Dovolenka pri mori vlakom

cervenaruza123
1. apr 2024

Dobrý deň. Chodievate na dovolenky k moru vlakom? Do akých destinácií chodievate? Chceli by sme ísť tento rok s 3-ročnou k moru, lenže jej býva veľmi zle z cestovania, akurát vo vlaku nemá problém. Tak veľmi zvažujeme vlak, len vôbec s tým nemáme skúsenosť, či by to stálo za to a kam by sa vlastne dalo ísť.
Prípadne ako zvyknete cestovať s deťmi, ktorým je veľmi zle z cesty? Lietadlo sme ešte neskúšali, ale tiež jej v ňom asi bude zle, keby boli turbulencie a prevracala by nám celú cestu.

viestta
1. apr 2024

Vlak chodi do Chorvatska, ale s prestupmi sa dostanes aj do Talianska alebo do Grecka

sissy27
1. apr 2024

@cervenaruza123 na kinetozu (nevolnost pri cestovani) je dobry kinedryl a spravit urcite opatrenia pri ceste - ziadne pozeranie do mobilu ci knizky, skor hrat hry, ktore zamestnaju mozog (riekanky, hadanky, pocitat zlte auta…primerane veku), primerana teplota, v buse sediet vpredu a nie vzadu, lahka strava a nie tesne pred cestou, pri ceste vlastnym autom robit zastavky, ak sa da tak cestovat na noc aby dieta spalo atd.
Vlakom sa dostanes najblizsie do chorvatska, ale teda mne stacilo raz v lete do prahy ked sa pokazila klima vo vlaku a nedali sa otvarat okna “lebo vozen je plne klimatizovany” 😅
Letecky jej vobec nemusi byt zle, tie turbulencie nie su pravidlom, lietam kazdy mesiac a chytim nejaku mozno raz za rok. Kazdopadne sa s tym rata a su k dispozicii vrecka na to.
Ale isla by som cestou kinedrylu, ako dieta som bez neho nesla nikam, potom to v cca 8 rokoch zrazu preslo.

muchotrafka298
1. apr 2024

Ja mam kinetozu, ale iba co sa tyka auta. Vlakom, autobusom alebo lietadlom idem uplne v pohode. Dokonca aj ked su v lietadle turbulencie, tak nemam ziadny problem. Posledne lety som si davala stuple na lietanie, to je na to, aby Ti nezalahlo v uchu. Pokial idem autom na dlhsiu trasu (nesoferujem), davam si kinedryl, hlavne ak su tam nejake serpentiny alebo kopce.