Dovolenka pre slobodnú s dieťaťom

janazah
5. júl 2014

Máte niekto typ na víkendové alebo aj dovolenkové pobyty, kde neplatí slobodná mamička s dieťaťom dvojlôžkovú izbu v plnej resp. skoro plnej výške? Slovensko ale aj zahraničie.

nikawero12
5. júl 2014

@janazah prepač, ale prečo by si mala mať niekde v hoteli výhody len preto, že si slobodná mamička? Cestovnú kanceláriu ani hotel nezaujíma tvoj stav, keď obsadíš 2-lôžkovú izbu, si povinnà zaplatiť za 2 lôžka. Dokonca aj keby si si vzala1-lôžkovú izbu a dieťa by s tebou spalo v jednej posteli, tak ti hotel naučtuje príplatok za 1-lôžkovú izbu.

bleee
5. júl 2014

@janazah dá sa v pohode vziať jednolôžkovú izbu a k tomu detskú postieľku, na Slovensku je dobrým zvykom väščinou ju poskytnúť zadarmo (treba sa ale na to spýtať vopred, hotely ich majú zväčša zopár kusov, aby neboli v tom čase obsadené). Nepíšeš, koľko rokov má tvoje dieťa. Aj je drobec, môžeš skúsiť napr. rodinný hotel Slovan v Tatrách, nášmu sa tam veľmi páčilo. Môžeš pozrieť aj zlavomat.sk alebo zlavadna.sk a pod. Ponúkajú zľavové pobyty aj do jednolôžkových izieb. V každom hoteli také sú, aj v zahraničí

niki101988
5. júl 2014

@janazah ahoj, súhlasím s prvým príspevkom prečo by si mala platiť menej len preto že si slobodná matka?
Za druhé oveľa oveľa drahšia je jednolôžková izba v hoteli ako keď si vezmeš dvojlôžkovú, takže moja rada rezervovať dospelý a jedno dieťa, je to lacnejšie ako jednolôžková izba. Tie už vo vačšine hotelov ani nie sú v podstate Ti dajú izbu s dvoma lôžkami len si tam sama a za to si niekde pýtajú aj o polovicu viac ako je cena izby pre dvoch

janazah
autor
6. júl 2014

Dakujem za prispevky, aj ked som nepochopila, preco na mna utocite. Ja som sa len normalne opytala na nejake typy. Nejde my o ziadne ulavy, len sa mi zda nefer, ze mam platit plnu cenu ako ked su dve osoby. V zahranici to v pohode funguje. U nas jednolozkovu izbu ani nenajdete a ak ano, tak je to brane skor ako bussiness izba. A okrem toho, ja som si zvolila zivot pre dieta aj napriek situacii. Urcite by sa mi lahsie zilo ak by sa otec staral, no som vdacna Bohu za zivot svojho dietata. Takze nechcem ziadne ULAVY PRE SLOBODNU MATKU.

nikawero12
6. júl 2014

@janazah prepac, ale nikto tu na teba neutoci a uz vobec nie preto, ze si slobodna mamicka s dietatom. My sme sa ti len snazili vysvetlit, ze ked sa ubytujes v akomkolvek hotely alebo penzione, zaplatis za taku izbu, aku si si objednala. Ked bude mat izba 2 lozka, zaplatis za 2 lozka, aj ked si len jedna dospela osoba a jedno dieta. Keby si bola ubytovana v 3-lozkovej izbe, musela by si doplatit aj zvysne 2-lozka, ci by sa ti to pacilo, alebo nie. Ked si vyberies 1-lozkovu izbu s detskou postielkou, postielku ti mozno poskytnu zadarmo, ale priplatok za 1-lozkovu izbu budes platit tak ci tak. A toto plati pre kazdeho - ci je slobodny, zenaty, rozvedeny a pod.
A co sa ty zahranicia - tam to funguje presne tak isto ako u nas. V zahranici ti tiez nikto neposkytne na izbe volne lozko v hotely zadarmo. To su jednoducho urcite medzinarodne pravidla, ktore sa v hoteloch dodrziavaju.

kbeata
6. júl 2014

@janazah zalezi kolko ma dieta rokov 😉 ,kludne aj ako pristelka,v zahranici,ci tu na Sk ti pozicaju napr.postielku za mensiu uhradu...v podstate by si mohla hladat ubytko 1 postel+pristelka,alebo rozkladaci gauc,napr.apartmany v Taliansku,jedna obyvacia izba s kuchynkou+soc.zariadenie 🙂
preto potom do objednavkoveho formularu sa pise kolko deti,v akom veku
ale ako zlavu preto, ze ide dovolenkovat slobodna mamina s dietatom,tak to je scifi 😀 😝