Ahojte,
zaujíma ma či sa dá stráviť v letných mesiacoch dovolenka v Poľsku pri Baltskom mori so všetkým? Myslím tým aj kúpanie v mori. Dá sa v Baltskom mori kúpať?
Tak ked ste otuzilci, tak ano
Boli sme v Gdansku pred 3 r do mora som viezla po kolená, ale boli ľudia čo sa normálne kúpali ,vychytali sme trochu chladnejšie počasie
Ja len toľko že baltské more je najnezdravšie zo všetkých na "okolí" 😒
Júl a august...koncom augusta bolo špinavé a studené a vlny...máš kopu krajších mori v Európe...ale gdansk a okolie na par dni paráda...dva týždne pri mori tam nie
My sme boli minulé leto v juli a kúpali sme sa. Nemali sme to ani pôvodne v pláne, ale vychytali sme krásne počasie, par dní doslova hic. My sme to mali naplánované ako poznávačku "Trojmiasta". Boli sme očarení...😉
Su tam krasne pieskove plaze. Vacsinu casu tam riadne fuci. My sme chodili na predlzene vikendy (nemali sme to tak daleko) a vzdy tak, ze sme v lete sledovali predpoved pocasia a ked prisiel ozaj pekny vikend, tak sme sa zbalili a isli. Tam treba mat velke stastie na pekne pocasie. A fuci tam takmer vzdy - preto tam maju na plazi plazove kose a robia si ohradky okolo deky. Kupat sme sa nekupali, max. omocili nohy. Nemci ci Poliaci sa bezne kupu, nam to bolo studene. Manzel sa asi 2 krat na chvilu namocil cely, ale na nejake dlhsie santenie vo vode to nie je. Voda v Baltskom mori ma nizku slanost (nizsiu ako napr. Jadranske more), takze tam niekedy byvaju riasy ked je teply rok.
Ja som sa viackrat kupala v Litve aj v Lotyssku, prislo mi to uplne v pohode.
My sme pred dvomi rokmi vychytali horúčavy riadne. Asi 35 stupňov takže aj more bolo teplé. Asi ako u nás keď sa ide kúpať k jazeru. Dokonca sme mali v mori aj medúzy asi dva dni 😖
Kúpali sme sa pri Gdaňsku, na polostrove Hel, pri Lebe a Sopote a bolo teplo. Ďalej k nemeckým hraniciam už to bolo ozaj pre otužilcov. My sme išli aj tam do vody ale to už som si necítila končeky prstov.
@veronikahuli najnezdravšie?
aj s 3 ročným dieťaťom.