Dovolenka s deťmi v Európe

31. mar 2024

Skúste poradiť destináciu vhodnú pre deti (1r,5r) more, pláž a aktivity vhodné pre daný vek. Nebudeme určite celý čas sedieť na pláži.
Doprava letecky. Nebránim sa ubytku cez airbnb a booking alebo rôznych súkromníkov, ale nechcem variť čiže buď restiky v okolí alebo možná polpenzia.
Kedykoľvek počas roka, ale nech je tam príjemné teplo ( čiže nie 40tky ani 20 stupňové more), taký stred.
Vďaka za tipy. 😉

queen_mary
31. mar 2024

Ehm, hocikde? 😀

blazargandalf
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja20
31. mar 2024

Odporúčam Mallorcu alebo niektorý z gréckych ostrovov, napríklad Zakynthos, Kréta, Rhodos. Ľahko sa prestravujete v tavernách. Aj južný Cyprus je super,ale tam radšej v júni alebo v septembri, lebo v lete tam býva horúco.

jenn7
31. mar 2024

Parameter kedykolvek pocas roka znie super! Nemat skolopovinne dieta idem v momente na dovolenku september/oktober kdesi do Spanielska, Grecka alebo aj Turecka. Slnko uz nepali, ceny v pohode, klud….

autor
31. mar 2024

@queen_mary práveže sme ešte takto s deťmi pri mori neboli tak hľadáme konkrétne tipy, že kam to bude aj s deťmi fajn, pripadne kde nás to nebude stáť celoročný plat 😁
@jaja20
@jenn7 presne niečo také hľadám, menej ľudí, relatívne normálne ceny a nie mega horúco, ale zase príjemné teplo.... Viete poradiť aj konkrétne lokality alebo úbytka?

jenn7
31. mar 2024

My travime letne dovolenky uz x rokov len v Turecku, tam mas istotu super jedla, kazdy rezort ma nejake tobogany, teplota mora aj vzduchu musi byt v septembri fantasticka, takze ja by som isla asi tam. V Grecku sa nevyznam a do Spanielska chodime zvycajne na jar, teplota vzduchu super ale na kupanie zabudni.

jaja20
31. mar 2024

Autorka,ja už nemám malé dieťa,tak chodíme do hotelov,kde nepotrebujeme tobogany a podobné detské atrakcie, ale z oblastí na Mallorke odporúčam Sa Coma, Cala Millor a Alcudia,na Kréte Hersonissos,na Zakynthose Laganas a na Rhodose Faliraki.

jaja20
31. mar 2024

A na Cypre Ayia Napa alebo Protaras.

marusia674
31. mar 2024

My sme boli minuly rok cez hydrotour na menorke, najlepsia dovolenka ever, bohuzial inak ako cez cestovku sa tam nedostanes, jedine s prestupmi... Preto tento rok volime na vlastnu past mallorku, v zime sme boli na tenerife. Spanielsko je nase top, super ludia, pekne miesta, teplo, ciste more/ocean

marcellka32
31. mar 2024

Rhodos, Kréta, Menorca, Zakynthos

queen_mary
1. apr 2024

Ja by som na to isla tak, ze by som si teda pozrela ceny leteniek. Z BA sa lieta napriklad Mallorca, ktora tu uz bola spomenuta a aj cenovo to bude podla mna ok. Leto teplejsie, ale taky september moze byt ideal.

Inak ak by ste mohli letiet aj z Viedne, tak dobre ceny na ketenky byvaju do Malagy a do Alicante. Na juhu je studene more, cize tam skor september tiez, ked sa trochu zohreje. Ubytko podla preferencie, pomaly po celom pobrezi tam mas promenady s restauraciami, roznymi aktivitami. Ubytovat sa da v tzv. kondominiach, ktore maju bazeny, niektore aj detske ihrisko. Obchody a supermarkety tam mas tiez.

Spanielske letoviska su celkovo bohate na akvaria, aquaparky, pri Alicante je dinopark, pri Malage su 2 zoo.

Cenovo ubytovanie najdes od 150 na noc po 2000 na noc 😀 ale ceny v gastre a v potravinach su tak ako u nas/pripadne este lacnejsie.

Na Mallorce je tiez dinopark, akvarium, urcite aj nejake aquaparky...

Ale ak by si chcela poradit s Costa del sol (to je to juzne pobrezie) tak v klude napis, mam to tam kvalitne preluskane 😀

queen_mary
1. apr 2024

Skus si pozriet napriklad letovisko Benalmadena. Je to 20 minut z letiska taxikom.

Je tam aquarium, potom taka zoo s delfinovou/tulenovou show, lanovka na kopec nad mestom, zabavny park, krasny pristav...

Ubytovanie keby pozries v komplexe Benal beach - su tam bazeny, tobigany, preliezky. Ten komplex ma aj vlastne potraviny, je tam bar s restikou, je tam herna...

Napriklad tento apartman https://sk.airbnb.com/rooms/668658695103650375?... stoji 1200e na tyzden, a su tak teda aj lacnejsie, tento je z tych lepsich s peknou terasou.

A hned za tyn komplexom je obrovsky park, kde volne behaju sliepky, zajace,...