Dovolenka s 11 mesačným dieťaťom

martina772
9. júl 2016

Ahojte, rozmýšľame s manželom nad dovolenkou a radi by sme išli do Chorvátska vlastným autom. Dcérka má 10 mesiacov, ale plánujeme ísť až o mesiac. Zaujímali by ma vaše skúsenosti s cestovaním a ubytovaním, s kúpaním. Či to ešte s takým malym dieťaťom nie je viac o starosti ako o radosti. Vďaka 🙂

babatkoo
9. júl 2016

Ahoj, my sme boli v juny v Chorvatsku 7 dni. Vtedy mal moj chlapcek 12 mesiacov. Ubytovanie sme mali v apartmane, maly spava so mnou aj doma takze problem nebol aj ked nam majitelka zabezpecila postielky 🙂 Ceky pobyt bolo super, deti (aj 11 mesacna neterka) sa mic tesili z plavania v mori, z bazeniku, boli tam vsade hojdacky, pieskoviska.... takze sa vyblaznili, obaja spali lepsie na dovolenke ako doma 🙂 Cestovali sme 10 hodin tak aj spat a to iba kvoli detom lebo sme casto stali. No ale chcem sa upozornit aby si mala so sebou pre istotu Kinedril. Stala sa na 2 dni po sebe hororova situacia. Pocas serpentin doslo mojmu malemu zle: studeny pot, nervozny, plakal. Vybrala som ho zo sedacky a on pocas jazdy odpadol. Na druhy den uz pocas jazdy domov zasa ta ista situacia ale uz mu aj zapadol jazyk. Po navrate sme boli na Kramaroch na vysetreniach a zaver bol = cestovny diskonfort v autosedacke. Dnes mame doma udelenu vynimku ze nas maly nemusi sediet v sedacke. Nechcela som ta vystrasit ale iba upozornit ze aj takto mozu deti reagovat na dlhu cestu v aute - sedacke. Aj napriek tomuto zazitku som nelutovala ze sme boli a takymi malymi detmi na dovolenke. Bolo uzasne, oddychli sme si a deto more prospelo.

babatkoo
9. júl 2016

Jedlo sme zabezpecovali cez kupovane prikrmy, alebo s nami papali v restauraciach masko,zemiaciky, ryzu, ovocia bolo vsade hojne a obcas sme im aj navarili obedik 🙂 Boli sme v Crikvenici a tam u place vacsinou s jemnym strkom takze pristup do mora pre deti idealny. More bolo u vtedy dost teple.

martina772
autor
9. júl 2016

@babatkoo ďakujem 🙂

martina772
autor
9. júl 2016

ja by som najradšej asi aj tak cestovala v noci 🙂

martina772
autor
9. júl 2016

@babatkoo ja by som najradšej asi aj tak cestovala v noci 🙂

babatkoo
9. júl 2016

@martina772 my sme nadranom o 4tej a to len kvoli tomu ze sme tam nechceli byt moc skoro. Cesta tam trva cca 7 hodin ale s detmi sme to urobili za 10 🙂 vela sme stali iba tak aby sa prevetrali.