Dovolenka pri mori v súkromnom dome

29. sep 2023

Už pomaly pozerám na dovolenku na budúci rok. Najlepšie september, keďže vtedy je po sezóne ešte more teplé a ceny už nie tak brutálne 😄 riešim to už teraz , keďže ideme viacerí a to 6 dospelých a 3 deti tak aby sa nám ušlo dobre ubytko. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti a KONKRÉTNE ubytovanie niekde blízko pri mori. Pôjdeme autom tak rozmýšľame nad Chorvátskom alebo naopak Talianskom. Chceme ísť na 2 týždne. Stravovanie si predstavujem tak, že raňajky si urobíme napríklad na dome , obed reštika, večer grilovačka alebo reštika. Čiže podmienkou je, aby ubytovanie disponovalo vlastnou kuchyňou a bolo by dobré , ak by tam bol gril a bazén 🙂 a hlavná podmienka je, aby sme tam boli sami , čiže prenájom celého objektu. Máte niekto konkrétnu skúsenosť s nejakým dobrým úbytkom prosím ?

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. sep 2023

@fotoportret ďakujem 🙂 a ako je to tam cenovo s potravinami? A chodíte aj niekde na výlety po okolí ?

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
30. sep 2023

@fotoportret 20 minút autom by som každý deň nechodila s deťmi k moru plus problém s parkovaním.Ja potrebujem bývať blízko dieťa chce poobede spat na izbe to, čo píšeš je pre ľudí bez deti

gabu_lienka
30. sep 2023

Autorka, ak pozeras aj chorvatsko, nam sa velmi pacilo v Zadare, cast Diklo. My sme mali maly apartman, takze nenapisem ti konkretne. Ale boli tam nadherne velke / vacsie domy, priamo pri mori. Ja som tiez tak hladala, aby sme sa nemuseli presuvat autom a cez obed isli spat na izbu. Bola to kludna cast, ale boli tam aj restiky, bufety, potraviny, miestni predavali zeleninu. Plus chodil autobus pekne do centra, cize sme ani tam nemuseli riesit parkovanie.

yoxinka
30. sep 2023

My chodíme bez cestoviek, sme dvaja dospelí a tri deti, ubytko si hľadáme vždy sami. Cez booking a airnbnb sme našli vždy presne podľa našich predstáv od veľkého bytu v centre mesta v Taliansku, cez veľký apartmán 20m od mora v Chorvátsku a až po dom so záhradou a bazénom v Grécku. Za mňa, zadajte si vaše podmienky a určite niečo nájdete … a hlavne, čítajte recenzie.

solida1
30. sep 2023

@autorka Skús pozrieť na hrvatska.sk, Pirovac, apartmány Mejic. My sme boli 2 rodiny, apartmány nad sebou, s kuchyňou, boli sme veľmi spokojní.

autor
30. sep 2023

@gabu_lienka vďaka pozriem 🙂

autor
30. sep 2023

@solida1 vďaka no hľadáme vyslovene celý objekt, tak aby tam neboli v budove alebo na pozemku cudzí ľudia sme

subartic
30. sep 2023

Chodíme vždy do domu s kuchyňou a práčkou . Mám 5 detí , chodíme s troma , dve sú už dospelé a majú svoje životy. Posledné tri deti , 14 , 10 a 6 sú neumiestniteľné v hoteli 🙂 , takže lepšie nám je v dome, kde si urobíme vlastné jedlo , vstaneme ako my chceme a máme 100 % súkromie, + bazén pri dome, 10 minut chodze k moru . My sme boli v Taliansku- Albarella , bolo super. A takto sme boli aj na Malte , bolo fajn ale na Albarelle sa nám páčilo viac.

solida1
30. sep 2023

@autorka Oki. Tam býva na prízemí jedna pani, poschodie s dvoma apartmánmi prenajíma.

solida1
30. sep 2023

@subartic ahoj. Nemáš, prosím, link na to ubytko? Dík.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
30. sep 2023

@solida1 konkrétne na to ubytko nie , ale celá Albarella je v podstate na princípe ubytovania v domoch, máš tam asi dva hotely, inak všetko domy na prenájom . Je to veľmi pekný polostrov , aj dobre vybavený , na nákup sme chodili do blízkeho mestečka, boli tam supermarkety. Skoro každý dom má pri sebe aj bazén . Máš tam radovky domov ale aj samostatne stojace domy, my smebývali v tých samostatných s vysokým živým plotom . Na poloostrov sa dostaneš len so vstupnou kartou ,takže si chránená od rôznych domácich predajcov všetkcýh tých sprostostí . Ako návštevník polosotrova dostaneš bicykel a po celom poloostrove sa prepravuješ na bicykli , sú tam aj detské ihriská a aj také malé ZOO.

eliska13
30. sep 2023

@fotoportret áno, veď hovorím skôr pre ľudí bez deti

autor
30. sep 2023

@subartic vďaka tiez si to tak predstavujem. Boli sme teraz pri mori s ultra All inclusive a veľmi mi to nevyhovuje sa riadiť podľa hotelovej kuchyne kedy podavaju obed atď, lebo potom do večere nič nedostaneme atd. Takze radšej vlastná strava + kombinácia s rôznymi reštauráciami a môžem si dať čo chcem a ísť jesť kedy chcem a nemusiet tomu prispôsobovať svoj program... inak ohľadom tých bicyklov : sú tam aj s detskými sedačkami, prípadne detskými vozikmi ?

autor
30. sep 2023

@fotoportret za mňa je to super, vyzerá to krásne a tiež nepotrebujem ležať na pláži každý deň od rána do večera. Rada by som videla aj tu Pisu atď ako píšeš a to ubytovanie , tie domčeky vyzerajú nádherne.

subartic
30. sep 2023

videla som bicykle s deckými sedačkami .
my sme bývali v takomto niečom obdobnom , ten biely dom uprostred :
https://www.google.sk/travel/search?q=uvytovani...

janula12345
30. sep 2023

Ja sice zareagujem mimo otazky, iba na tvoj koment ze si bola na ultra all inclusive- a cakat na veceru atd... to potom nebol ultra all incl. V ultra all inclusive programe je co jest od rana az do noci. Napr obedy uz od 11 do 3, vecere tiez rozmedzie cca 4 hodin, a medzitym az do zhruba polnoci je vzdy nieco otvorene ako bufetove stoly na zobnutie cohokolvek, od zmrzky, kolacov, cersveho ovocia, syrov, peciva, .. atd.

autor
30. sep 2023

@janula12345 bola som na ultra All inclusive. áno nevyhovuje mi to , lebo raňajky boli napríklad od 7 do 10:30 a obed od 12:30 do 14:30 a večera napríklad až od 18:00 do 21:00. Všetko formou bufetu. Potom nočný bufet bol od pol noci do 6 rána , ale nič moc tam nebolo. Drinky, alkohol, vody všetko sme mali počas pobytu v celom hotely zdarma. Vidíš a predsa mi to nevyvovalo. Lebo keď sme sedeli do večera vonku , chceli sme si ráno pospať a o pol 11 sa mi napríklad na raňajky ísť už neoplatilo a museli sme čakať do obeda , tým pádom sa nám neoplatilo nikam ísť, lebo by sme za 2 hodiny utekali na obed zasa. A veľa podobných situácii. Boli samozrejme aj a la carte restiky, ale tam sa dalo počas pobytu ísť najesť zdarma len raz. Inak sa tam normálne platilo. Tak to sa mi potom neoplatí priplácať za ultra All inclusive a tiež tie restiky neboli otvorené celý deň. Radšej si vstaneme kedy chceme, zjeme niečo dobré a pôjdeme na výlet, potom už môžeme obedovať hocikde poblizku v reštike, kde sa práve nachádzame. Podľa mňa tie ultra All inclusive pobyty sú dobré, ak chce človek celý čas ležať v rezorte. A mne popravde to jedlo veľmi nechutilo, boli sme v Turecku.

autor
30. sep 2023

Okrem toho je v týchto restikach v UAI veľkých hoteloch veľa ľudí. Celý hotel sa chce ísť najesť, čiže treba veľa krát stať v rade pri bufetovych stoloch

subartic
30. sep 2023

tak ja napríkald nechodím do hotelov lebo moje deti sa poštuchujú , hádajú , jednoducho asi som ich v tomto ohĺade dobre nevychovala alebo ja neviem čo . Teraz je to už podstatne lepšie , ale keď boli menšie to sa naozaj s nimi nedalo . Jeden vylial džus , druhý sa začal na tom smiať, natiahol sa a vylial džús tiež ,tretí sa rozreval lebo chcel niečo čo práve nebolo na tých bufetových stoloch, od stola sme vždy odchádzali akokeby tam jedli prasatá a nie ľudia. Tak sme začali chodiť takto a je to pre nás omnoho menej stresujúce, raňajkujeme vtedy keď si nachystáme a spať chodíme kedy chceme, deti keď sa pochytia vieme len my o tom a nie pol hotela.