Dovolenka pri mori v Poľsku

nikuska297
22. júl 2020

Ahojte, chcem sa spýtať na nejaké odporúčania, kam ísť k moru do Poľska. Aké mesto, mestečko? Cenovo dostupné, v blízkosti nejaké tipy na výlet, reštaurácie, centrum mesta... Ďakujem

sissy27
22. júl 2020

@nikuska297 Gdansk je krásny, blízko máš aj Gdyniu, Sopot. Pláže sú pieskové, len teda voda je chladnejšia, keďže je to Baltské more a mne viac pripomína jazero, keďže nie je skoro vôbec slané.
Je to krásna oblasť a milión aktivít 🙂

kacusik69
22. júl 2020

My sme boli vo Wladyslawowe

lenkamatkova
22. júl 2020

Ja som bola V Gdansk a bola to veru prekrásna dovolenka. Ale more je naozaj veľmi studené aj počas najväčších horúčav. V prístave sme sa nalodili na loď a preplavili sa na poloostrov Hel. Taký celodenný výlet, krásna pláž, chovná stanica tuleňov.
Bývali sme v takom penzioniku za príjemnejšiu sumu a mali sme iba raňajky. Bolo to trošku od ruky, ale všade sme sa prepravovali električkou. Tie tam chodia všade a bolo jednoduché ich zmapovať.
Pochodili sme všetky možné múzeá, galérie a pamiatky. Treba pozrieť na tripadvisor.sk , podľa toho sme hľadali čo budeme v konkrétny deň robiť.
Reštaurácie sú drahé ako vo väčšine turistických lokalít, ale keďže sme mali iba raňajky nemali sme veľmi na výber. Treba hľadať malé lokálne reštiky kde majú akurát tak ich pirohy (mimochodom geniálne, nesťažujem sa). Najradšej by som sa tam presťahovala.
Boli sme tam pár dní, ale na Gdank je aj mesiac málo 🙂