ahojte . Povodne sme mali booknutu dovolenku zaciatkom leta, autom, aktivnu. avsak prisli velmi neocakavane vysoke vydavky . takze sme to prehodnotili, a radsej dovolenku rusime, aby sme nesli s financiami nadoraz potom .
mame tri deti , 12, 5, a 1,5 roka . a ked nevyslo jedno, rozmyslame, ist niekam cez jesenne prazdniny , letecky sme sli len raz, ked sme mali len najstarsie dieta .
otazka :
kam chodite na dovolenky cez jesenne prazdniny ( idealne cez nase cestovky , koli pohodlnosti, a tomu, ze sme este ani neleteli sami, a uz vobec nie s troma detmi, mam v sebe blok z tohto , s muzom chceme ist letecky sami niekde, ked nam deti podrastu, ale s nimi to citim mimo komfort )
taky egypt, ci tunis je ok v druhej polovici oktobra ? nemame radi horucavy , ale urcite by bolo fajn, keby sa aspon pocas obeda mozme v mori vykupat .
pozerala som niektore nase cestovky, ale na oktober sa toho vela neponuka, vyskakuju mi uz len exotiky , ktore su uz cez nas rozpocet , ktory je na ten tyzden pre 2 dosp plus deti 12 ,5 a 1,5 roka , max 4 tis eur .
a prosim vas nepiste mi, ze vas vysla dovolenka na Zanzibare o polovicu menej a pod .. ja tie diskusie citam, a potichu tuzim po takej dovolenke, ale netrufam si na to, aby som si to sama vsetko zmanazovala s mojou znalostou anglictiny, ktora je tak na urovni A2.
V Tunise v oktobri zatvárajú hotely... Zisti si cez cestovku. Invia , alebo skús ten Čedok.. Čedok majú otvárať aj na SK. Na fb bolo niečo písané
Išla by som to Turecka, Cyprus ja som bola v Epypte prvý októbrových 12 dní a bolo veľké teplo
Pozri, ci do Tunisu ci na Zanzibar, s anglictinou to mas rovnako, takze by som exotiky nediskvalifikovala len pre toto.
Myslim ze na juhu Spanielska ci Portugalska este moze byt dost teplo (teraz mali 30ky uz v aprili. Bude horuuuce leto). Tam si bez cestovky trufnes?
Cyprus urcite ako spominali. Turecko len s cestovkou, Egypt tiez, a tam moze byt este velmi pekne.
Ono ti toho na oktober prilis neukazuje v Europe, lebo letoviska uz maju po hlavnej sezone, pocasie uz sa kazi.
Chodievame do Dubaja. Teplé more, krátky let.
V Egypte v októbri si ešte užijete teplúčko.
@martinka13 do kt hotela chodíte?
@veselo_neveselo ono ide najmä o rozpočet a to pohodlie. Bez CK autom chodíme bežne it, čierna Hora, Grécko, muž má Francúzsko prejazdné (jazdí na kamióne), a v alpach sme si vždy zajednali cez booking ubytovanie, vždy apartmán aj s kuchyňou. Takže som vždy varila.
Letecky je to iné, transfer z letiska, na letisku tiež netuším co a ako sa riadne robí. Letela som jediný krát z BA na Rhodos, čo teda obe sú maličké letiska, a vyznať sa tam bolo ľahké. Určite chcem ten môj vnútorný blok odstrániť, ale skôr, keď pôjdem len s mužom, kúpiť len letenky a ubytko cez nejaký predĺžený víkend, keď sa bude mať kto o decka postarať.
Ešte pozerám kanarske ostrovy. Našla som sk poskytovateľov ubytovania, ktorí vedia pomôcť s letenkami, či transferov, alebo prenájmom auta. Tou cestou by som ešte skúsila. A ďakujem za informácie 🙂
Egypt, skupina tu.
Kto bude vedieť pomôcť, poradiť..skús ak chceš https://www.modrykonik.sk/group/12245/
@oliverceky Centara - priamo Dubaj, Rixos, Double Tree by Hilton
Dubai je fajn len neviem ci sa zmestis do rozpoctu asi by som skusila Turecko alebo mozno Siciliu Egypt pripadne SAE Oman popozeraj fcb skupiny len teda jesenne prazdniny to uz je november tak to asi najskor ten Dubai
pozri letenky z Budapesti a ubytko v marine alebo niekde pri trase metra je super skupina na fcb pre dubai
pozri cez cesku spolocnost čedok, na jesen stale mavaju ponuky