Má niekto skúsenosti s dovolenkou pri mori v Poľsku? Aké oblasti konkrétne a boli ste spokojní? Ďakujem.
@kathi1234 myslím že @anjelicek26 tam bola
Mne sa veľmi páčilo v meste Łeba. Voda fajn, pláž piesková, atrakcií pre deti tak akurát, možností na výlety tiež.
@kathi1234 My sme boli v Gdansku plus blízke okolie Baltického mora, ale v decembri..Krásne prostredie, ceny oveľa nižšie ako v predražených letoviskách na juhu, aj v sezóne je to tak, veľké rozľahlé pláže, pekné more, podľa mňa je to veľmi faj nápad na letnú dovolenku. Zároveň tam nie je taká komercia a davy ľudí ako inde, v lete tam teplo je aj sa sa kúpať, len určite aspoň o 5-8st menej ako na juhu, čo je tiež veľmi prijateľné, aspoň pre mna, 40-tky nemusím..
Ja tú predraženú komerciu a prepchaté letoviská posledné roky veľmi nemusím, takže za mňa určite super, ale to som ja..My chodíme do južných letovísk vždy pred sezónou zase a tiež si neviem vynachváliť☺️
Boli sme kedysi dávno v Jelitkowe. Kúpali sme sa, ale nie každý deň, lebo more je pomerne studené a bolo aj dosť medúz (neštípu, len je to také protivné na dotyk - aj tie zdochlinky pri vstupe do mora). Ale my sme tam absolvovali kopisko výletov, takže za mňa je to skôr aktívna dovolenka ako polihovanie na pláži.
boli sme vo Wladyslawowe a na Hele, koncom augusta, more studensie ale kupali sme sa (boli sme bez deti - no ine deti sa tam kupali) … suhlasim ze je to skor aktivna dovolenka na spoznavanie okolia a tak, nez travit gro casu na plazi
@kathi1234 boli sme v Gdansku, na Heli. Ja som sa zamilovala do tejto oblasti. Boli sme v septembri, na mňa more studené, ale my sme nešli s cieľom kúpať sa, ale skôr taký aktívny výlet. Je tam nádherne. V septembri na plážach doslova nikto. Ubytovanie lacné a pekné, jedlo fantastické a ceny celkovo také, že sme vôbec neriešili. Plánujeme ísť znova. My sme to spojili s takým vyletom po Poľsku, čiže cestou sme sa zastavili niečo pozrieť a keď sa nam už nechcelo ísť ďalej, tak sme prenocovali. Nič sme neplánovali dopredu, proste sme šli a rozhodovali sa spontánne, že čo ideme a kam. Cez prázdniny by som tam ale nešla, na plážach je doslova tlačenica, mám to potvrdené aj od kamošky, čo boli v auguste.
a tam bude asi o pí pol zimsie, ze? ale ovzdusie tam byvalo kedysi skvele...