Dovolenka pri mori s deťmi - Chorvátsko verzus Taliansko

ketrinka347
5. apr 2022

Ahojte potrebujeme poradit kam ist s detmi tak aby bolo blizko ciste more,a v pripade zleho pocasia aj kryte bazeny (aquapark)aku cestovku oslovit?co mate overene kde sa Vam pacilo?resp.skusenosti Rimini alebo ostrov Vir (cesta autom max 8h z Ba)

ketrinka347
autor
5. apr 2022

@54tinka54 je to dakde blizko ostrova Vir?aby sme zas nemuseli jazdit pol dna(to leb ak by nam nevyslo pocasie)

54tinka54
5. apr 2022

@ketrinka347 nie, ani jeden z nich nie je blízko pri ostrove vir.. myslela som že lokalitu prispôsobiš podľa blízkosti akvaparku, ak chcete ísť konkrétne na vir, tak to teda neviem či a kde tam je v blízkosti nejaký akvapark

ketrinka347
autor
5. apr 2022

@54tinka54 jaaj skoda.

lucik194
5. apr 2022

na ostrove Vir urcite nie je ani jeden aquapark lebo tam maju problemy s vodou......

diewcatqoo
5. apr 2022

Ahoj, bola som aj na Vire, aj v Rimini. Ak chces ciste more, Rimini sa vyhni. More v Rimini je teple, ale dost zakalene a je tam dost sajrajtu popri brehoch. Plaze v Rimini su pieskove, na Vire kamienkove. Oproti Rimini je na Vire more cistucke, ale vyzitie tam nie je takmer ziadne. V Rimini je ovela viac atrakcii, ale aj o to rusnejsie, co zas moze byt nevyhoda, ak pojdete s malymi detmi.
Ako tu uz odznelo, na Vire je problem s vodou. Kvoli tomu si na Vire treba davat pozor, co jes a pijes, pretoze nie vsade je pitna voda. Ja kolkokrat som na Vire, tolkokrat mam hnacku.. a to si fakt davam pozor. V Rimini tento problem nie je a jedlo je v Taliansku fakt super. Tam si zas treba davat pozor na to, ze pocas obeda maju siestu a vela obchodov, restauracii a pod, su zatvorene, co mne ide neskutocne na nervy.
Na tvojom mieste by som sa poobzerala po inych lokalitach, nez Vir a Rimini.

sazumak
5. apr 2022

Ja by som už išla nižšie ako Rimini. Boli sme aj v Rimini, ale omnoho viac sa nám páčilo v San Benedetto del Tronto-Palmová Riviéra. Nádherné pieskové čisté pláže, teplá voda, prenájom člnov...ďalej na mori sme sledovali medúzy, je tam Lunapark ( v nedele atrakcie za 1 euro) a bohatý nočný život. A tie palmy, prekrásne prostredie. Určite odporúčam výlety po okolí...ako Castellucio, Monti Sibillini ( je tam ako v raji). Ďalej Lago di Fiastra ( dá sa tam aj kúpať) alebo Lame Rosse. Ak ste veriaci, tak cestou tam, aj nižšie, je kopec pútnických miest. Ešte odporúčam Assisi, prekrásne mesto 🙂

ivankamirka
6. apr 2022

@ketrinka347 keď sme boli s deťmi v Taliansku, tak väčšinou boli v bazéne, v mori sa im nepáčilo, pretože pri potápaní nič nevideli, v Chorvátsku im z mora trčali iba zadky, vkuse boli pod vodou 🙂aj zdravotne im to pomohlo.