Ahojte chystáte sa na dovolenku k moru s dietatom vo veku nášho? Manžel plánuje chorvatsko autom aby mala v noci pospinkala, letecky kvôli nej nechce.Ja by som sa na to dala aj ked je pravda že dcéra ma obdobie že veľmi neposedí, keď sa náhodou náhle zľakne plače silno aj dlhšie občas, preto si manžel netrúfa na leteckú dopravu.Ja by som zvolila najradsej inu destináciu napr.Turecko kde mam zarucene teplo aj teplé more no zase či nebude pre malú až príliš teplé.Napìste mi vaše skúsenosti pripadne kam sa chystáte a akou dopravou nech sa inšpirujeme 😉😎😁
ak do Turecka s takym krpcom, tak jun alebo september, ako sa pise vyssie.. 2 hod. cestu podla mna v pohode da 😊
@zuzula507 my sme boli v Chorvatsku, keď mal syn 16 mesiacov, dcéra mala vtedy 2,5 roka, čiže dve maličké deti. Boli sme až v Gradáciu, čo je najjužnejšie miesto na Makarskej riviére a sme z Čadce, takže cesta riadne dlhá. Všetko sme v pohode zvládli. Čo tak mozem odporúčať je cesta v noci… my sme mali napr. rozprávky na CD a USB, na počúvanie, takže keď boli hore tak počúvali, pozerali z okna… sestra bola s 3 deťmi tiež v Chorvátsku keď mal najmenší necelý rok a tiež zvládli. Ja osobne by som letecky nešla, vyhovovalo mi, že sme si všetko niesli so sebou a nemuseli riešiť batožinu atď na letisku, hlavne keď sa letí v noci, ale kamarátky tak boli s deťmi okolo 1 roka a tiež si pochvaľovali
Z osobnych skúsenosti, moje deti lepšie znášali cestu autom ako lietadlom. Keď sme išli autom, išli sne na noc, sem tam sme zastali na prebalenie a nadojčenie a išlo sa ďalej. Lietadlo - letisko našťastie polhodiny od domu, čakanie na let minimálne 2 hodiny, vrátane odstatia si v 2 radoch (nuda pre dieťa), let 5 hodín, pre ani nie 2 ročné dieťa, ktoré nie je naučené na technológie, takže vopchatie telefonu, alebo iPadu pred oči neprichádzalo do úvahy, každá aktivita zábavná na 15 minút to bolo dosť náročné obsedieť , prílet, ďalšie šory na letisku, transfer do hotela a potom už pohoda. Ako teplo je v Turecku v lete neviem, s deckami sme lietali do Karibiku, teploty okolo 30 stupňov nie sú žiadna katastrofa
Z vlastnej skúsenosti jedine lietadlom. Autom sme šli raz a stačilo. Nikdy viac
Tiež odporúčam radšej lietadlo....
Momentálne sme v HR , s 10 mesačnou, 3 ročnym a 5 rocnym. Autom , Dá sa to zvládnuť .
...dodám auto je výhoda v HR že si mobilná. Ak by niečo vieš ísť kde chceš. Aj domov v prípade nudze
@zuzula507 je podpriemerné lebo sobota- nedeľa fúkalo. Tak tu nedeľu a pondelok bolo ľadové(ochladilo sa). Deťom vsak vôbec nevadilo. A od utorka je skutočne priemne lebo sú tu horúčavy. Sme.na ostrove , naše mestečko je obkolesené morom a teda vieme si nájsť stranu na ktorej je more teplejšie. Dnes tu boli nejaký Slováci na výlete a just sa merzi sebou rozprávali že tu máme vyrazne teplejšie more ako "u nich " Aj v auguste vie byt chladné ak vychytate práve kedy tu fuka bura. Pre 10 mesačnú to máme tak vyriesene že jej dáme k vode bazénik s morskou vodou a tá sa ohreje na slnku. Tí dvaja už stupne neriešia.
príliš teplé more? 🫠🥹 skôr v tom Chorvatsku bude studené, Turecko ideal
@zuzula507 Urcite lietadlom...Minule leto sme boli v Turecku, sli sme dokonca s 2 detmi, starsi 2 a tristvrte, mladsi takmer 8 mesacny. Leteli sme z Viedne, sme z vychodneho Slovenska, takze nasa cesta zacala niekedy rano, aby sme mali aj casovu rezervu, odlet kolo 8 vecer, nasledoval skoro 2 hodinovy transfer z letiska, na hotel sme prisli kolo 2 v noci ich casu. Mali sme so sebou golfovy kocik, ktory sme brali kvoli malemu, ale na letisku som mala mensieho v nosici, tam sa aj nadojcil, aj pospal, starsieho sme "uvaznili" do kocika, lebo ten odbiehal kade tade. Napriek tomu to bola pohoda v porovnani s tym, ked sme sli do Rakuska - Tirolska cca 2 mesiace pred tym, maly mal 5 a pol mesiaca. 12 hodinova cesta, vyrazili sme vecer kolo pol 8 s tym, ze decka po ceste pospia. Starsi zaspal v sedacke takmer hned, s malym bol problem hned pri starte, chcel spat, my sme si mysleli, ze po nakojeni a polozeni do vajca zaspi, no plakal a plakal, takze sme asi po 10-15 min odstavili, kojila som ho a uspavala na rukach, potom opatrne polozila do vajca. Myslela som, ze cesta ho bude uspavat a ze sa zobudi 1x, mozno 2x za cely cas, nie ako doma, ze bude hore kazdu hodinu a pol az 3. Ale nie, budil sa rovnako, ak nie castejsie. A zakazdym trebalo najst miesto na odstavenie, vybrat z vajca a uspat na rukach, polozit do vajca...napriek tomu, ze som sedela pri detoch vzadu a snazila sa mu strcit prsnik uz pri naznakoch prebudzania. Vobec to nepomohlo. Povodny plan bol, ze sa s manzelom za volantom prestriedame, no neslo to, lebo pri kazdom zastaveni auta sa mensi zobudil. No a v noci kolo 3 sa obaja zobudili a boli hore asi hodinu a pol az 2....takze pre mna to bol horor a cestovanie lietadlom bola pohoda. A v Turecku sme boli od 9.6. 2 tyzdne, ku koncu, asi poslednu tretinu pobytu uz bolo pre deti dost horuco. Takze s takymi malymi drobcami podla mna Turecku jun alebo az september