Ahojte. Boli ste niekto v poslednom období (2015,2016) na dovolenke pri mori v Rumunsku? Zaujíma ma nejaké pekné letovisko, ktoré nie je totálne preplnené ako Mamaia, aké je tam ubytovanie ( pre mňa ideálne nejaké menšie penzióny, aké sú v Bulharsku), ceny ubytovania, strava, pláž, more atď.
Lebo v BG je o dost lacnejsie ako v RO. Ja som bola vo vama veche, aj ked to bolo pred 2015, je to taka hippie plaz, spali sme na nej pri ohni, cena 0 🙂 ale to asi nepomohlo
..
ahoj moji rodicia boli vlani v Ro..mamaia a nikdy viac...plaze nic moc..ubytko drahsie ako v bg a vsetko otras stare...ale prostredie sa im pacilo...vsade plnoooo...v restikach nic moc...cize radsej cierna hora alebo albansko
Rumunsko asi potrebuje este dozriet aby bolo pre nas zaujimave.To ma zarazalo ,ze napr. v Albene boli niektore hotely komplet obsadene rumunskou klientelou.To ,ze je v RO drahsie som ani nevedel.Ved volakedy Mamaia,Constanca,Mangalia boli vychytene letoviska a hojne navstevovane slovakmi.Asi by som to RO zvazil len na nejake dobrodruzstvo nie rodinnu dovolenku a jazykova bariera je asi tiez vacsia ako v BG.Ale to je len moj subjektivny nazor a nemusi byt pravdivy.
Prave sme sa vratili z Rumunska, povodne sme mali tadial len prechadzat do Bulharska, ale tak sa nam pacilo ze v Bulharsku sme ostali len par dni a zvysok dovolenky Rumunsko. Ubytko sa dalo zohnat lacno - v malych penzionoch ci sukromi pre 2 dosp a dieta cca 20 eur za noc, v *** penzione okolo 30 -35. Samozrejmostou v penzionoch aj v kempoch je dobre vybavena spolocna kuchyna pre vsetkych hosti. Jedlo v obchodoch ci restikach lacnejsie nez u nas, benzin cca 1 euro/liter. Vino naozaj vinikajuce. Je to nadherna a zaujmava krajina, boli sme v horach - Transfaragasan, v Brane na hrade, aj pri mori v Constante, Tuzle, Vama Veche. Pacila sa mi architektura, ci v mestach alebo na vidieku oni maju vsetko take nazdobene - ploty, domy, zahrady pekne vysadene same kvety, vinic, Rumuni su dost druzny a v dedinach kde nieje velka premavka vysedavaju vsetci na lavickach pred domami a kecaju. Som bola dost v soku ked sme prisli na sever Bulharska a tam len oplieskane plechove budy, neomietnute domy, bordel, divna mentalita ludi.. uplne iny svet. Tak sme to pri Varne otocili a stravili zvysok dovolenky v Rumunsku. S dorozumenim som nemala problem tych par fraz sa viem naucit v kazdom jazyku rychlo a zvysok rukami nohami ci google translator v mobile. Za mna ja mozem Rumunsko len odporucit a urcite sa tam vratim znova
@doly7 ked bol maly mansi bolo to snim jednoduchsie lebo vela cesty prespal, ale naposledy sme boli v madarsku v Hajdúszoboszló a poslednu hodinu prereval v aute lebo nechcel sediet uz v sedacke, ked sme niekde zastali nevedeli sme ho uz do auta dostat lebo uz nechcel vedel ze tam bude dlho sediet, a cesta autom ho uz neuspava, som rada ked doma si pospi viac ako hodinku, a ja nesedim v zadu lebo po dvoch hodinkach by som zvracala :D a kinedril by bol neviem ci dobry napad by som odspala a mali sme ist cez den takze by bol hore, no necitila som sa na taku cestu s malym niektore deticky to znasaju lepsie niektore horsie
naco sa hraje slovak na milionara ze pojde na mamaiu ked nema ani na obycajny rybnik chudaciiiiiii.
Minuly rok cestou z BG som stretol v noci na odpocivadle v RO rodinu co isla od mora ,myslim Mamaia.Vyzerali spokojne,ale tvrdili ze sa tam zastavil cas a vsetko na nich posobilo tak komunisticky staro.Neviem posudit je to len uvaha,preco chodi k moru do BG tolko rumunov ked ho maju doma.Mozno to nevnimam,ale ani s reklamami na pobyty v RO sa nestretavam,skor poznavacky a pobytovky v horach.