Dovolenka pri mori 2024

pe_mi
14. nov 2023

Ahojte, kupujete dovolenky v zime na nasledujúce leto alebo čakáte na last minute a beriete ,čo je..ak si objednáte v zime , na leto, čo ak ochoriete vy alebo deti, niekto si zlomí ruku, kiahne a podobne..ako sa to potom rieši?asi cestovka nedá nový termín s rovnakými podmienkami..

marsmykkok
14. nov 2023

@pe_mi ja som kúpila v októbri na jún, ale s Satur Flexi, môžem stornovať bez dôvodu aj mesiac a menej pred odletom a vrátia mi plnú cenu, okrem poistenia 100 eur. Bez tohto by som nekúpila. Lebo na jeseň človek nevie čo bude budúce leto a nebude možno chcieť ísť a príde o peniaze. Poistenie kryje iba veľmi vážne udalosti ako smrť a tak. Ale že máš napríklad na smrteľnej posteli blizkeho alebo si mala vážnu nehodu a nie si stále ok úplne a nechceš ísť to poisťovňa nepreplati. Rovnako napríklad nová práca a málo dovolenky, ak príde zivitel rodiny o prácu a dovolenka by bola zbytočný luxus a podobne. Preto to storno bez udania dôvodu je moja podmienka.

7lenka11
14. nov 2023

Kupujeme výlučne na poslednú chvíľu. U nás zvyčajne platí, že ak niečo moc dopredu plánujeme, tak sa objaví nejaký zadrhel 😀🤷🏻‍♀️

pe_mi
autor
14. nov 2023

A každá cestovka má inak alebo ,keď kupujem v zime platím polovicu a zvyšok neskôr?alebo všetko naraz?

andrejka2424
14. nov 2023

Vlani sme kúpili na konci decembra, tentokrát už v oktobri. Máš výber -napr.druh izby, konkrétny hotel. Chceli sme rodinnú izbu a tie sa väčšinou ako prvé predajú. Sú celkom fajn zľavy first minute, na výber vlastne všetko, na poslednú chvíľu berieš už len čo sa nepredalo. To čo je dobré a za slušnú cenu asi moc neostáva. Popravde, keby sme boli bez detí, asi by som riskla last minute. My ale už v zime potrebujeme naplánovať celé leto, aj muž kvôli práci a tak...Platili sme asi 30 % hneď. Na 3 x sa to asi spláca,ako kde. -Cez Hydrotour sme vybrali.

pe_mi
autor
14. nov 2023

@andrejka2424 my sme mali rok dozadu Egypt, tiež rodinná izba, medzi izbami bola kúpeľna, deti mali izbu za rohom.ale kúpili sme last minute na poslednú chvíľu,mali sme šťastie.tie rodinné izby sú hneď fuč a hlavne drahé pochopiteľne.nemam rada dovolenku,kde sme v jednej izbe natlačení dospelí aj deti.vecer chceme súkromie.decka nech majú svoju časť ubytovania.
Nikdy som nekupovala v zime a keďže už teraz viem,kedy môžme vycestovať,celkom by som to aj skúsila koncom roka kúpiť .ešte nemajú nové katalógy cestovky ,všetky teda

andrejka2424
14. nov 2023

@pe_mi Tip travel koncom novembra ohlasuje, že už bude ponuka a ani Hydrotour ešte nemá kompplet všetko, bude pridávať. Ak chcete rodinnú izbu, určite neváhaj. My ideme na Kos do Casa Paradiso a myslím, že okolo 100 eur bol doplatok za rodinný bungalov.-oproti klasickej izbe.

anonymous87
14. nov 2023

Kupujeme teraz a pripoistujemr si storno zajazdu.

muchotrafka298
14. nov 2023

Existuje specialne poistenie zajazdu. To sa da kupit len do urcitej doby od kupy zajazdu a byva to urcite percento z jeho ceny. Pri dnesnych cenach dovoleniek to su stovky EUR. Potom si mozes kupit aj klasicke cestovne poistenie a tam si mozes dat aj storno za urcitych podmienok. Na zaciatku predaja je vacsi vyber a moze sa stat, ze vybrany hotel sa vypreda uz napriklad v januari a potom smola.

abbey1
14. nov 2023

Cestovkám sa vyhýbam a letenky kupujem, keď je dobrá cena.

tenerifka
14. nov 2023

nechodim cez cestovku, ale objednavam si hotel cez cestovnu agenturu, letenky a poistenie riesim zvlast sama. Najdolezitejsi je termin a cena letenky, snazim sa vyhnut masovkam pocas prazdnin (nemusim na dovolenke malych zmrdov), takze vacsinou maj/jun a potom november. Teraz som kupovala vsetko do Dominikanskej 2 tyzdne pred odletom

yanni
14. nov 2023

@pe_mi Nechodime na dovolenky cez cestovku. Vsetko vybavujem individualne a extra. Extra obytko a extra dopravu (dopravu zalezi ako a kde). A je to vybavene. Ubytko sa da casto stornovat az do dna nastupu.

zuzanka.zuzu
14. nov 2023

kupujem na poslednú chvíľu lebo na 1000% by som mala menzes 🙈😂

tenerifka
14. nov 2023

@zuzanka.zuzu pocuj, mi hovor....ja som si naplanovala, kedze mam kramy presne, ze kedy bude dovolenka....a bum...mrcha prisla po 18-tich dñoch, len tak, zbrucha, za posledne roky sa to vobec nestalo. Takze Norethisterone nachystany...

pe_mi
autor
14. nov 2023

@zuzanka.zuzu tak tomu sa ťažko prispôsobiť dopredu,pravda 😁🫣

julie19
14. nov 2023

@pe_mi ahoj, robím v cestovke tak sa pokúsim ti nejak zmysluplne zhrnúť čo a ako…
1. Pri kupe vo First moment (kupuješ v zime na leto) VŽDY odporucam lepšie cestovné poistenie, práve preto aby boli pokryté tieto prípady že do leta niekto ochorie, nieoc sa stane, atd … v tom prípade len stornujete zájazd a na poisťovňu nahlasite poistnú udalosť… potom už sú to len papierovacky … ALE! práve teraz v týchto skorých nákupoch ma veľa CK rôzne akciové balíčky a ponuky ako tu už niekto spomínal Satur ma teraz pri kupe do konca roka balíček Flexi leto kde je aj storno aj zmena zájazdu tuším, takisto napríklad Kartago a Fischer majú v prípade zakúpenia cestovného poistenia k zájazdu v cene aj možnosť bezplatnej zmeny mena na zmluve alebo zmeny zájazdu do 10 dni pred odletom … viem že aj viaceré CK maju teraz nejakú akciu že keď kúpiš dovtedy a dovtedy tak mas v cene storno bez udania dôvodu … ako klamala by som keby dávam z brucha tie podmienky ale kazdy ma svoje a vždy sa k ním vieš dopátrať na ich webe
2. Čo sa týka platieb .. opäť, každá CK ma svoje podmienky ale v zásade plati to že pri podpise zmluvy platíš zálohu (50€/osoba, 100€/ osoba alebo 20% ceny zájazdu … záleží od konkretnej CK) a potom v marci zvyčajne musí byt zájazd uhradené do sumy 50% a do 30 dni pred odletom už komplet … ale ako vravím všetko záleží id konkretnej CK… veľa ich ma aj napríklad dodatočnú zľavu zo zájazdu ak to uhradis cele 100% ceny naraz pri podpise zmluvy

nikdenikto
15. nov 2023

Ja som kupovala včera cez u nás miestnu ca (majú perfektny servis). Zvolili sme teda cez Satur Flexi 20% záloha + poistenie navyše kde je to storno aj deň pred zájazdom pokryté v prípade napríklad úmrtia blízkej osoby a podobne,na to som na špeciálne pýtala, svokor je chorý, nevieme čo bude do júna.

My nemáme veľmi možnosť pásy minute, muž si musia v práci aj 4 týždne hlásiť dopredu plánované dovolenky.

sylvie
15. nov 2023

Vzdy kupujem FM a to z dvoch dovodov. Mam najvacsi vyber hotelov a je najlepsia cena. Hotely, ktore si zvykneme vybrat sa vacsinou vypredaju uz niekolko mesiacov pred terminom, takze sa do LM ani nedostanu. Aj keby som nemala deti, tak by som na LM necakala.
Ja som na buduci rok kupovala uz teraz v oktobri cez Hydrotour. Do 30.4. to mozem bezplatne stornovat a potom su tam aj kratko pred terminom moznosti zmenit termin, destinaciu, dokonca osobu. Platila som teraz len 20% + poistenie, do 31.3.musim zaplatit 30% a 50% mesiac pred terminom.
Poistenie mame od Europskej cestovnej poistovne, kde mame aj poistenie storna bez spoluucasti.
Planujeme este druhu dovolenku bez cestovky. Letenky a hotel pozeram tiez uz teraz a chcem kupit do konca decembra.