Dovolenka s deťmi - súhlas bývalého manžela

khuliniova
21. feb 2023

Ahojte. Ideme v lete na dovolenku. Som rozvedená a deti sú zverené mne. Každí druhý víkend ich ma ich otec. Budeme tam dva víkendy, čiže jeden z toho prislúcha jemu. Stačí keď mu to oznámim a teda ho poprosím aby si ten jeden víkend vymenil ak bude chcieť aby nebol ukrateny? Dúfam, že to nebude nejaký extra problém. Potrebujeme nejaký jeho súhlas k vycestovaniu? Neviem ako sa to berie, ideme na
Kanarske ostrovy. Ďakujem.

lucylaw
21. feb 2023

@khuliniova Potrebuješ jeho súhlas,nestačí,keď mu to len oznámiš,keďže na dovolenke budete v čase,kedy má byť s deťmi on..Neviem,ako spolu vychádzate,ak v pohode,tak by nemal mať problém sa s tebou dohodnúť na prehodení toho jeho víkendu na iný..Každopádne ak súhlasiť nebude,tak ti môže urobiť zle,keďže ak mu deti nedáš vtedy,keď ich má mať a bez jeho súhlasu pôjdeš s nimi v tom čase na dovolenku,bude sa to brať ako marenie výkonu úradného rozhodnutia..

khuliniova
autor
21. feb 2023

@lucylaw nevychadzame moc dobre. Keď môže vtedy urobí zle. No každopádne to pôjdem riešiť za kuratorkou a pôjdem sa opýtať aj právnický.. Aby z toho nebol problém..

alenah31
21. feb 2023

@khuliniova oznamovala som písomne otcovi dieťaťa a navrhovala iný termín styku (mohol si vybrať sám) - odpísal, že nesúhlasí, nahlásila som to na kuratele - priložila sms, že som mu to oznámila, dala iný termín a nesúhlasil - kuratela mi dala povolenie a jemu napísala list kde ho oboznámila, že keďže informovaný bol a nemá resp. nevedel uviesť dôvod mi nevyhovieť a dovolenka je v prospech syna vyhoveli mi za neho a bolo tam pripísané, že na náhradnom víkende sa máme dohodnúť my medzi sebou a musí to byť do konca leta. V čase keby ho mať nemal som nikdy povolenie nepotrebovala a to sme behali po celej EÚ aj mimo EÚ. A tak isto on - ak mal mať syna odo mňa povolenie nepýtal.

h2
21. feb 2023

@khuliniova Je mi ľúto, že ti pri každej príležitosti chce urobiť zle. Ale možno deťom by zle nechcel, tak mu to skús tak odprezentovať.

sense
21. feb 2023

To je zle ak jeden robí napriek, oznam mu to písomne ak nepomôže obrát sa na úrad kt sa tým. Zaoberá.
My máme prázdniny po delené 5 týždňov ma on 5 ja, čiže počas mojich prázdninových týždňov dieťa nevidí aj keď mame dohodu ze 2 dní v týždni je u neho. Písomný súhlas na vycestovanie som nikdy od neho nemala ani nepýtala. On odo mňa prvý rok chcel a potom už tiež nepýtal. Dieťa nie je výhradne zverené ale nikomu z nás ale Obhut ma u mna

khuliniova
autor
21. feb 2023

@alenah31 super ďakujem. Pôjdem to riešiť tak aj ja dopredu radšej. Aj keď skúsim najprv ci to podpise aj keď on mi vždy všetko neskutočne komplikuje. No keď bude vidieť zásah niekoho iného, už cuvne. Takže bud požiadam právnickú aby mu poslala nejaký dokument na podpísanie alebo kurátorka. Deti nikam neunasam, mame kúpené aj spätne letenky a nedá sa mi navolit iný termín kvôli práci mojej aj priateľovej. V prospech deti u neho znamená keď sú doma, nikde nebehaju. Pretože keď ich vezmem príklad na kúpalisko, tak preto, že tam chcem ísť ja, keď ich vezmem do zábavného parku, tak preto ze tam chcem ísť ja. Kým nám určili výživné mi nedal do ruky ani cent, kupoval deťom potraviny a drogériu pretože keby mi dá peniaze do ruky ich miniem na nejaký výlet alebo tak. Keďže niečo kúpil on tak v konečnom dôsledku ni moje peniaze tak ci tak ušetril a na ten výlet by son ísť mohla ale to je veľmi ťažko keď človek potrebuje bojovať.

alenah31
21. feb 2023

@khuliniova ja som u to normálne napísala do sms - žiadny oficiálny list nepotrebuješ. Ak nechceš sms tak mu napíš doporučený list rukou. Ak ti neodpíše - s tým listom - kópiu a dokladom o tom, že si to prevzal pôjdeš u vás v meste na ÚPSVaR odd. sociálnych vecí - tam som jej to dala - ona to vzala, kukla kedy máme ísť na dovolenku, videla, že to dostal oznámené už v marci a leteli sme v polke júla - povedala ok, ona to vybaví. Potom mi len volali, žer to je hotové, poslali mu domov info - na ich list sa im ani neozval. A mne len prišlo, že môžem ísť a že musí byť víkend nahradený do konca toho leta. Však mu povedz, že to teda ideš riešiť cez kuratelu a uvidíš jeho reakciu. Právnika na to fakt nepotrebuješ - nie ste predsa Geissenovci. A jeho vôbec nerieš - práveže až pochopí, že máš putna jeho blbé reči tak prestane. Takto mu prikladáš drevo na jeho oheň😀

khuliniova
autor
21. feb 2023

@alenah31 oznámiť som mu to oznámila a aj som ju napísala, aby sme si nejako vymenili víkendy predtým alebo potom aby nebol ukrateny. Ak nato neodpíše, pošlem mu to ešte raz. Aby nemohol povedať, že mu nič neprišlo. Pôjdem teda za tou kuratorkou . Právnickú spomínam len preto, že všetko čo bolo potrebné sme takto riešili, lebo inak to nijak nešlo 🤣

alenah31
21. feb 2023

@khuliniova tak drzim palce✊️✊️