Dovolenka s 1,5 ročným dieťaťom pri mori

silviazlat
14. okt 2021

Ahojte. Je to síce ešte ďaleko, ale v lete by sme radi išli so synom (teraz 1 rok) k moru. Pôjdeme pravdepodobne len do Chorvátska. Na čo sa pripraviť pri cestovaní? Pôjdeme na noc ako vždy, skôr južnejšie, takže bude dlhšia cesta. Dokázali ste si vôbec pri takto malých deťoch trocha oddýchnuť? Pôjdeme partia asi 12 ľudí, z toho 2 male deti a 4 väčšie.
Napíšte nejake postrehy a rady. Píšem teraz, pretože si chceme dovolenku naplánovať a zajednat dopredu.
Ďakujem za relevantné komentáre 🙂

katulastraka
14. okt 2021

@silviazlat niekde som citala, ze dovolenka s malym dietatom sice nie je uplne oddychovka, ale rodicia si oddychnu uz len od tych kazdodennych povinnosti ako napriklad varenie, pranie a tak :D takze ak si naplanujete dovolenku kde nebudete varit, prat a upratovat, tak si oddychnete aj s dietatom :D

luccija
14. okt 2021

@silviazlat určite bude dobre len to, že zmeníte vzduch.Aj tak bude dieťa stále vo vode, bazénik, bude mať spoločnosť....na cestovanie neviem vodu, ľahké jedlo ovocie, nepúšťať klímu, deku na prikrytie podľa mňa nič extra.A veriť, že prespí🙂moja išla večer spať oblečená už na cestu a pri prekladani do auta ráno o 03 sa zobudila.
Ja by som bola z takej veľkej partie asi unavená každý iné zvyky, ale tak čokoľvek lepšie ako nič

anjelok
14. okt 2021

@silviazlat tak ako pisu baby predo mnou, od domacnosti si oddychnes - to ale potom budes musiet dohnat , ked prides, hlavne to pranie 😀. No a zmenis vzduch, co som ja po roku, roku a pol doma, potrebovala 🙂

sono2
14. okt 2021

@silviazlat zmeniš vzduch a neviem ostatné veci takže ťažko povedať.
My sme boli v chorvátsku keď mala moja ako tvoj bude mať a celkom ok.
V septembri v turecku a čistá katastrofa
Galeje.
Nechcela jesť len behala kade tade, more bolo zle pre ňu.
Deti skôr pokojné more
V kočíku nechcela byť, no hrozne
Ja som dojčila čiže na mne bola nonstop. Chorá bola dvakrát.
Takže ak je taký že dobre papa zmeny mu nevadia, malo by to byť ok
Lebo veď, čo to variť preňho budeš musieť aspoň mne dcéra je len varene, a povedzme si strava v chorvátsku no...
Potom spať, možno ti začiatku bude horšie spať kvôli zmene. Uvidíš.
My máme už druhú bola ako dvojročná v lete a ok.
Večere. Uvidíš.
Urobíte si režim.

hipuska
14. okt 2021

My chodíme, nie síce more ale zatiaľ SR, po hoteloch, tento rok aj stan. Boli sme s 3 má rodinami, malý mal presne 1,5 roka. Dobre vychádzame, takže syna postrážila vždy dajaka mamička, či staršie dieťa z tých rodín - takže sme aj s mužom mohli ísť sami do bazéna alebo má večeru. Syn je živý, taktiez ráno skoro vstával. Keďže som chcela aby sa ostatok rodiny vyspal, tak sme od 5:30 do 8 boli vonku. Bez tých rodín si to neviem predstaviť, pretože on neposedi chvíľku a bolo by to aj preňho nebezpečné, keďže rozumovo nevie vyhodnotiť nebezpečenstvo-utekanie do veľkej vody, na cestu, vytrhovanie sa atd.

siska53
14. okt 2021

@silviazlat ale jasne! Sli sme 4, my dvaja a svokrovci a 1,5r. .. o 2 roky opat 4 dospeli a 2 deto k tomu - 3,5 a 1,5.. v pohode.