Ahojte skupnika, prosim o radu kam na dovolenku s detmi
5 a 10 rokov obaja caste bronchitidy + atopicky ekzem . Radi by sme nieco z destinacii Korfu,Egypt,Grecko . Chorvatsko sme boli 2x a muzovi sa nepacilo. Pripadne kto ma skusenosti s rovnakou diagnozou kam by ste poradili? podmienka letecky,teple more lebo a ja dcerka sme zmrliny 🙈 , termin koniec juna a zaciatok jula cca 11 noci..Dakujem ❤️
@julia204 k moru a radsej skromne a na dlhsie (3 tyzdne), aby to malo dlhodobejsi ucinok. Napr. kempy byvaju casto priamo pri mori pod borovicami. S dlzkou pobytu merna cena (na den) klesa a mozno sa daju najst zlavy pri pobyte nad XY noci.
@julia204 prave na priedusky a na alergie nie je v Europe nic lepsie ako Chorvatsky Jadran (nie taliansky). Videla som raz rozhovor s lekarmi na tuto temu a vraveli, ze s takymi zdravotnymi ucinkami, ako ma Jadran, je uz v relativnej blizkosti Slovenska iba Mrtve more. Ja by som zotrvala pri tom Chorvatsku, skus sa poradit ohladom lokality tu v diskusii Chorvatsko-nasa dovolenka. V Chorvatsku je totiz vysoka salinita+pritomnost borovicovych hajov s prospesnymi silicami a prave tato kombinacia robi prieduskarom dobre. Navyse, pre alergikov je vhodne, ak plaze nie su piesocna, ale kameniste, ako byvaju v Chorvatsku. Smaozrejme, cim dlhsi pobyt, tym lepsie. V tom rozhovore napriklad vobec neodporucali Bulharsko.
Súhlasím so @simsalabim, pri dýchacích problémoch treba vyhľadávať kamenisté pláže a borovicové háje, majú výrazný liečivý účinok. Piesok dráždi dýchacie cesty. Aj kvôli tomu chodime celé roky do Chorvátska.
@julia204 tuto je ta skupina, skus sa poradit tam, mozno niekto odporuci vhodnu lokalitu, ak napises, co manzelovi v Chorvatsku chybalo ci vadilo https://www.modrykonik.sk/group/6154/
@simsalabim boli sme Vir a Novi Grad.. vir kameniste plaze a novi grad zasa betonove plaze s prudkym vstupom do mora., studene more. Ale to sme boli koniec jula zaciatok augusta 14dni. chce piesocnatu plaz a mozno apartman s kuchynkou , lebo dcerka je este aj alergicka abkm+vajecny bielok . Velky problem zo stravou , kde vieme vybrat jedlo. Budem musiet varit.
@julia204 odporucila by som ti teda asi Brelu na Makarskej riviere. Apartmany najdes vsade. Piesocnu plaz mu vyhod z hlavy. Ale v tej skupine ti urcite poradia aj ine miesta.
Okrem Chorvátska má vhodné klimatické podmienky na regeneráciu dýchacích ciest aj Korfu, z toho čo si napísala sa mi pozdáva najviac ( teplota mora, letecká dostupnosť atď).
@julia204 ja mam podobne deti, tiež sme boli v hr a Turecku. Ja na Turecko nedám dopustiť, ano možno nemá borovicové háje ale ta tepla morská voda nahradí všetko. Deti sa kúpali aj dve hodiny v kuse co som ich nevedela z vody dostať. My sme v hr hneď ochoreli, studená voda, malý hneď horúčky. Hr je pekne ale na mňa studené. A zase 13 h dole nechcem cestovať. Ale aj Grécko je fajn.
@julia204 skús pozrieť🙂známy len sem už 5 rokov🙂https://www.globtour.sk/chorvatsko/stredna-dalm...
@simsalabim plne sa s tebou stotožňujem, chorvátska mikroklima je najvhodnejšia pre alergikov/astmatikov.
@simsalabim prosím a viete aj odporučiť lokalitu/ pláž? Napr borovicove lesy? Alebo ktoré miesta sú naj na astmu, alergie, dych.cesty v Chorvátsku? Vďaka.
nám vždy odporučili kdekoľvek k moru...a ako šport - plávanie