AHojte zienky, chodite alebo ste boli na poznavacke s detmi s BUBOm? Mna to velmi laka - mam rada poznavacky a Bubo ma celkom zaujimave ponuky - program prisposobeny pre rodiny a pod., len teda aj tie ceny pre 4-clennu rodinu su dost....Mne sa paci Dansko a Island - len tie casti su celkovo dost drahe. Samozrejme aj Kubu by som velmi rada,ale to deti asi este neocenia a zbytocne tak daleko ist teraz....ci? ake mate skusenosti? Dakujem
@zmrzlinka2021 ano,viem,ze je sever drahy....len aka je alternativa k BUBO? ist na vlastnu past? to vyjde urcite lacnejsie,len zase si musi clovek sam zostavit program, vsetko zabezpecit, riesit dopravu a tiez riesit ak sa nieco stane.....co si najma na Islande neviem dobre predstavit....s detmi...
Bubo je drahe. To tak pozriet si ich ponuku pre inspiraciu. Pre mna je zase desiva predstava ist s detmi na poznavacku cez cestovku. Tam je program, cakat kym vsetci vystupia, nastupia, kym vsetci dostanu kluce pri ubytovani ….. Za mna urcite lepsie ist podla seba. Zdrzat sa na miestach, ktore viacej vyhovuju nasej rodine a tak. Zalezi aj od veku a povah deti. Ale ja si uz celkovo neviem predstavit ist s cestovkou.
Voľakedy victory travel bola taká lacnejšia verzia Buba, neviem ako je to teraz. Ja keby si predstavím, že okrem mojich pištiacich deti tam budú ešte ďalšie, tak už teraz mám migrénu :D ale tak ja mám deti ešte malé, 2 a 4r. Ja skôr plánujem, keď trochu podrastu, nechať na týždeň babke a dedkovi a pôjdeme sami s mužom takto organizovane v menšej skupinke. Už teraz na to všetkých pripravujem :D ale ísť na organizovaný menší zájazd je fajn zážitok, boli sme tak bez detí, ale bolo nás do 10ludi. Pokiaľ sa nejde na dlho, tak nestihnete mať ponorku, ale zas keď sa nájde 1 extremne neprisposobivy, vie to byť ozaj otravné :D
@mila23 myslím, že také poznávacky robia aj katedry geografie (zdá sa mi, že v Ružomberku) a ceny sú priaznivé. Skús pozrieť program, neviem, či je to vhodné pre vás ☺️ vola sa to Cestovanie s geografmi
@mila23 ahoj, s detmi chodte urcite na vlastnu past. Dopredu si vytvorte nejaky program, kam by ste asi sli, podla toho, co maju decka radi. Dnes sa da vsetko vygooglit, existuje milion blogov, aplikacii a pod. Zarezervujte si ubytko cez booking, vytvorte si dobre poistenie a chodte.
Ist s cestovkou a prisposobovat sa ostatnym s detmi je take.. Neviem, ako stare mas deti, ale my casto chodievame v ramci Europy na taketo poznavacky a vzdy, ked niekde sme, tak syn bud ochorie alebo chce ist inam ako zvysok alebo zaspime.. proste stale nejaka komplikacia a neviem si predstavit, ze by sme toto museli riesit este spolu s nejakou skupinou - urcite by sme si sli vzajomne na nervy 🙂
co tu bolo spomenute "cestovanie s geografmi" je fajn poznavacka, je to naozaj vyuzitie casu na maximum, to nie je vsak pre deti....... uz len ked si pozries rozpis tras..... co vsetko za tie jednostlive dni chcu postihat...... ustves dieta
Mám už väčšie deti a naj je ísť sám bez cestovky. Kľudne môžeš osloviť niekoho z kamarátov či sa pridajú, keď chceš niekoho do partie. Ale pri deťoch je dôležité mať program zladený pre dospelých a zároveň myslieť aj na deti a mať počas poznávačky zaradené aj miesta zaujímavé pre nich. Taktiež si vlastnú poznávačku operatívne prispôsobíš aktuálnym potrebám detí a počasiu. Naše dovolenky sú aktívne a snažím sa striedať dni oddychu a dni "múzeí, pamiatok, prírody", aby to pre deti nebola nuda.
@mila23 boli sme na islande,bez deti, v novembri.v zimnych mesiacoch neodporucam,je tam pocitovo -20C , vietor sme ledva dospeli ustali.v lete to moze byt zato parada,chystame sa urcite..nas vyslo 5 dni aj s ubytkom , pricom vsade sme mali hot tube,pozicanie auta,jedlo a vsetko spolu ca 600 eur na osobu vratane letenky.takze je to naozaj na porovnanie cestovka vs sam si zariadit.
@mila23 ahoj, moja mamka chodi uz vyse 10 rokov na dovolenky s Bubom. Bola aj na severe. Velmi si to pochvaluje, s inou cestovkou by uz nesla. Ale teda ona nevie po anglicky, vsetko riesia delegati (aj ked chce ist na trh, vzdy s nou ide nejaky volny delegat), chodi sama (nema partiu) a nikdy sa nemusela prisposobovat skupine. Vzdy je tam niekolko delegatov, ktori (pokial sa napr. nechces vozit na tave), idu s tebou do hotela. Niekedy su aj alternativne moznosti. To su vyhody - prisposobia sa ti v maximalnej moznej miere, hotely vzdy prvotriedne. No a nevyhodou je uz spominana cena. Ja s rodinou (3 deti) som s nimi este nesla. A uprimne ti poviem, ze asi ani nikdy nepojdem. Ale ja nie som vhodna povaha na poznavacky a hlavne, nevedela by som si to za tu cenu uzit. Drzim palce, aby ste spravili spravne rozhodnutie.
raz som sla do Buba riesit zajazd.. uz nikdy viac 😁
za mna Bubo urcite nie..vysoke ceny nie hodne toho ci ti ponuknu..
Ahoj, ja s nimi nemám priamo skúsenosť, ale ich zájazdy mi príde prehnane drahé. Chodíme na dovolenky sami a napr. také Škótsko nás pri takmer rovnakom počte dní, program sme mali dokonca bohatší, vyšlo zhruba na tretinu ich ceny.
🧷
My sme par krat boli s Bubum. Nemozem si stažovat. Ale naposledy sme boli na poznavacke Moskva Petrohrad so Saturom. Nemyslim si ze to deti nezvladnu, krd nam dochdcom nic nebolo. Ak pristupis na inu lacnejsiu cestovku, musis pocitat, ze tam bude nieco nekvalitne, neefektivne. Ale aj s Bubom by bolo co vylepšit.
@travelllerka
@staronova
@felicitab
@susminka
@lienka9
@pinkgirl dakujem zienky za Vase skusenosti a postrehy. Je mi jasne,ze sami to budeme mat lacnejsie, ale zase aj viac starosti. Nemame partakov - inu rodinu, zeby sme sa spojili, to by bolo potom super a urcite by sme isli bez cestovky.
Kym sme nemali deti, chodili sme na poznavacky sami. Deti su vacsie - 7 a 10 a tu sa mi praveze paci,ze maju aj zvlast zajazdy pre rodiny...nie iba klasicke poznavacky. Deti nemozem nechat same babke na tyzden, nakolko babky uz maju okolo 80 rokov, takze som rada,ze su este vobec sebestacne. Navyse chceme zazitky aj pre deti, aby poznali aj ine dovolenky ako lezat na plazi.
@diewcatqoo no pred detmi sme chodili sami, ale teraz sa bojim ze hlavne tie veci pre deti budu vypredane / obsadene. Akoze este ist do jedneho mesta a tam pochodit si viem predstavit,ale take ze cestovat po krajine a tak je uz narocnejsie...aj ekd pred detmi sme to tak robili,len som uz asi spohodlnela... a viac riesim co by sa mohlo stat 🙂
@mila23 Ake stare su deti? My sme boli na dovolenke na Islande s Firo tour... sever europy je naozaj cenovo niekde inde... pizza 30 eur, ryba 40 eur... boli tam dvaja pubertiaci, s detmi mladsimi ako 12 rokov by som tam asi nesla, lebo vela sa sedelo v buse a nebol ten program pre ne az taky atraktivny.
Na Islande som bola s manzelom 2 tyzdne. Dieta sme nebrali zamerne, lebo Island nie je velmi vhodna destinacia pre nich. Za celu dobu sme tam ziadne dieta dovolenkarov nevideli. Pritom dcera s nami precestovala pol sveta a bola aj v severskych krajinach a to, že sme ju nevzali na Island bolo vyborne rozhodnutie. Velmi draha krajina od stravy, ubytovania, prenajmu auta az po benzin. Na Island cestovku nepotrebujete, skoda to preplacat. Ak sa predsa rozhodnete ist s detmi, chodte len na juh. Ten je aj tak najkrajsi z celej krajiny, sever je drsnejsi a treba nan aj kvalitnejsie,drahsie auto.
@mila23
Bubo je extremne predrazena cestovka, predpokladam, ze v najblizsom roku zdvihnu ceny este viac. Za mna oni nie, pretoze si sice rada priplatim za kvalitu, ale nie az takto prehnane. S detmi urcite cestovka, hlavne kvoli poisteniu zajzdu, problemoch v hoteli alebo zdravotnym tazkostiam pocas pobytu, len nie bubo.
My sme tiez boli na islande bez cestovky v oktobri, uz bola dost zima a hoavne kratke dni, comu treba prisposobit itinerar. Nwmyslim si, ze je to vylozena destinacia nie pre deti, lebo napriklad sledovanie velryb je pre ne obrovsky zazitok. Co sa tyka auta, my sme presli island cely dookola, a mali smw pozicanu daciu duster so specialnymi pneumatikami, tusim v nich boli klince alebo co, a uplne bwz problemov.
@danieladeley a bola si s nimi? alebo mas alternativu - rovnako dobru,ale lacnejsiu? praveze BUBO ma teraz zlavu pre deti, tak preto rozmyslam.....za plnu cenu asi nie...
@mila23 poznavaciu alternativu nemam, mam o dost mensie deti, takze na dovolenke som primarne riesila detsku postielku, chladnicku na mlieko a ohrievacky na flase :D ale bubo poznam, nie len externe, ale aj interne, preto neodporucam.
@mila23 sever europy je sam o sebe extremne drahy a vraj Bubo je velmi predrazeny.