ahojte, mozno je to este skoro o tomto debatovat, no uvazovali sme o dovolenke pri mori cez leto, nas maly bude mat 1. septembra 1 rok. ake mate skusenosti s dovolenkou s takym malym dietatom? ako ste riesili napr stravovanie? nas Denis je na UM a s popucenou zeleninou a ovocim nema problem. je to vobec vhodne ist s nim na dovcu? dost sa toho obavam ako by reagoval, tak sa prilklanam k tomu aby sme ste rok pockali, ale.....prosim o vase skusenosti nazory 🙂 vopred dakujem
@gabika_tkacikova nas marek mal 14 sept rk. na prelome jul august sme boli v Chrvátsku v Rogiznici ( pri Splite.. uplne nadherne tam bolo ) dalej sme si netrufali koli malemu.
no co ti mam povedat.. drobec nam dostal druhy den teploty.. chvilku bolo dobre a zas. takze sme akosi nastriedacku boli v izbe.. vychadzali mu zubky, takze sme to prikladali k tomu, celu dovolenku sme boli v strehu aby sa nievo s jeho zdravotnym stavom neskoplikovalo.. jeden den sa pekne usmieval a santil a na druhy den spinkal v kociku pol dna.
tiez sme na UM, vyzivy som pobrala so sebou a aj mliecko vodu dojdensku som mala vo flaskach zbalenu pre istotu. takze s stravou problem nebol. skor mam pocit, ze sme skutocne mohli pockat rok, kedze sa nam zrazu akurat na tu dovolenku tie zubky zacali tisnut.. ked sme doli domov mu vyskocili dva zubky a bol klud...
ale ako pisem, bolo to tak 50 : 50, nelutujem , ze sme sli.
@gabika_tkacikova podľa mňa je dovolenka s ročným bábom úplne v pohode, len stravu by mal mať nie hotelovú, my sme navarili doma a zmrazili polievky na obed a mali sme apartmán a all inclusive, len malý nepapal reštauračné jedlo, ale my áno, kašičky na večere sme mali instantné a raňajky nejaký chlebík s maslom, jogurt a pod., alebo úplne vlastné stravovanie pre všetkých (to sme mali vlani s malou). Boli sme s ročným dieťaťom na dovolenke 3x (vždy s iným)a vždy super.
@lucka1987 to ste si teda dovolenku velmi neuzili....blbe zuby!!!! robia problem v detskom veku a potom aj v dospelosti 🙂a tie vyzivky si kupila ci sama urobila? a davala si mu aj nieco z hotelovej stravy?
my sme boli so 4 mesacnym. tiez mu isli zuby, teplotoval. ale to by teplotoval aj doma. v chor. je klima podobna nasej, takze nic strasne sa nedialo. vedeli sme, kde je zdr. stredisko s LSPP. nakoniec ju vyuzil mm s oblickovym zachvatom. cize on dopadol horsie ako bejby. 😀
Cestujeme s detmi odmalicka. Niektore dovolenky boli vydarene viac, niektore menej, vela veci sa naplanovat da, vela zas nie. Treba si upravit svoje ocakavania. V mojom fotoblogu mam aj clanok s nasimi skusenostami. Pozri pripadne v skupine Cestujeme s detmi.
@seba1 urcite by som to riesila vlastnou stravou aspon pre maleho, zatial si neviem prestavit to mnozstvo ktore by sme museli so sebou zobrat 🙂 ale pecivo a maslo na ranajky urcite, tak isto jogurt
@gabika_tkacikova na 10 mesiacov sme boli autom v Taliansku na jej 13 mesiacov letecky Kreta.... uzili sme si jednu aj druhu avsak viacej to Taliansko, kde este len zacinala chodit....na Krete uz bola v stadiu nechodim ale beham a to bolo unavne.....na kazdej dalsej dovolenke sme si uz viac menej neoddychli, lebo sme ju stale len nahanali....
@gabika_tkacikova ešte dodatok, s malou sme boli aj s 4,5 mesačnou a takisto dobre, bola plne dojčená a znášala to lepšie ako normálne doma 😉 .
@gabika_tkacikova nie nie kupila som mu.. no my sme boli v apartmane na private. teda varili sme si sami ( vacsinou nocne grilovacky s domacimi ,a cez den sme jedli vonku alebo sme si nieco narychlo ukuchtili ) ... ono to bolo tak, ze sme sli vecer grilovat s jednym manzelskym parom a chlapi pod vplyvom pivka si vymysleli ze podme niekam sa vyventilovat a tak sme na druhy den vecer uz cestovali 😅 no uzili-neuzili. ako pisem jeden den bolo dobre a druhy zas nie.. ked bola taka horucava na obed aj tak sa nedalo s malym ostat vonku takze tak ci tak sme sli sa schladit a tak.. ale nebolo to take strasne zas.. drobec na to ze teplotoval bol velmi dobrucky.
@gabika_tkacikova je to problem. Ja som bola s 11 mesacnou v Turecku. kvoli starsej, lebo tej more robi dobre na dychacie cesty. Zvladala to dobre, stravu som mala vlastnu - vyzivy, kase, mlieko, prikrmy.... snazila som sa davat co najmenej z ich kuchyne. Hotel mal vysoku uroven, takze sme sa vyhli hnackam a podobne. ALE! 3 dni pred koncom dostala teploty, tiez jej isli zuby, takze sme boli na izbe. a posledny den sa vyhadzala. u lekara sme boli uz na Slovensku, ani kozna nevedela, co presne to je. po troch dnoch to zmizlo.
Neviem, ci by som druhykrat isla s takym malym....
wau to ste sa narychlo vychystali, keby mne toto urobil moj drahy, tak mu to rovno zatrhnem, nemala by som odvahu koli drobcovi 🙂 a to som si doteraz myslela ze som dost odvazna a impulzivna...no asi nie 🙂
Moja mala 11 mesiacov ked sme boli zaciatkom septembra 2012 v chorvatsku na dovolenke, stravu sme mali vlastnu,mala tam jedla vsetko co aj doma, (cestoviny,zemiaky,pecivo, instantne kase,ovocie,aj kupovane vyzivy sme mali so sebou/ovocne,masove,zeleninove....) zuby jej isli tiez ale chvalabohu sme problem nemali, treba mat so sebou lekarnicku (detsky sirup,cipky,teplomer....).
@gabika_tkacikova my sme brali z domu tie polievky a kaše, ďalšie veci ako chlieb, maslo a jogurty boli miestne. Polievky som mala po dávke na každý deň a bol to obed dva v jednom, také husté aj s mäsom. Boli sme 2 x v Chorvátsku (so synmi) a 1x v Taliansku s dcérkou. To sú ideálne destinácie na ten vek, letecky sa mi nezdá vhodné skôr ako v dvoch rokoch.
@aurorag jaaj a to som zabudla aj nas bol vyhadzany. lekara pre turistov sme mali blizko tak sm bola pripravena, ze za nim skocim.. ale akosi som si vsimla, ze ked sa schladilo tak aj vyrazky zmizli. a naopak.. a ked sme prisli dmov kukla som nanho na brusko a chrbatik a nemal uz takmer ziadne vyrazky.. potom mi dr potvrdila, ze aj tie teploty mohli byt nie len zo zubkov ale aj z tepla kedze bol aj vyhadzany
@seba1 dobry napad urobit ich take hustejsie, proste zeleninovo masove kasicky....len ako prezili cestu?
@aurorag podla mna zalezi na destinacii. ak ides autom tal., chor. tak do 12 hod. dokazes byt doma. kdezto z destinacie, kde si letecky musis vyckat na charter.
a zasa zalezi aj od typu ubytovania. my chodime len do apartmanov a privatov, ci uz na slov. alebo v zahranoci. mne hotelova strava nechudi a za druhe, nie sme radi priputani k nejakemu komplexu. varim sama + sem tam restika. mam zopar takych 30 min. jedal osvedcenych, ńezaberie mi to vela casu a viem, ze sa najedia tak deti ako aj my. a prave vtedy, ked mame chut jest, nie vtedy, ked musime jest.
@gabika_tkacikova
@lucka1987 ja som mala vsetko zo sebou, cipky, fenistil atd.... ale kozna to vyhodnotila ako ovcie kiahne.... a nasa detska aj so sestrickou, ze nie, to by nezmizlo tak rychlo. Ja som ju kojila, takze mozno to bolo z toho, co som pojedla ja. bohvieake korenia pouzivaju, ktore som nemala vyskusane. 2x by som asi radsej zvolila Chorvatsko, predsa len, podnebie podobnejsie.
@gabika_tkacikova s chlapcami sme šli v noci a spali, malú mi vlani zabavila mama (šli sme cez deň), spievala jej, ukazovala hračky, cez prestávku sa zabavila na ihrisku na odpočívadle, alebo behala po lúke, ja som šoférovala. Úplne v pohode.
@aurorag ahaa. no nas mal taky jemny husty vysyp... saozrejme mala som aj ja vybavu plnu liekov. t beriem vzdy a vsade.. ale akosi nezaberalo prilis.teda fenystil.. sipky a nurfen zaberal. ved my sme boli v chorv. na pvu dovolenku uplne staci.. ale to kazde dieta je ine a kazde inak znasa tieto veci..
@gabika_tkacikova cesta bola aj u nas uplna pohoda. z domu sme vyrazili o 8 vecer ked maly uz zaspaval. cestovali sme s vajickom este ( vahovy limit splnal, male mu nebolo a aj ked sme uz na sk pouzivali autosedacku, tak vajicko sa nam zdalo na nocnu jazdu pohodlnejsie ) a tak prespal celu noc a zobudl sa az ked sme dorazili na miesto okolo 8 rano
a ta mrazena strava pre mimco? existuju nejake prenosne mimimraznicky do auta?
@gabika_tkacikova moje deti sa narodili pri mori a chodia tam odo dna jeden kazdy den. Piesok, alebo ak su velke okruhliaky su to najlepsie na spravny vyvin chodidla, Morska voda je vyborna na pokozku a morsky vzduch na dychacie cesty.
Je to to najlepsie co mozes urobit.
Existuju slnecniky, kupacie overaly, klobuciky.
LIFE IS GOOD!
@gabika_tkacikova nám pediatrička nedoporučila vycestovať ďalej ako do Chorvátska alebo Talianska (to skôr sever) kvôli rozdielnosti mikrobiálnej flóry, ktorá je čím ďalej od SR, tým viac iná a potom sú z toho detičky nezdravé.
@briketa ticho závidím 🙂))
@seba1 uvazujeme o malorce...ale zatial je to naozaj len uvaha
z mojich skusenosti uplne v pohode....a ak rozmyslate nad chorvatskom, tak moj nazor, ze nieje sa coho obavat....pozri si moj album, nemali sme problem cestovat s 3,5 mes. dcerkou "trosku" dalej, bez moznosti navratu (ak ides do chorvatska, tak sadnes do auta a za noc si doma) a pohodicka...aj s Tamcou sme boli takto, mala v chorvatsku presne rok....a uzili sme si....stravu sme mali svoju, varila som a mala aj tie prikrmy v skle....takze horsa vyberat dovcu na leto 😀 😀 😀 a mimochodom, deticky su prisposobive a ta klima im prospieva....
@gabika_tkacikova my sme mali namrazené v sáčkoch a mrazničku prenosnú s takými tými plastovými ľadovými obdĺžnikmi a boli sme s tým spokojní, existujú aj také čo majú vlastné chladenie.
Ty si rodic a poznas si svoje dieta. Ale vobec nic nebrani ist s rocnym dietatom k moru. Cerstvy vzduch a more mu len prospeje. Hlavne sa treba prestat bat. V tomto veku sa da dovolenka krasne uzit