Dovolenka s 2-mesačným bábätkom

niki_j
2. jún 2023

Ahojte, boli ste niekto autom na dovolenke ( chorvátsko, taliansko) , s dvojmesačným bábom? Zaujímajú ma reálne skúsenosti, ako bolo, či ste to neľutovali, či bolo bábo horšie napr? 🙂

mamamasama
2. jún 2023

Neviem si predstavit takuto cestu. Nie, ze by ste to nezvladli vy, ale babatko nemoze byt vo vajicku tak dlho. Mali by ste hodinove prestavky? Tym padom by sa vam cesta predlzila aj na 24 hodin. Autom rozhodne nie. Letecky ano.

barb06
2. jún 2023

ja som nebola s 2-mesačným, ale malý nemal ani 3 mesiace; boli sme v Chorvátsku a teda za mňa top dovolenka, malý takmer celý čas spinkal na pláži pod stromami v kočíku a inak bol super; to bola asi posledná dovolenka, ktorú som si fakt užila, na ďalšej už začal chodiť 🙂

greta2017
2. jún 2023

Neber to v zlom ale nerozumiem tymto otazkam. To ze niekoho babo bolo tip top a zvladalo vsetko bez problemov neznamena ze aj tvoje dieta to tak bude zvladat...
Podla mna 2mes.babo je malinke na takuto cestu napratane vo vajicku...

lienka9
2. jún 2023

@niki_j kamarati boli ked mal syn 2mesiace v IT.a uplne super.ale oni su zvyknuti chodit,ci tehotna ci s detmi,ci bez..takze nejake balenie a prisposobovanie celej rodiny na nove ubytovanie nieje problem..ak mam prve dieta asi by som bola v strese,ale pri druhom uz je to lepsie . sami musite zvazit,ci to zvladnete ako rodicia..dietatu bude na vzduchu niekde v tieni isto dobre,ked bude mat okolo seba najblizsiu rodinu 🙂 a ta cesta,kazde dve hodky chvilku pauza asponpol hodka..dat najest.opat zavisi od dietata.

nique
2. jún 2023

My sme boli s 3r a s 5m. Ale mala som tam aj brata so ženou 2 teenegerkami + bratranec so ženou s 1 teenegerkou. To bolo fajn. Ale tak všetko som musela prispôsobiť bábätku. O staršieho bolo postarané. Myslím, ze si to viac užil manžel so synom.
Rodina odchádzala o 5 dni skôr, keď sme zostali sami, už to bola makačka. Žiadne varenie na izbe, len raňajky. Inak obed aj večera v reštaurácii.
Keď to zhrniem, oželela by som tie stresy, ale zasa syn sa tešil.

niki_j
autor
2. jún 2023

@mamamasama No, prestavky nam nevadia, skor by som sa bala ist letecky. Autom hocuco sa stane viene ist kedykolvek domov 🙂

mamamasama
2. jún 2023

@niki_j ja som letuska. Za mňa auto s babatkom neprichadza do uvahy. 😬 Skamenel by mi zadok po toľkych hodinach 😅

niki_j
autor
2. jún 2023

@greta2017 Zhanam nazary a info od ludi ktori boli/ zazili, myslim ze to je normalne 🙂

carduelis
2. jún 2023

A babatko uz mas ci este nie? Lebo kazde dieta je ine. So starsim synom sme mohli ist kade kde a rad spal vo vajicku, ale mame prave aj 2 mesacne babatko a cestovat s nim je hroza. Nezvladame ani 30 min cesty. Pocas cesty nevie zaspat, al ho dame do auta spiaceho tak pri kazdom stati ma semafore je hned hore a place. Ale to nie je len obycajny plac, to je rev az sa zacina dusit a nedycha. Proste 🤷‍♀️ Takze s nik nechodime nikde. Cize zalezi aj od toho, ci to dieta bude/ nebude cestovatel

niki_j
autor
4. jún 2023

@carduelis Ahoj, babatko uz mame, teraz ma mesiac , nieje uplne ukazkova, ale koliky nema, spinka celkom oekne, noc prespi skoro celu a vo vajicku je vascinou ok, len ked je hladna / pokakana vystraja 🙂 mali sme v poane ist az koncom jula ked by mala uz skoro 3 mesiace… ale asi to este odlozime, ja by som sla ale manzel sa na to neciti 😅

oblecenie99
4. jún 2023

Uf, ja by som nešla, neviem si to ani veľmi predstaviť, mali by ste celý čas zapnutú klímu, či...? Ja tiež hovorím, že do času, kým nezdrhavaju (rozumej nechodia 😀) je to úplne super, my sme boli, keď mal náš 8 mesiacov a teda paraaaaaaadna dovolenka, ale iba SR, podstatne bližšie. S dvojmesacnym by som si netrúfla takú cestu.

lusilla
6. jún 2023

Boli sme ked mala dcera 1,5 mesiaca a syn mal takmer dva roky. Isli sme do HR na istriu zo zapadneho slovenska cize relativne najkratsia cesta. Isli sme na noc, manzelovi nevadi soferovanie v noci zvlada to dobre, deti spali, malinka vo vajicku a syn v sedacke v polohe polo lezmo. Stali sme len na kojenie alebo na wc pauzu. Doobeda uz sme boli na mieste. Boli sme zaciatkom septembra, pocasie bolo krasne, bolo pekne a uz nie horuco, more bolo prehriate cize maly stale vo vode, malinku som mala na deke vo vanicke od kocika, ked som chcela prechadzala som sa s nou v nosicke alebo v kociku, bolil sme v Rovinj kde je dlha promenada popri mori. Pocasie bolo podobne tomu co u nas, strava to co u nas, boli sme na app takze som nam pripravila co bolo treba a co sme chceli. Za mna jedna z top dovoleniek lebo som bola velmi nervozna po porode a mala som uplne naruseny rezim tym ze mi k malemu dietatu pribudlo babatko a nevedela som sa skonsolidovat, toto mi velmi pomohlo psychicky sa upokojit, vystupit z toho kvazi bordelu co nastal u nas doma, odosobnit sa a ked som sa vratila bolo to omnoho lepsie. Ziaden problem sme nemali ani najmensi. V com sa manzel neciti, nerozumiem, tomu dietatu to je jedno kde je, chorvatsko a taliansko su krajiny EU kde je vsetko ako u nas vratane podnebia ziadne extremi, ked si najdete cisty app nie je jeden problem, to dieta bude spat v tej istej cestovnej postielke ako na slovensku keby ste isli napriklad k rodine ci na neaku chatu. Zdravotnictvo maju na urovni obe krajiny, keby sa hocico stalo ides a riesis tak ako u nas. Podla mojho nazoru stastna mama stastne dieta a ak tebe bude dobre bude aj babatku. Chodte a uzite si chvile spolu, urcite neolutujete.