Dovolenka počas školského roka

20. máj 2024

Baby chodíte na dovolenku s deťmi počas školského roka alebo to nechávate na prázdniny?
Myslím typická dovolenka pri mori na 7 / 10 dní
Jul - august alebo je podľa vás ok aj termín (september napr) keď ostatné deti chodia do skoly?
Deti mame na prvom stupni (stvrtak a druhak)
Nevieme sa s manželom zhodnúť, tak si radi precitame aj vaše názory .

vikusjk
20. máj 2024

Chodievame kazdy rok cez skolsky rok, posledne dva roky sme boli aj v maji, aj v juni. Dceru zo skoly ziadame uvolnit v sulade so sk. poriadkom (u nas to podpisuje riaditelka)

anjelicek26
20. máj 2024

Ak sa ti deti dobre ucia, tak choďte, finančné je to obrovske plus ist mimo hlavnej sezóny. U nás v nemeckú bez šance,nepustia,aj na letiskách pred prázdninami a predĺženým vikendami kontroly,či to rodicia neporušuju a dodržujú školskú dochádzku.. treba uznať,že je to dosť nefer dôjsť opaleny plný zážitkov a všetci sprtali v skole,kde si to rodicia finančné nemôžu dovoliť...je to na vás, ja keby som mohla,tiež ich beriem a ideme...

anna_anicka83
20. máj 2024

Záleží od detí a od školy. Ja keby som mohla idem. Dostaneš aj komentáre, ako sa nemá zo školy robiť holubník a vymýšľať (jedným uchom dnu a druhým von😉). Ja som mala žiacku, ktorá na jar každý rok na 2 týždne chodila do Thajska (+týždeň jarné prázdniny). Keďže išlo o 2 týždne, tak kým to riaditeľ odsúhlasil, prišiel za mnou a opýtal sa, aká je v učení a či bude pracovať. Bola to výborná žiačka a s maminou sa spolupracovalo super, takže za mňa žiadny problém. A ešte jedna vždy chodila na konci júna. To rodičia čakali, kedy bude termín fotenia a už frčali. Po vysvedčenie si prišli v júli🙂A tiež som si to vyskúšala, kým som bola na RD, išli sme v septembri na týždeň. Dcéra s učením problém nemala a keďže v septembri je to také opakovanie, tak ani o nič nové neprišla.

ivanakal
20. máj 2024

My vyuzivame iba letne prazdniny. Som za to, aby decka chodili do skoly ked maju skolu a na dovolenky cez prazdniny. Ano bolo by to super, mimo sezony, lepsie ceny, menej ludi, ale teda potom dohanat ucivo a ulohy sa mi teda zrovna nechce.. a druha vec, potom cez letne prazdniny budeme sediet doma, lebo dovolenky vycerpane? My si pekne naplanujeme viac dovoleniek cez leto a nemusime tolko zatazovat babky a dedkov. 🙂

louise
20. máj 2024

Nie, nechodíme. Deti sa učia dobre, s tým by problém nebol. Ale dobiehať učivo a dopisovať písomky (naši musia dopisovať každú jednu zameškanú) pred klasifikačnou poradou je na zváženie. U druháka to nie je také náročné ako u siedmačky pravdaže. Navyše manžel má už roky povinnú dovolenku počas letných prázdnin, od júna do konca septembra je u nich v práci mimo povinnej s dovolenkou problém. Kolegyňa má prváčku a idú v júni na týždeň k moru. Teší sa, že ušetria a nebude taký nával turistov ešte. Spravte podľa seba. My máme problém vykryť prázdniny (starí rodičia neprichádzajú do úvahy), takže nám to inak ako počas prázdnin ani nevyhovuje časovo.

anna_anicka83
20. máj 2024

Ak sa chcete vyhnúť dopisovaniu úloh a máš šikovné deti, tak aj jún je v pohode. Pretože tam po klasifikačnej porade už sa toho okolo učenia naozaj veľa nerobí. A nevadilo by vám prevziať si vysvedčenie neskôr. A potom aj ten september, kým sa ešte začína, väčšinou je opakovanie. Je to na vás.

andrejka2424
20. máj 2024

Mne lezú na nervy tie úpeky, plnky-davy ľudí a premrštené ceny -tento rok ideme v septembri-7-14.9. a asi už len tak budeme chodiť. Vymešká len 5 dní , s učením problémy nemá žiadne a čo som si všimla vlani, prvé týždne sa viac neučili ako učili-samé skracovanie vyučovania, suplovanie a pod.

ibrunova
20. máj 2024

Vždy sme chodili len cez prázdniny. Aj kvôli tomu, že ak by som si v júni vybúchala dovolenku,lebo čo potom s deťmi v júli, keď budú doma tak či tak. To by mi už zase dovolenku nedali a mali by sme problém.

katulienkax
20. máj 2024

Ked som chodil na gymel a pisala listy s nemkou obi mali pravidelne razdniny v nemecku 2 tyzdne kolo velkej noci a potom o tolko menej letnychnprazdnin. Povazujem to za velke plus, pretoze v tom case chodievali nemci na exoticke dovolenky a dobrej cenovej hladine. Mohlo by sa to urobit aj na sk, lebo je velke plus ist na dovolenku ked nie je upek za menej penazi, ako predrazene grecko v juli pri lese sv pozadi s lesnymi poziarmi

maggie1978
20. máj 2024

Áno chodíme koncom júna. Dcéra už má vždy uzavreté známky, tak nie je problém a vždy ju uvoľnia. Dovolenka nás vyjde oveľa lacnejšie ako v sezóne. A ešte koncom leta ideme na chatu, tak nie nesedia zvyšok leta deti doma.

lenkahvh
20. máj 2024

V kazdom pripade si treba zvazit svoju vlastnu situaciu a rozhodnut sa podla svojich deti a svojej skoly - vsetko je relativne
dolezity je pristup riaditela /náš zjavne dost povoloval, az to zacalo vyuzivat viac a viac deti, tak to teraz obmedzil - lebo ak to urobi 1 dieta, je to neviditelne, ak 10 deti z 25 tak to v triede citit, vsak ano/
A koncom roka byvaju po uzavreti znamok vselijake zaujimave vylety, akcie pre deti, ked sa uz menej uci a decka sa viac bavia ako realne ucia, ale aj tie zazitky im utuzuju kolektiv a pridu o ne.

temperity
20. máj 2024

Raz za rok si myslim, ze nie je problem ked dieta, co sa dobre uci a nema problem so znamkami a prospechom vybehnut na tyzden na dovolenku. Z dcerinej triedy na ZS v BA chodia tak deti bezne. Niektori pravidelne vymeskavaju kvoli kruzkom a sportom.

veronikaszabova
20. máj 2024

Chodime kazdy rok tak. Tento rok odlietame 18.6

eliska13
21. máj 2024

Chodíme skôr začiatok septembra, ale boli sme aj v júni po 20 tom

zuzinabila
23. máj 2024

A co budu robit v lete cez prazdniny?🙂 co sa tyka vyucovania,neries.dcera je so mnou teraz na prac.ceste na tyzden, ani mi nenapadlo ze by jej v raz zivote ten tyzden bez uciva ublizil...zato zazitok s mamou budw mat velky.skor by ma trapilo vyplnit prazdninovy program kebyze ideme na dovcu cez sk.rok

katkaseiner
23. máj 2024

chodime takmer kazdy rok, aj teraz sme boli hoci len na 4 dni (z toho 2 dni vikend). Ak je to do tyzdna, tak pisem ospravedlnenku, ak tyzden a viac (zahranicie) tak ziadam dlhsie pred dovolenkou od riaditelky schvalenie. Deti sa dobre ucia, teraz sme za 3-4 hodiny dobehli ucivo 2 dni

andrejka2424
23. máj 2024

@zuzinabila Napr.môj má takmer každé leto podobné: 1 týždeń denný tábor-už bol aj taký rok že 3 týždne denného mal. 1 týždeń pobytový tábor Bombovo, 10 dní pobyt.tábor Fantázia. 1týždeń dovolenka buď na Slovensku, alebo v zahraničí. Toto leto v júli Kos a v septembri Cyprus. Od bud.roka už asi len ten september-prípadne prelom august-september.Takže u nás to vykrývame letnými tábormi, do ktorých chodí už od prvej triedy. Je siedmak.

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
24. aug 2024

@sbear žiadať potvrdenie od pediatricky? Na základe čoho, dovolenky? Žiadať môžeš niečo na čo máš nárok, nie toto

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ss1908
24. aug 2024

nas tak so sestrou bravali rodicia skoro kazdy rok aj viac krat rocne, niekedy aj na mesiac prec. Celu zakladku som mala najviac ospravedlnenych hodin zo spoluziakov 🙂 Boli to najlepsie zazitky na cely zivot, ucivo mi niekedy dali ucitelky aj dopredu co si mam vypracovat, ucila som sa dobre

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzubb007
24. aug 2024

Ja neuznávam dovolenky počas školského roka, takže u nás by sme nešli ani keby bola dovolenka zadarmo, myslím, že dva mesiace prázdnin postačujú na dovoleniek až až

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ss1908
24. aug 2024

@sbear presne ja to viem porovnat na sebe a mojich byvalych spoluziakov ktory sa ukrutne snazili mat 0 vymeskanych hodin. jednak som sa naucila ucit sa sama podla seba a hlavne veci co som videla a zazila by ma v skole nenaucili a uplne inam ma to posunulo.

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
24. aug 2024

@sbear Ty nepracuješ?

sbear
Autor odpoveď zmazal
Zobraz