Dovolenka s deťmi - na cene nezáleží

boks45
9. máj 2022

Ahojte, prosim odporucte mi z vlastnej skusenosti super hotely urcene pre deti. Najlepsie Mallorca,ale nebranime sa ani inym destinaciam ( len nie Bulharsko,Turecko,Tunis,Egypt) ... Na cene nam nezalezi,len aby to bol kvalitny hotel s dobrou stravou a peknym prostredim .

mediana
9. máj 2022

📍

janne318
9. máj 2022

@boks45 neviem ako staré deti máš, ale ak menšie, tak Lignano Sabiadoro (IT). V podstate je to niečo ako "detské mesto" a zároveň prímorská destinácia.

melanta
9. máj 2022

@janne318 Myslím, že ak písala o Malorce, kvalitnom hotely a krásnom prostredí a písala, že Bulharsko, Tunis, Turecko nie, tak asi ani Lignano nie. Za mňa osobne všetky tie talianske letoviská typu Lignano sú strach a hrôza.

melanta
9. máj 2022

@boks45 Malorca bola pre mňa sklamanie, verejné pláže, veľa ľudí. Pozerala si Kanárske? Napríklad Fuerteventuru alebo Lanzarote? Skvelé hotely, krásne prostredie, ak píšeš, že cena nie je dôležitá, tak do Španielska by som skôr týmto smerom išla. Alebo potom niektoré grécke ostrovy, napríklad Kefalónia je úžasné miesto čo sa prostredia týka.

janne318
9. máj 2022

@melanta Tak ono záleží od toho, čo človek od dovolenky očakáva. Krásne prostredie a luxusný hotel asi nenadchne 2-4r. deti tak, ako skákacie hrady alebo delfinárium.

janne318
9. máj 2022

@melanta ale inak ano - Španielsko je krásne, rovnako aj Grécko napríklad, no pre trochu staršie deťúrence.

melanta
9. máj 2022

@janne318 autorka píše, že chce kvalitný hotel, dobré jedlo a krásne prostredie. To určite nenájde v Lignane a na podobných miestach. Za to napríklad na Kanárskych áno a zároveň tam nájde aj množstvo hotelov s aktivitami pre malé detičky. Prečo robiť kompromisy, keď môže byť spokojný rodič aj dieťa.

lianka123
9. máj 2022

@boks45 dubai sofitel dubai the palm, 6300eur plus ak robis vylety dalsich 1500eur, teda ak ti na cene nezakezi...

boks45
autor
9. máj 2022

@melanta nepozerala 🙂 dakujem za tip.mas aj konkretny hotel,ktory by si mi odporucila? koncom juna je tam prosim ake pocasie?
@janne318 Dakujem, mam trojrocnu dceru.
@lianka123 o dubaji som neuvazovala,ale pozriem je tam aj co pozerat mimo rezortu?🙂

yanni
9. máj 2022

@boks45 Seychelles, Mauritius, Portugalsko-Cascais atd., UAE, juzne Francuzsko s vyletmi do Monaka atd., je toho velaaaaa. Na veku deti nezalezi. My cestujeme prakticky od narodenia deti a nikdy nebol nikde problem.

boks45
autor
9. máj 2022

@yanni ahoj ,vdaka a nejake konkretne hotely?🙂

lula3108
9. máj 2022

@boks45 ked nemate budget tak maledivy. Pre dieta je to raj a pre vas bude tiez. Pripadne ja som sa prave vratila z thajska, Melia Koh Samui -perfektny hotel a super pre deti. Na mauriciu je tiez viacero fajn hotelov, na exotiku velmi odporucam travelagent_strapilein na insta, my sme boli cez nu na maledivach a cenovo to bolo ovela lepsie ako na vlastnu past. Inak aj dubaj je fajn s dietatom ale urcite nie teraz v lete, najskor november

martinka13
9. máj 2022

Grecko Rhodos Amada Colossos, Kréta hotel Creta Maris

yanni
9. máj 2022

@boks45 Savoy Seychelles Resort & Spa, vela sme pochodili, denne vylety ledou atd, auto prenajali. Vo Francuzsku sme mali tiez prenajate auto a "putovali", tam to nebolo na jednom miest, Lanzarote napr. Sands Beach, UAE velaaaa, my sme tam prakticky boli vela krat do roka, Dubai, Abu Dhabi rozne miesta, rozne hotely, ale vzdy tie lepsie, zalezi co vlastne chces, Portugalsko tiez rozne, tam sme mali aj apartman a priamo v Lisabone Radisson Blu, Malta tiez Radisson Blu.

tenerifka
9. máj 2022

Koniec juna Dubai nue, vtedy tam nikto normalny nejde, uvarite sa zaziva

tenerifka
9. máj 2022

Na Mauriciu je cez nase leto zima, tam az od novembra.

yanni
9. máj 2022

@tenerifka Tak nenapisala ked chce na tu dovolenku ist. My sme v pusti zili, takze 50 stupnov nam nic nerobilo. Akurat mne vadi vysoka vlhkost vzduchu. Cim suchsie, tym lepsie.

boks45
autor
9. máj 2022

Dakujem vam velmi pekne za tipy,vecer sa na to pozriem . 🙂

yanni
9. máj 2022

@tenerifka Ono Mauritius nema prakticky nějaké rocne období ano ich poznáme my. Najleosie je letiet na Mauritius pred a po dazdoch. A mimo Velké Noci a VIanoc. Vtedy je plnka. Ale tak ked je u nas jesen September az November a este april az Jun je super. My sme tak boli maj-jun aj na Mauritiu aj na Seychelloch a pocasie suprove a prakticky tam bolo prázdno.

tenerifka
9. máj 2022

@yanni Seychelly ok cely rok, ale Mauricius som jednu dobu pozerala pocasie pocas jula a augusta, v noci 15 stupñov, to je hrozna kosa, chodia tam vacsinou v lete nemecki dochodcovia, ktorym to vyhovuje. Mne bolo aj na Zanzibare v juli vecer zima, a to je ovela blizsie k rovniku, ale stale juzna pologula

tenerifka
9. máj 2022

@yanni v jednom prispevku napisala, ze chce koncom juna

janne318
9. máj 2022

@melanta
@boks45 s 3r. dieťaťom by som do tropických krajín a krajín mimo EÚ (až na pár výnimiek) určite nešla.

yanni
9. máj 2022

@tenerifka aha ten jun som prehliadla. My sme boli koncom maja a bolo super.

yanni
9. máj 2022

@janne318 a to uz preco?

janne318
10. máj 2022

@yanni dovolenka kamkoľvek je fajn, pokiaľ Ti dieťa zvládne "-násťhodinový" let, pokiaľ na dovolenke neochorie alebo nepríde k úrazu, pokiaľ sa nestratí niekde na výlete mimo rezortu alebo na letisku, pokiaľ má echt silnú imunitu, nie je na nič alergické a zje čokoľvek mu dáš, pokiaľ má SR v danej krajine ambasádu /veľvyslanectvo, pokiaľ sa nemusíš okamžite vrátiť domov, a ďalších xy "pokiaľ". Treba občas aj trochu predvídať, nie sa sa iba tešiť na more, palmy, slnko a oddych. 😉

melanta
10. máj 2022

@boks45 na Fuerteventure by som odporučila Iberostar Playa Gaviotas Park alebo Fuerteventura Princess, prípadne možno H10 Tindaya. Top za nás je Iberostar Selection Fuerteventura Palace. Na Lanzarotte Iberostar Selection Lanzarote Park. Teplota je tam v júny ako cez prázdniny. Je to z druhej strany ako baleáre a teda už oceán, takže nie je tam hic, pofukuje tam. Príroda krásna,

yanni
10. máj 2022

@janne318 ale nerobit si zbytocne starosti. Clovek musíš mysliet pozitivne. Boooooze, keby som toto mala vsetko riesit dopredu, tak sa nikam nedostaneme. A to my cestujeme (ano aj a dokonca zväcsa "exotika") straaasne vela. Najmladsie dieta mi letelo niekolkohodinovy let ako 6 tyzdnove a odvtedy stale dookola. Prakticky sme takmer 6 rokov zili z kufrov. A ze ambasada🙈

janne318
10. máj 2022

@yanni netvrdím, že treba byť prehnane úzkostlivý. Ale ani nie ľahkomyselný. Načo si komplikovať život, keď sa dá užiť krásna dovolenka aj v rámci EÚ? Veď napríklad Španielsko či Grécko spája v sebe exotiku a bezpečnosť zároveň. Ono pokiaľ sa to človeka priamo netýka, hodí plecom a myslí pozitívne. Možno by si uvažovala a rozprávala ináč, keby si mala odžité moje postrehy. Držím palce, aby si nikdy nič podobné nemusela riešiť a aby ste si užili vždy každú dovolenku v plnej paráde.

janne318
10. máj 2022

@yanni no a - tiež treba vziať do úvahy, že inú imunitu má dieťa, ktoré brázdi svet od 6 týždňov veku, než dieťa, ktoré prežilo prvé 3 roky svojho života na pieskovisku pred domom a jeho najdlhšia cesta bola na škôlkový výlet.

zuzanka.zuzu
10. máj 2022

@janne318 a v com je taketo dieta ine?