Dovolenka s 5 mesačným dieťaťom

urpin
22. máj 2021

Ahojte boli ste niekde na pobyte na dve noci s 5 mesacnym dietatom?
Ci je to skoro?
Nejaky ten wellnes pobyt samozrejme dieta len do bazeniku - alebo je to este nebezpecne a stresujuce?
Dakujem za nazory

mima1
22. máj 2021

Mt sme min rok boli na 4noci s 2,5m a v pohode. Aj ked teda do bazena sme nesli s nim

lubina
22. máj 2021

@urpin v minulosti by som povedala, ze je to v pohode, ale teraz pocas korony by som nad tym velmi premyslala a asi by som s tak malym nikam nesla. Fakt nevies, kde a co mozes chytit ty a aj tvoje dietatko...

mima1
22. máj 2021

@lubina tak ale to by museli sediet len doma a nevystrcit ani nos von. Ved chytit mozes hoc kde autobus obchod lekar atd

ankare
22. máj 2021

Hotel Termál Vyhne.

lubina
22. máj 2021

@mima1 to bol len moj nazor, ja som nenapisala, ze nemozu nikam ist 🙂. Autorka dala otazku a ja odpoved. Ako pisem je to len moj nazor, co som napisala, nakoniec sa aj tak musi rozhodnut sama s partnerom, ci pojdu s dietatko niekde alebo ostanu este par tyzdnov radsej doma, pripadne urobia iba nejake vylety po okoli.

mima1
22. máj 2021

@lubina par tyzdnov? 😂 hadam si nemyslis ze o par tyzdnov tu zazracne nic nebude. Nic v zlom

janinah
22. máj 2021

Nešla by som,nie je to bezpečné,buď rada,že máte zdravé dieťa.Ledva si to zvyklo na svet,na svoju izbu a už ho kdesi ťahať,za mňa nie,o nič neprídete,ak počkáte.

mima1
22. máj 2021

A samozrejme nazor ti neberiem ani neprehovaram

jana_eyre_2
22. máj 2021

Ja by som si kvôli tejto situácii našla nejakú chatu v lese, kde bude súkromie a kľud, prevas aj pre babo a urobíte si pár výletov do okolia.. zmena padne dobre každému, čerstvý a čistý vzduch tiež.. (my sme si aj objednali tak chatu, ale moje decká sú už veľké)

Či sa týka veku bábätka, nevidím v tom žiaden problém.. bábo potrebuje hlavne svojich rodičov a kľud.. to nemusí byť iba doma..

S prvým som nešla nikam, lebo som bola bojazliva a bála sa snáď všetkého.. keď sme mali druhé dieťa šli sme všetci 4ria na krátky pobyt - starší syn mal 2r a dcérka 6m, bolo to úplne super..
Kes sme uz mali tri deti, tak sme prvý krát spali mimo domu tiež keď mal najmladší 6-7m.. bolo to totálne neplánovane - šli sme do Viedne do zoo, ale keď sme konečne vyšli bolo už riadne neskoro na 1,5h cestu domov.. tak sme si našli ubytovanie cez booking na jednu noc, nakúpili nevyhnutné, prespali sme a na druhý deň ďalej užívali Viedeň a poobede šli domov.. najmladšiemu nič nechýbalo, všetko prebehlo výborne.. deti zvládnu zmeny úplne dobre (teda aspoň tie moje, milujú takéto zmeny, výlety dodnes od mala.. sú proste ponas)

Ja by som presne len kvôli situácii aká ešte stále trvá aj keď už uvoľnenejšie hľadala skôr viac súkromia ako wellness kde bude hlava na hlave.. to som nikdy rada nemala.. ale to je zase každého rozhodnutie...

miadi
23. máj 2021

Boli sme s 5m pri Niagara Falls uplne v pohode. Vsetko sa prisposobuje babatku a to je stastne vsade kde mà to co potrebuje, na Svk mas chatky s bazenmi vonkajsie aj vnutorne kde by ste mali bezpecnejsi pobyt.

elenajezova
23. máj 2021

Keď mala moja dcérka 7 mesiacov, syn mal vtedy 7 rokov, tak sme leteli na týždeň do Mníchova. Bolo to super.

urpin
autor
23. máj 2021

@miadi ano akurat hladame 😉

jaga18
23. máj 2021

@urpin boli sme aj s menšími, ale nikdy nie na 2 noci, to sa sotva vybalite, pozviechate z cesty a zas domov. Keď už, išla by som na dlhšie.

kamagma
23. máj 2021

Boli sme s 3mesacnou v Tatrach, ale nie wellness len prechadzky

rachelkk
23. máj 2021

My sme boli s 3 mesačným v banskej Štiavnici a super . A s ročným pri mori a tiež paráda . Žiaden problém 😊😊

felicita027
23. máj 2021

My sme boli s dcérou v 5.mesiacoch pri mori na 8nocí a bez problémov. Ale na také víkendové výlety po Slovensku sme chodili s deťmi od ich 3mesiacov.

akinom0077
23. máj 2021

@urpin mozno je to tazke ale vsetko dietatko musis naucit, zvyknut... so mnou od malinka nasi cestovali na vylety dovolenky kazdy vikend maly vylet a 2x rocne tyznova dovolenka, do 10r so mnou chodili po SK... od 10r uz k moru( autom, autobusom, lietadlo az v dospelosti) a nemali ziaden problem nikde praveze som bola zvyknuta. A mozno aj preto teraz neskutocne zboznujem cestovanie a mam jednu krajinu kde sa citim doma kedze som tam bola 45x. 😉
kamaratka zacala s malou presne takto isto od babatka najskor po Sk a od 4 r k moru, mala ma 5r a je perfektna uplne ina nez druhe deti.
Druha kamaratka ma 5 rocnu neboli nikdy nikde okrem ZOO 🙂 a podhajsku skusali ale zakazdym sa museli vratiti mala nedokazala prespat celkovo to nezvladla pretoze nie je zvyknuta.
ja som vdacna ze mna tak brali nasi a bolo to skvele, pamatam si vsetko od prvych tatier ked som mala 4r az po dnes

mima1
23. máj 2021

@akinom0077 co to je aka krajina 🙂

lubina
24. máj 2021

@mima1 nie, myslim ze korona tu bude uz nastalo, akurat to dieta bude starsie 🙂 (ani ja nic v zlom)