Velmi by sme chceli ist na dovolenku. Zo vsetkych destinacii nam vychadza Grecko - grecke ostrovy - kedze tam zatial nemaju karantenu. A to je aj moj najvacsi strasiak. Co ak sa ocitneme niekde v karantene s 10 mesacnou.
Na druhej strane ludia chodia s babatkami po celom svete a neriesia co sa moze a nemusi stat.
Boli ste s takym babom na dovolenke? Ake to bolo?
Je zatial mixovane, to by som jej nabrala hotovky a je na speci UM tak to asi tiez viac by som zobrala pre istotu... Ako ste fungovali s jedlom? Umyvanie flias a pod. v klasickej izbe?
Aj chorvatsko som zvazovala, ale ona dlhe trasy nedava... Je schopna prerevat 2 h v autosedacke 🤯 tak si neviem predstavit 6+ hodin...
Aka karantena? Co mas lepru? Ak mas na mysli covid, ten uz sa niekolko mesiacov v ramci EU neriesi.
V Grecku (hocikde, ci uz pevnine alebo ostrovoch) mozes ist do apartmanu, kde mas kuchynku a vsetko potrebne na fungovanie s babatkom. My sme chodili s detmi na dovolenky odmalicka, nikdy sme nemali problem. Ak dieta este nebeha, vtedy je to najlepsie, ak uz chodi, je to narocnejsie, treba nañ stale davat pozor, lebo v tomto veku je to este male trdielko.
Treba riesit hlavne poistenie, ak by ste potrebovali lekara, inak pri mori fungujete ako doma, cez najvacsie slnko nechodite von, a dovolenka prospeje aj vam aj dcerke
My sme boli minuly rok autom v chorvatsku s detmi a najmensia mala pol roka. Tento rok sme boli autom v taliansku. Ideme vzdy na noc, deti pekne celu cestu prespia. Ani som nespozorovala, ze by bola nejaka mrzuta, alebo rozhodena. Akurat v tom teple spala castesjie ako doma
Prvý let sme absolvovali so 6 mesačným. Boli sme v Bulharsku. Dieťa som však kojila. Varila som mu jedine ovsene kaše s ovocím. Dalši let absolvoval, ked mal 1,5 roka. Boli sme na Cypre, kde let trval s medzipristátim 3,5 hodky. Na dovolenke mi dieťa nejedlo 3 dni skoro nič, no neumrel 😀. Cestu zvládol, aj ked asi od 7 rokoch mu býva v aute zle a vracia.
10 mesačne dieťa je podla mna v pohode. V tomto poviem, že čím staršie dieťa do 4 rokov, tým sú s ním na dovolenke vačšie starosti (a viac obmedzuje aj v športových aktivitách). Do roka s dieťaťom viete absolvovať aj tury, aj výlety, proste všetko. Dovolenku pri mori nelutujem. Ako 3 mesacny mal syn už atopicky ekzem - dodnes ma flak na nohe, more pomohlo, exzem sa stratil. Je alergik - more mu tiež prospieva. Ak by som mala ešte dieťa, určite by sme dovolenky zopakovali.
sme prave na korfu s 9 mesacnou. v baby friendly tezorte, kde je miliarda malych deti. mala mi tu strasne dobre spinka, more je teple ako polievka, za nas top dovolenka.
mimochodom, o akej karantene sa bavime? cas pokrocil, ludia ziju normalne, netestuje sa v hoteloch, ci prides s covidom a ci odides s covidom nikto nezisti.
prikrmy som brala z domu. dojcim.a malej davam aj ozuzlavat ovocie ci melon.
@luccija uplne chapem, v lietadle to nemusi byt o nic lepsie, ale vedela by som ju trochu spacifikovat skor v lietadle, kedze ona ked je na mne (aj ked len sedi) tak je spokojna. Kdezto v autosedacke sa zacykli v placi a aj ked zastavime, ukludnime, akonahle vratim do sedacky, ze ideme dalej rev 😫 a tiez si vravim, ze ak sa nieco prihodi, zbalime sa a padame domov v podstate kedykolvek 😑
@tenerifka ano myslela som kovid, netreba byt hned taka sarkasticka, kedze cuduj sa svete aj v ramci europy sa pri leteckych presunoch testuje a ak vyjde cloveku pozitivny test tak nasleduje karantena 😉
@petricka22 asi skusime jednu nocnu jazdu 250 km, ako sa bude spravat... Kedze pocas dna, nech je akokolvek unavena, v autosedacke nezaspi 🤦♀️
@matkahelka no podla info na strankach niektorych cestoviek k jednotlivym krajinam sa pri prilete niekde uz testuje. Napr. Turecko
kde sa v europe na letiskach testuje? od jari mame za sebou treti let a nikde nas netestovali.
v Turecku sa netestuje, teraz tam mam rodinu
@matkahelka turecko som uviedla ako priklad, nie ako miesto v europe, svagrina tam teraz bola, testovali sa na letisku po prilete 🤷🏻♀️
tak to je sila, to teraz ich testovali?
tak ak sa testuje v turecku, chodte do grecka, talianska, spanielska, chorvatska, bulharska, etc. kde sa NETESTUJE
@matkahelka ved ano, preto som pisala, ze grecko nam zatial z toho vychadza najlepsie. Len sme sa tu zamotali na tato ani/netestovani 😉
@tenerifka ano, leteli minuly tyzden
mne sa to nezda, mne bolo povedane, ze v Antalii na letisku chaos, hlava na hlave, a kazdy ma v pazi aj ruska, aj covid, aj testy...ved to ako by logisticky zvladli testovanie v auguste tie desattisice turistov? A kam do karanteny by ich dali? Ved Turecko je cele prelezene covidom, uz ho mali snad vsetci
@tenerifka svagrina leteli do istanbulu. Tak mozno letoviskove letiska to maju inak 🤔
v tvojom prípade budeš mať fušku a nie dovolenku,,,
mne sa to akosi nechce verit. mame kopu znamych, co sa z turecka vratili.aj tu su zeny, co boli s babatkami v turecku a nikoho netestovali. napr. @petamich bola
mozno robia namatkove kontroly, aby sa nepovedalo, ale tak je to blbost, uplne zbytocne. To akoby niekto v Tanzanii testovali po prilete cestujucich z EU, ci nemaju malariu😂
@tenerifka ale sa musíš dať zaočkovať proti malárii...
@matkahelka ved aj my, tiez je to zvlastne. Turecko bolo vzdy dost benevolentne co sa covidu tyka, aj ked inde boli prisne opatrenia, tam nie.
@micusa2222 preco?
@micusa2222 proti malarii NEEXISTUJE ockovanie, nic nemusis
@tenerifka presne tak. a mozno aj stotisice a nie desattisice. ved len zo SR lietaju aj z BA aj z KE 2x tyzdenne chartre, lietadla do posledneho miesta full. to by kto toto stihol kedy otestovat?
no podľa toho čo popisuješ, dlhé trasy nedá,,v sedačke reve...
Ano, neprijemne...no ja po skusenostiach s chorobou som s malym dietatom radsej chodila autom.Kamaratke posunuli let na Cyprus a boli hodiny na letisku.
@tenerifka poriadna hlúposť, že NEEXISTUJE....do Južnej a Strednej Ameriky sa vyslovene doporučuje očkovanie proti malárii,,nie je povinné, ale je to na vlastné riziko...
@micusa2222 draha moja micusa, malaria a zlta zimnica su dve uplne rozdielne ochorenia, poggogli, postuduj, a hlavne netrep. Proti zltej zimnici sa ockuje, proti malarii sa beru lieky antimalarika....
Mňa fascinuje, aké nezmyselnosti dokážu ľudia popísať. Veď stačí jeden klik a zistíš, že sa na letiskách netestuje, čo sa dá a vo nedá očkovať. Nie, radšej budem vypisovať blbosti na nete, lebo však tá či iná povedali.
Stat sa moze vselico.. ale nemusi. 🙂 Ja som vsak nazoru,ze tak male deti maju byt doma a v blizkom okoli. Chapem,ze to nezdielaju vsetky matky a je to normalne,preto ak chcete,preco nie? 10m je uz fajn vek. Spoznali ste sa. Viete co ocakavat. Aj keby ste boli v karantene niekde,tak co?
Boli sme s 10 m a bolo to lepsie ako o rok.Ale nechcela som ist letecky, keby sa nieco dialo isli by sme domov, takze HR.Ja som kojila, ale kupovala jej tam ovocie a mala som Hippky.Na tvojom mieste idem my sme isli na noc a prespala, ale ona nemala problem s autom.Aj letecky mozu posunut let, mozete letiet na noc, prerevat Ti v lietadle take dieta nikdy nevies ako sa bude spravat.
Nasa spala na plazi a spravala sa ako doma nevidela som rozdiel.Rok na to ochorela a odisli sme skor z dovolenky