Dovolenka s 9 mesačným dieťaťom

nela000
15. jan 2021

Ahojte baby. Chcem sa spýtať mamičiek ktoré už absolvovali dovolenku z cca 9mesačním dieťatom dovolenku v Chorvátsku. Čo bolo pre Vás a dorobčeka nepostradatelné na dovolenke pri mori?
Mali by sme ísť v júli nechcem nechať nič na náhodu. Poraďte čokoľvek. Ďakujem

ejanjelik
15. jan 2021

Najlepsia dovolenka. Nas maly spaval na plazi poriadne dlho. Mali sme bezne veci na nete sa da najst zoznam co na dovolenku s drobcom. Mali sme aj vela nepotrebnych veci.

tncka
15. jan 2021

@nela000 optimista🤣

natalala
15. jan 2021

@nela000 my mame cerstvo 11 mesacnu a isli sme teraz na 2 tyzdne (teda ale nie do chorvatska) Ma sa tu super. More je pre dietatko velmi dobre aj iny vzduch aj voda. Malej sa uplne zahojil exem uz po 5 dnoch. Spi na plazi a aj v noci nam tu spi lepsie ako doma. Velmi sa tesim ze sme isli. Prakticke su oblecky do vody maju faktor 50 a ma taky aj klobucik so “zavojom”. Bala som sa ako tu bude jest, tak sme nabalili aj hotove jedla detske, ovocie tu papa od vymyslu sveta a teda plus ju kojim co je prakticke. Super su nejake hracky do vody, formicky a inac ti bude treba to co aj doma. Asi by som pre tak male dietatko vybrala miesto kde je piesok na plazi, nam na konci 9 mesiaca zacala chodit a na kamennej plazi by sa asi prizabila.

hanka1505
15. jan 2021

@nela000 všetko bežné sme brali, čo používame akurát naviac lieky proti horúčke keby nieco🙂 a možno nejaký kyblik a take hlúposticky. Pre nás to bol mega oddych a jedna z naj dovoleniek aj s krpcom🙂 prinajhoršom si vieš čo chýba dokúpiť, my sme si sami varili lebo sme boli na ostrove a vody z kohútika pytna nebola a chcela som vediet co dávam deťom jest, hlavne malému.nic speci ma nenapadá.

nela000
autor
15. jan 2021

@hanka1505 a ako znášal drobec morskú vodu nemal vysušenu kožu?

nela000
autor
15. jan 2021

@tncka nie niesom som mega pesimista. Som donútená mojim manzelom a svokrou ist lebo kvoli mojmu tehotenstvu on nemohol ist minuli rok na dovolenku.

Inak by som doma stavila kľudne cele leto pri bazéne. Alebo v klude na chate v horách.

petrisa213
15. jan 2021

@nela000 my sme boli v chorvátsku keď mali deti 1,5 roka a 8 mesiacov a voda pre nich bola studená, nechceli sa kúpať. Tak sme využili riadne nafukovací čln a vozili sme ich v tom. Inak by sme boli len na suchu 🤔

ibrunova
15. jan 2021

@nela000 S 9 mesačným lepšie ako 3 ročným, môj názor, to ešte pospí, večer môžte ísť aj von, on pospí v kočíku, so staršími deťmi je to náročnejšie.

lulu0123
15. jan 2021

Maly nafukovaci bazenik do ktoreho sme nanosili vodu,lebo v mori bola studena,tam vobec nechcela byt.Vedierko na nosenie tej vody plus ine hracky na vodu a kamienky.UV oblecko-s dlhym rukavom,UV ciapka s ochranou krku a siltom,plienky do vody.

jullietka
15. jan 2021

@nela000 to ako nemyslis vazne toto?????? My sme tiez maly ist minuly rok a tiez som bola tehotna plus 2 rocna dcerka. Hned sme zrusili dovolenku a vobec manzel neprotestoval. Ako to co je ta manzel to este beriem ale svokra do niecoho nuti???? Ona sa nema co do toho starat,preboha

mandarinka555
15. jan 2021

@nela000 Dovolenka medzi tisíckami ľuďmi na pláži....hlava na hlave....a potom, že sa nevieme dlhé mesiace zbaviť tej pliagy....ALE dovolenka musí byť, veď čo by povedali susedia, že?

rakahaka
15. jan 2021

@nela000 bola som tehotna s 1,5r a minuly rok uz s 2,5rocnou a malym 9mesacnym. Nebola to oddychova dovolenka, ze sme lezali na plazi ale aktivna v piesku s kamienkami, prechadzkami kocikom po plazi kym maly spal. Taka rodinna a krasna. Cize u nas nutnost kyblik, lopatky, klobucik aj na krk, koleso kde maly sedkal, kocik tiez a vzala by som si aj nosic, ten som nebrala. Inak tam bolo vsetko

hettinka
15. jan 2021

@nela000 neboli sme s takým malým, ale kočík, cestovná postielka, slnečník alebo stan, celotelove plavky.
Kýblik a lopatky sme kúpili tam. A po dovolenke darovali deťom na plazi.

kikulienkadd
15. jan 2021

Ahoj,netreba sa báť, tiež sme boli so starším ako 9 mes autom v Chorvátsku, s mladším ako ročným lietadlom v Grécku. Obidve boli super dovolenky(čo sa dĺžky cesty týka,určite lepšie bolo to lietadlo), treba zobrať lieky proti horúčke, fenistil a niečo od kašľa (môže kašľať napr.z klimatizácie...). Deti do roka netreba vystavovať na slnko, natieranie speci detským opalovacim krémom, morskú vodu oplachnut pod sprchou. Inak sa naozaj netreba obávať, užite si peknú dovolenku.

nela000
autor
15. jan 2021

@mandarinka555 nie ja tam nechcem ist. Nerobim to kvoli susedom ani kvoli nikomu. Ako neodsudzujte ma ze sa neviem postavit svojmu mužovy a povedat ze nejdem ja by som tu dovolenku oželela doma. Nepotrebujem aby ste ma tu vsak hejtovali za to. Nežijete moj život tak pokial nekomentujete prispevok a neodpovedate na moju otazku tak laskavo sa tu do toho neplette. Ďakujem

nela000
autor
15. jan 2021

@lulu0123 ďakujem to oblecko z UV by ma vobec nenapadlo a ani plienky do vody. 😉

mandarinka555
15. jan 2021

@nela000 Je to verejná diskusia, či sa mýlim ?

hanka1505
15. jan 2021

@nela000 nie, ja používam krémy ako bioderma, uriage, také na premastenie a pokožka bola v poriadku. Ani sme nemali to oblecko pre deti,len sme používali silnejší a kvalitnejší opaľovací a deti ani moc opálene neboli. O kloboku proti slnku som mohla snívať vkuse si ho dával dole🙂 ale to najsilnejsie slnko vždy prespal.

simca06022011
15. jan 2021

@nela000 cca 9 mesacne dieta ti bude chodit, behat do mora, realne tam stravi nejaku dlshiu dobu ako par minut? ked si vezmem co sme my s malou robili na dovolenke, tak veru ziadne uv plavky ani plienky na plavanie sme velmi nepotrebovali. Mala som akurat tak sporotvy kocik, kde drichmala, keby sme nemali stromy a travu, brala by som aspon nieco co spravi tien a chladok... Tie som sice mala, elbo som sa bala ale efekt nula bodov, lebo co sa namocila na rukach a isla von, to som akurat tak davala tu mokru plienku hned dole. Skor ten maly bazen a vyberat dovlenku mimo plnych plazi... ked su taki hrrr brrr na dovcu, nech sa plesknu po vrecku a chodte do Saplunari na Mljete a mate tam sukromie, prazdnu plaz, hadicu skoro na plazi s vodou do bazenika ;) Urcite by som s drobcom nesla na tie typicke prepchate chrovatske plaze. A realne? to dieta bude podla mna od 10-11tej do 16-17tej aj tak najlepsie drzat vnutri... Keby ste mali bezca, 1,,5r-2r a viac dieta tak ano oblecko, plienky, nieco bezpecnostne (my sme cherek rukavniky pouzivali) do vody... ale takto.. na plaz, bavlnene oblecko, aj nahradne, riadny opalovaci krem, tieň, klobúk na hlavu.
Inak podla vybavenia ubytovania sa brali veci, kanvica, jedlo, zakladne lieky.. a oblecenie. Myslim, ze este aj skoro to riesit... Jasne prve dovolenky som sla s plnym autom, teraz uz chodi mala s ruksakom :DDD

krisbar
15. jan 2021

@nela000 no pokial nebudete zaockovani alebo testovani tak nepojdete ani tento rok.

natalala
15. jan 2021

@mandarinka555 toto napise len niekto kto nikde nebol a nevie ako sa momentalne cestuje 🤦🏼‍♀️ My sme na dovolenke teraz a kym sme na tu plaz mohli ist mali sme zasebou 2 negativne testy a rovnako aj ludia naokolo podla krajiny odkial su boli testovani 1 alebo 2x. Hotely su polorazdne a vsade vnutri sa nosia ruska, ziadne tisicly ludi na plazi tu niesu a vsade sa dodrzuje odstup. Susedia sa riesia asi iba na dedine lebo ja teda ani neviem kto vedla nas byva a uz urcite nechodime na dovolenky kvoli susedom🤦🏼‍♀️😃 a pliagy sa nevieme zbavit kvoli debilon co sa tvari ze kovid neexistuje, odmietaju nosit ruska a potajomky chodia druzne chlastat na silvestra alebo do zavretych krciem a veselo sa navstevuju medzi sebou bez toho aby sa aspon antigenovym testom nechali otestovat.

mandarinka555
15. jan 2021

@natalala Reagovala som na autorku, nie na teba...

natalala
15. jan 2021

@mandarinka555 “Je to verejná diskusia, či sa mýlim ?” 😂

petrisa213
15. jan 2021

@natalala 🤣🤣🤣🤣 presne toto som išla akurát napísať 👍👍👍

mandarinka555
15. jan 2021

@natalala To bolo fakt smiešne....idem puknúť od smiechu....ináč aj táto veta patrila tiež autorke.

09041986
15. jan 2021

@mandarinka555 je to verejné forum máte pravdu, ale otázka znela čo zbaliť 9 mesačnému dieťatku na dovču nie aký je názor na to aká bude epidemiologická situácia o polroka. ad1 nie každý každý chodí na dovolenku kvôly susedom🙈, ad2 preplnené pláže nie sú teraz nikde, ani v lete 2020 neboli na rozdiel od kostolov, kauflandov, lidlov a tatier... to len tak pomimo🙂a či pôjdú v aute 30 km do práce 10x alebo 1000km do Chorvátska 1x je tiež úplne jedno...

hettinka
15. jan 2021

@mandarinka555 Minulý rok bolo v HR v našom rezorte tak max 10 ludí na pláži, bazen úplne prázdny. No a tu na SK 1000 ludí na kúpalisku v meste, vyber si...
O tom tema nie je. Možno sa v lete bude dať ísť, možno nie... bohvie, čo bude. My tiež nič nezajednávame a pojdeme/nepojdeme podľa situácie tu a tam na poslednú chvíľu. Nič sa plánovať teraz velmi nedá. Určite nejdem riskovať, že zaplatím zálohu, a potom nepôjdeme.

@nela000 ešte nejaký klobúčik/šatka na hlavu, aj do vody. V prípade HR nie je problém, aj ak niečo zabudneš. Všetko sa dá bez problémov kúpiť, najmä ak ste autom. Problem je len na malých ostrovoch, ale na pevnine všade obchody, zásobené aj lepšie ako u nás.

oblecenie99
15. jan 2021

My sme boli v lete s čerstvo osem mesačným (ok, Chorvátsko to NEBOLO :D ), iba na Šírave, keďže Covid a spol., tak sme si vybrali chatu, iba pre nás troch, koncom leta, málo ľudí.. ale späť k malému: bola to jedna z najlepších dovoleniek, ktorú sme mali 🙂 To je už presne to obdobie, kedy intenzívnejšie vnímajú veci, a nášmu taká zmena prostredia vôbec nevadila, práve naopak. Veľa veľa sme kočíkovali, vo vode sme síce neboli, to ani nebolo v pláne, ale v pohode sa zvládlo všetko. My sme sa prispôsobili jeho režimu, a práve tam sa mu nastavil konečne taký pevnejší režim. My sme mali aj cestovnú postieľku, často spal cez deň vonku. Dovolenku sme si naozaj užili všetci traja a to som sa toho strašne bála.

Ale nabalení sme boli riadne.. myslím auto a batožinu.

Jedlo som riešila tak, že ten čas bol najmä na kašičkách, ovocnej výžive a náš nemal problém ani s tými kupovanými mäsovozeleninovými príkrmami (boli sme 5 dní).