Ahojte maminy, rada by som sa spytala, ake mate zazitky z letnej dovolenky pri mori s problizne 19-20 mesacnym dietatkom. Radi by sme sli tento rok aj s dcerkou a chcela by som vediet, ci si to dieta pri mori aj trosku uzije, ako asi znasa teploty a co moze byt problematicke. Ako ste zvladli cestu lietadlom? A ake destinacie odporucate? Je mi jasne, ze kazde dieta je v tomto ine, ale aj tak som zvedava na vas postrehy...dakujem! 🙂
Ahoj. My sme boli s dcerkou pri mori, ked mala 6 mesiacov, v Toskansku-autom, 14 dni, bolo s nou super, tesila sa z vodicky, mali sme pre nu maly bazenik pri mori, ale väcsinou prespala, potom sme boli, ked mala 19 mesiacov, letecky na Kanarskych, let zvladla super, vôbec nespala, stale sa pocas cesty s niecim bavila a to sme leteli skoro 3 hodiny a potom este hodinu transfer do hotela. Pri mori sa tesila z vln, hrali sme sa v piesku...mala väcsinou na sebe tricko, klobucik, stale sme ju kremovali, vôbec sa nam nemala sancu spalit, ani velke teploty nejako neriesila. Hlavne treba dodrziavat pri vode doobeda maxim. do 11-stej hod, potom radsej k bazenu, pod slnecnik, poobede az od 15-stej hod.
My sme boli aj so starsim synom, tak ja som na izbe s malou spinkala cez obed, manzel sa chodil kupat so synom a ked sa zobudila, potom s nou bol manzel pri mori alebo pri bazene a ja som si mohla ist dostatocne zaplavat... Ja velmi tym reciam, ze deti by nemali chodit k moru, neverim. Co maju robit mamicky, ktore ziju v krajine, kde my chodievame na dovolenky? To sa maju na leto odstahovat do severskych statov?
A Kanarske odporucam hlavne kvôli teplotam, nie je tam tak teplo v lete,ako napr. v Egypte, alebo v Turecku.
@andelok my sme boli v lete na Kréte malý mal 7mes.a super.Let prespinkal trošku plakal ked sme vzlietali nechcel byt pri mne priputaný a ako sa vyrovnával tlak nepočul bol z toho trošku rozrušeny.Mne sa dovolenka z dietatom pačila mali sme navarené upratane venovali sme sa len dietatku.Je dobré ist na klubovu dovolenku mám dobre skusenosti klubom markiza a do krajiny kde nehrozia zaživacie problémy.Animátori sa detom cele dni venovali hrali a aj my rodičia sme si mohli urobit vlastny program bez deti.Samozrejme take male dietatko sme mali stale pri sebe.Mame tri deti dve staršie.
My sme boli ked mala 15mes a 23mesiacov....V 26mes.sme mali problém s tým že sa bála vln,more nechcela ani len vidieť,tak sme čas trávili len pri bazéne,a mala veľký problém s pieskom,lebo ho mala všade....a to piesok miluje....V 26mes.sme mali problém len s pieskom,vĺn sa už nebála,miluje piesok,stále sa na ňom hrá ale toto bolo na ňu moc...
@stanislava2 My tiez zvazujeme Grecko, uz sme tam boli s manzelom sami, ale s babom to bude predsa len ine. Teploty sa dali vydrzat?
@andelok teploty sa zvládnut dali mali smepekné počasie tak 31-33 stupnov a cez obed maly spinkal v tieni pod palmou alebo na izbe.Boli sme už aj ma mallorce a menorce chorvatsku ale šla by som už radšej do španielska kde je piesok detičky sa tam vyšantia horučavy su už aj u nás neznesitelne.Dobre sme sa natierali a na slniečku sme boli do obeda a po obede.Určite schvalujem maly bazenik pre tak male dieta a slnečnik.
...podle mne je more a plaz relax pro dite i pro maminku..ja mam deti doslova odkojene na plazi (mame ji pred "domem" uz 20 let...)
Dodrzovat "slunecni prestavky"..nevystavovat dite na slunce v .kritickych hodinach.. 😉