Dovolenka pri mori, kde je kľud bez detí

fajnova
26. mar 2019

Vopred sa ospravedlňujem, nechcem sa nikoho dotknúť. Chcela by som poprosiť o tip na dovolenku pri mori, najlepšie v Chorvátsku, kde je na pláži čo najväčší kľud a bez malých detí. Ja mám dieťa už takmer dospelé, pracujem v škole a aspoň na dovolenke chcem mať ticho a kľud. Ďakujem 😀

simsalabim
26. mar 2019

@fajnova myslim, ze v katalogu Tiptravelu som videla 2 hotely v Chrovatsku, co su orientovane vyslovene na klientelu bez deti - deti neubytuju. Skus si to pozriet. Inak ta chapem - tiez uz mam vacsie deti a piskot a vreskot mi niekedy uz vadi 😇

lujza123
26. mar 2019

@fajnova sú priamo hotely ktoré sú zamerané len na dospelákov, ale nie každý má aj vlastnú pláž.
To by som riešila potom nudaplážou (ak ti teda také nevadí) tam to býva zväčša sami dôchodca a kľud.
A takouto požiadavkou na dovolenku v klude môžeš pohorsit akurát nechapavych rodicov čo sa považujú za pupok sveta. Je úplne normálne ze ľudia si chcú oddýchnuť aj bez detského vresku. Ja to plne rešpektujem, mam dieťa a psov ale chápem ze sú miesta kde nepatria lebo by rušili inych

hettinka
26. mar 2019

@fajnova hľadaj ADULT FRIENDLY hotely, napr v Umagu Melia Coral, alebo v Rabaci hotel Girandella ma adult friendly časť aj oddelenú pláž. Prípadne pri Zadare Falkensteiner Iadera. Možno aj nejaká robinzonáda na ostrove. Ale bud pripravená, že si priplatíš.

uglybetty1234
26. mar 2019

Ja mam male deti a v tento chvilke mam pocit, ze by mi dobre padla dovolenka bez ziadnych deti 😂😂😂

erikamamo
1. apr 2019

heh, ako nikdy som sa zatial nezamyslala nad tym, ze by som sla na dovolenku tak, akby tam neboli ziadne deti.. no mozno to teda casom pride

patrica8
1. apr 2019

Pozri tu su niektore hotely pre dospelych a urcite najdes este aj ine. https://www.invia.sk/blog/dovolenka-bez-deti-ti...

A nemas sa za co ospravedlnovat, tiez by som rada isla na taku dovolenku 😋
mam doma dve male deti, takze to uplne chapem. Ked uz by som si isla oddychnut bez svojich deti, tak preco pocuvat cudzie 🤭😅

sisaka
1. apr 2019

@hettinka adult friendly hotely? To sú hádam všetky

@fajnova úplne ta chápem, treba hľadať ADULTS ONLY hotely, záleží, kde ti to najviac vadí, da sa užiť kludna dovolenka aj v normálnom hoteli, ja napr. neznášam, keď decká vreštia a špliechajú v bazénoch, takze mne stačia bazény pre dospelých, takze keď taký hotel/rezort ma som Ok, k moru nechodím kde je hlava na hlave, takze tam mi to nevadí, stačí si nájsť lehatko, kde nie je 5 clenna rodina s uvrestanymi a urevanymi detmi... to už ty musíš vedieť, čo ti najviac vadí, ak deti nechceš ani vidieť, tak už len ten adults only hotel/rezort

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
1. apr 2019

@sisaka áno, trošku zle som sa vyjadrila, treba hľadať "adult only" ... ale keď už sme pri tom, zdá a mi, že väčšina hotelov je baby/children-friendly a na potreby dospelých sa už toľko ohľad neberie. Napríklad práve to ticho a pokoj, môcť si v kľude zjesť večeru bez toho, aby človek v kuse nepočúval vresk detí. Alebo posedieť si večer na terase bez toho, aby tam hučalo mini-disco, ísť do bazéna bez toho, aby tam bolo decko s obrovskou nafukovačkou, ktoré každého špliecha tou sprostou striekacou pištoľou ...
Nevadia mi slušne vychované deti, ktoré sa vedia v hoteli správať ... ale nie všetky sú také. Ja chápem, že ľudia na dovolenke chcú nechať deti viac "navoľno", nie ich stále upozorňovať a okrikovať ... ale niektorí (zvyčajne nie Slováci) nezakročia, ani ak ich zlatíčko terorizuje okolie. Je im to jedno. Napríklad Taliani dajú deti na celý deň na starosť animátorom a neriešia...

My už máme deti 12+, dcéra v lete bude už dospelá a vážne zvažujem tiež hľadať hotel, kam deti nechodia ... zatiaľ to riešime tak, že pozerám hotely, kde nemajú príliš dobré vybavenie pre malé deti, ale zisťujem, že už je to problém nájsť. Do hotela pre dospelých nás ešte s 12-ročným neubytujú, na apartmán moc nechcem ísť (nechcem variť a aj sa máme stravovať v reštikách, cena je vyššia ako v hoteli).

Takže ak máte tip na "teenage-friendly" hotel v HR, kde je wifi, bazén a dobrá strava za normálnu cenu, bez malých detí, sem s ním 😃 Prípadne taký, kde sú pre malé deti do 10 rokov oddelené zóny, napr. v jedálni, na pláži, v bazéne ... Ale myslím, že žiadne tipy nedostanem...

hettinka
1. apr 2019

@alenah31 ten je úžasný, ale strašne drahý ... to už môžu ísť aj letecky hocikam.

dismonika
1. apr 2019

@fajnova ahoj, úplne ťa chápem, tiež som učiteľka a deti mám vo veku 2, 3 a 4 roky. Ticho lieči 😉

hettinka
1. apr 2019

@dismonika kým som mala sama malé deti, tak mi aj tie cudzie tak menej vadili ... ale čím som staršia, tým viac mi to vadí. Ja som tiež učiteľka, ale na SŠ, a tiež mám rada občas ticho...

zuzana76
1. apr 2019

@fajnova musi to byt len Chorvatsko? napr na mallorke su cele hotely adults only a celkom prijatelne ceny aj letecky

dismonika
1. apr 2019

@hettinka tiež som pred materskou učila na SŠ. Ja, keď som prišla z práce domov, nikdy som nezapínala ani telku a ani rádio... potrebovala som ticho a pokoj. To asi málokto pochopí, môj manžel vôbec 😂😂😂 Kamoška učiteľka to isté 😉

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
2. apr 2019

@alenah31 a ten môj miluje HR a ak nejdeme v lete, ťahá má tam mimo sezóny. 😂

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
2. apr 2019

@alenah31 my ideme teraz cez velkú noc do Petrčane, hotel Pinija ... leto v nedohľadne, neviem ani termín, ani či jedno, alebo obe deti pôjdu s nami. Mimo sezony mam problém, ja som učka, takže iba cez prázdniny môžem.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz