina092 no také, že idem sa vycikat na apartmán to nie je... Keď si to pozrieš na Google maps, je to taka zátoka, začína plazou Mulini Beach a pokračuje až po Lone bay, máš pláž potom promenádu a potom rozľahlý lesopark, v ktorom sú urobené chodníky pre bicykle a kočíky... My sme išli ráno, malého sme nechali späť pod borovícami v kočíku potom sa zobudil, išli sme sa okúpať, pohrať, potom zase spal, občas sme ho kocikovali v parku a na večer sme išli domov... Inak celé mesto je prispôsobené kočíkom, sú tam naozaj dobre chodníky, akurát v historickom centre by to chcelo niečo do terénu. Ešte k tomu ubytovaniu, ono tým ze pláž je obkolesena lesoparkom, žiadne ubytko k tejto plazi nemáš úplne blízko, jedine, že by si sa ubytovala v hoteli eden... Sú tam samozrejme aj iné plaze, ale tie už nie sú vhodné veľmi pre deti, nie je tam takmer žiadny tieň...

domiklik
9. aug 2022

@katarina092 išli sme v nedeľu v noci,usis síce kúpiť Slovinsku a Rakúsku diaľničnú, ale v chorvátsku prechádza len cez jednu mytnicu, cca 6 eur, a úprimne ti poviem ze ísť po rakúskej a slovinskej diaľnici je oproti tým maďarským krkahajom poriadny luxus...

katarina092
autor
9. aug 2022

@domiklik ok dakujem za info🙂

matkahelka
9. aug 2022

@domiklik my sme boli v HR v juli s takmer 8mesacnou. ja cestu na noc neodporucam, pretoze pridete rano do HR a ste ako bezdomovci. nemate sa kde zlozit, ubytovanie je vzdy az poobede volne. aktualne je v HR snad cela europa, ak sledujes spravy, aj na mytniciach aj na hraniciach su kolony, takze oficialny cas udavany google maps je nerealny. to po prve. po druhe, budete mat sakra problem najst ubytko, ak chcete ist este teraz v auguste, pretoze je vsetko obsadene. a ak aj nieco volne najdete, tak to bude kilometer od plaze.

bebaa
9. aug 2022

@katarina092 My sme sli vo štvrtok rano 8.00 z Nitry.
Cesta do Crikvenice 7 hodin s jednou 20min prestavkou.

bebaa
9. aug 2022

@katarina092 Odporucam ist cez tyzden..

luccija
9. aug 2022

@makica tiez mame preto radi Krk boli sme aj dole Makarska, Sibenik, ale vzdy, ked vidime pred Krkom, ze by nas cakalo dalsich 300,400 km som rada, ze sme v cieli.S prestavkami max 8 hodin a chodime stvrtok stvrtok do hotela

luccija
9. aug 2022

@domiklik suhlasim moj muz nechce o Madarsku ani pocut.Mozno, ak by sme isli juznejsie je to kratsie neviem?ale on neda na AT,SI dialnicu dopustit

yoxinka
9. aug 2022

@jasminkaj
Sused šiel minulý štvrtok na Istriu, z BA 5h50min., takže dá sa 🤪.

julish
9. aug 2022

My ideme vlakom, nočný regiojet, lôžkový, bez starosti a emisií (22mesacny)

domiklik
9. aug 2022

@matkahelka ubytko som nasla za jeden deň, ubytovaní sme boli o 10:00, medzitym som mala malého v kočíku a muž spal v aute... Ono je to len o tom aký typ dovolenkára si

matkahelka
10. aug 2022

@domiklik asi je to o narocnosti, lebo my sme ubytko nevedeli najst 2 tyzdne, kedze sme nechceli byt daleko od plaze a chceli sme novy apartman a nie stary, v ktorom spala este maria terezia. a to nie je len moja skusenost, ale drviva vacsina bab v chorvatskej skupine toto aktualne riesi. nasi znamy isli do basky na blind a skoncili az v podgore 500m od plaze, nic ine a blizsie nebolo. cize ano, da sa najst, len je uz su to vyslovene take zbytkove apartmany, ktore nikto nechcel.

mirkaze
10. aug 2022

My sme do Chorvátska cestovali, keď mala dcéra 10 mesiacov. Odporúčam ísť na noc. Cestujeme tak stále a je to overené. Deti v noci prespia, cez deň ich treba neustále zabávať a neobsadia toľko