Ahojte, premýšľame intenzívne nad dovolenkou v septembri s našim synom, ktorý bude mať v tom čase 9 mesiacov. Rozmýšľame ísť letecky, all inclusive, proste cez cestovku, kde je všetko zorganizované … chcem sa opýtať skúsenejších mamičiek, ktoré boli s takýmito babatkami, ako ste to zvládli? Čo ste konkrétne robili? Muž sa bojí, že budeme len na izbe sedieť 😀 Malý je inak dosť pohoďák, plače len keď je hladný alebo unavený 😀 inak je to taký smejo. Akurát včera sa začal plaziť tak dovtedy bude možno štvornožkovať. Spinká v noci celkom fajn. Ďakujem za odpovede 🙂
@zorkahorka ako nám je jasne, že by to tak celkom dovolenka nebola 😀 s tým tam ani nechceme ísť, že ideme si vyslovene oddýchnuť, skôr ako nejaká zmena, nový zážitok 😀 ja som dlhé roky opatrovala deti ako aupair tak viem cca čo to obnáša, im proste cely deň robiť program. Len teda potrebujem konkrétne situácie, ako to mali ostatní aby som vedela dať mužovi vhodne argumenty prečo áno 😅
9 mesačný je už úplný partak. Moje dieťa miluje vodu, čiže bol v bazéne, mori, v piesku sa hral, kamienkami. Vo veľa restikach je kútik detský, vyhral sa tam, keď sme chceli niečo objavovať tak bol v kočíku, boli sme v akváriách tam sa mu extrémne páčilo... Ja neviem, podľa mňa je cestovanie s deťmi super, je to také iné objavovanie ako keď sme sami. My s mužom sme zhodnotili, že aj sa nám to páči viac ako keď sme chodili sami 🤣
čim menšie dieta tym lahsie cestovanie ptm pride obdobie kedy to bude masaker ( samozrejme vynimka je okolo 3m kedy sa vyvijaju usi a nemali by sa lietat ale to mate za sebou)
my sme šli s pol rocnym do Londyna uplna pohoda ale ptm sme leteli už ked mal 1r 2m a to bol masaker lebo ked sa zobudil poobede v kociku tak uz tam nechcel byť a museli sme ho nosiť a celkovo bol taky nespokojny o mesiac začal chodiť takže to bolo tym …
ale ak idete k moru tak to je pohoda doobeda ste vonku cez spanok pojdete na izbu alebo pospi v kočiku ( podla toho ako to ma zauzivane) poobede zase niekam von, po večeri prechadzka po meste alebo kam chcete
na izbe urcite sediet nebudete , my chodime kazde 2-3 mesiace niekam a deti sa vedia dost prisposobit ale pretazovanie nieje moc dobre cize uvidis podla maleho
@2ivana5 boli sme s 8 mesacnou v omane a bolo to uplne super. Mala totalna pohodacka, vela este pila mlieko cize som to nemusela hrotit s jedenim. Mala tri denne spanky kde sme sa prestriedali cize sme si uzili aj bazen aj more a po veceri sme isli na izbu, uspali a este kecali na balkone. Bola to super dovca, cim mensie dieta tym jednoduchsie
@lula3108 my sme boli tiež v Ománe, malý mal skoro rok, super dovolenka, plánujeme ísť aj tento rok v zime 😁
@minesasubu ďakujem 🙂 presne takto nejak si to predstavujem s tým spánkom, že by sme proste len poobede išli na izbu si pospať, momentálne mi ešte spi tri spanky , dva doobeda sú len take polhodinky 😀 a poobede cca hodinka, ako kedy … ten denný spánok nie je bohvie čo, ale dá sa to zvládnuť 🙂
@2ivana5 Chod, skus, nenechaj sa odradit. Vlastna skusenost nadovsetko. My behame s detmi po svete od narodenia. kazde dieta je ine, ale vsetky miluju cestovanie. Na margo, decko z toho nema nic, ty z toho nemas nic. Nepocuvaj. Nasa posledna bola high need baby. Ona prakticky prvych 6 mesiacov cele dni len prevrieskala. Aaaaaale, akonahle sme boli niekde na cestach, bolo to to najlepsie dieta. Ci uz v aute, lietadle, vlaku. Ja som si to cestovanie doslova uzivala. Ziadne revy, pekne spala atd. Doma? To som bola na prasky. Stacilo sa vratit a uz zase vrieskala. Ano, VRIESKALA. Preslo ju to po tom pol roku, potom do bolo este lespie. Cestovanie na jednotku. A je to tak doteraz (teraz ma 5 rokov).
@2ivana5 boli sme s 9 mesačnou a ulna pohoda, velmi príjemná zmena a oddych od dennej rutiny . V AI hoteli som si oddýchla aj ja, keďže v detskej casti reštaurácie boli mixéry a velky vyber zeleniny, cestovín, ryža a masa s minimom soli. Komfortný bazen, super more a vela rodin s deťmi v podobnom veku... Začiatok júna, Turecko.
@2ivana5 ja by som išla .. my sme boli s 11 mesačnou raňajky obed večera krásne sedela a papala čo doma bojujeme, potom mala hneď spánok, kúpali sme sa, králi v piesku potom obed, zasa kúpanie, spánok.... Pri tých malých deťoch si aj oddýchneš lebo spinká cez deň. Veľa rodičov hovorí že po dovolenke potrebuješ dovolenku. Ale máš aspoň zmenu prostredia, nemusíš variť a domáce práce tak už len tým zrelaxujes. Určite by som isla
@2ivana5 z cesty som mala popravde asi najvacsie obavy. V aute sa totalne prekadil takze nam to tam paradne smrdelo (nastastie cestou domov) ale to zas bolo fajn ze sme si mohli zastavit kde sme chceli kedy sme chceli. Prebalovacia vybava hned po ruke atd. Ja som zase mala vacsi respekt pred lietadlom ako dlhou cestou.
Tiež plánujeme v septembri s 9 mes, dúfam že nám to vyde. Mame ešte aj 5 r a ten sa teší. Muž rovnako váhal, dosť ľudí mu povedalo že to nie je vôbec dobre a čo budeme mat z toho. Maly miluje vodu, nemá problém s iným prostredím…. V aute neobsadí viac ako hodinu
9 mesacnemu som este ziadny program nerobila. My sme boli na spoznavackach v tom case, dieta v nosici, v aute, na rukach, pripadne spal. Super. Uz mal zavedene skoro vsetko jedlo, ale este stale sme stravu vedeli vsade bezpecne poriesit kapsickami a cickou, a tych par plienok sme vzali so sebou vzdy rano.
Jedine, co bolo pre mna vzdy otrasne-maly sa na kazdom lete total presral, aj viackrat, a prebalovat ho na tom malom hajzli bolo labuzo
Minulý rok sme boli v septembri na Severnom Cypre, dcéra mala vtedy 8 mesiacov a syn 4,5 roka. Malá zvládla dovolenku super, páčilo sa jej, akurát cestou späť revala v lietadle pri odlietani, keďže bola takmer polnoc a celý deň mala rozhádzany.
Boli sme s 10 mesacnym, vybrali sme kratky 90 minutovy let do burgasu a hotel s apartmanmi 10 minut od letiska, cesta bola teda v pohode, v apartmane sme mali aj kuchynku a pracku, kompletny mini byt s oddelenou spalnou, zbalili sme aj dedkovcov a vsetci sme si oddychli, iste je to ina dovolenka, ale ta zmena prostredia bola prijemna, syn sedaval na piesocku a uzival si s nami
Ked mal mladsi 9 mesiacov, tak sme boli letecky v Spanielsku bez cestovky. Drobec v nosici, starsi v kociari a pochodili sme aj pamiatky. Pozreli sme si Barcelonu, dalsie miesta. Presuvali sme sa vlakom. Rezim som u deti na dovolenke nikdy neriesila. Ked zaspali, tak zaspali. Jedlo tak za pochodu. Vecer sme aj na promenadu chodili. Za mna jednoduchsie cestovat s malymi detmi ako s pubertiakmi.
my sme boli prvykrat so synom ked mal osem mesiacov ale sli sme autom, ja som nas tak pobalila ze som mala vsetko po ruke, letecky som sa s nim bala ist
@juliet86 hotel, v ktorom sme boli s úplným krpcekom sa volal Nashira resort and spa, myslim ze uz ma iný názov i majiteľov. Ale podobne fungovali aj ine v Turecku, kde sme boli uz s o nieco väčšími deťmi. Hotely sa menia, su tu aj nejaké skupinky dovoleniek s deťmi v Turecku, prever tam co je teraz kvalitné a podla toho vyber.
@2ivana5 boli sme v Bulharsku,keď mal syn 8,5 mesiaca a druhý 3 roky. Za nás úžasná dovolenka, synovia zlatíčka. Mladší nevedel hádam ani plakať. Doobeda mal bazenik pri bazéne, spal pri bazéne pod slnečníkom, poobede spal s mužom na izbe, potom sme chodili k moru, mali sme kočík,tak aj na prechádzky,aj v aquaparku sme boli, aj na lodi na výlete.
Choď a užite si to
Pre mna by to dovolenka nebola. Preto som cakala na cas, kedy je syn odplienkovany, vie sa sam najest, vycikat a sam chodit. Ale to som ja. Asi som uz na to stara a pohodlna 😜