Dovolenka Omán verzus Dubaj s malými deťmi

20. nov 2021

Ahojte,
s manželom uvažujeme, že by sme v období marec/apríl išli na dovolenku s deťmi (v tom čase 4r, 3r a 1r). Tie, ktoré ste boli v Ománe alebo v Dubaji (ideálne aj aj) a s malými deťmi, ktorú destináciu odporúčate? Pripadne aj hotel by mi pomohol 🙂 V Ománe pozeráme Fanar Hotel & Residences 5*, v Dubaji zase Hotel Rixos Bab Al Bahr. Ak ste v niektorých boli, ktorý odporúčate? Kde je lepšie pre deti? Dlazka letu Dubaj vs Omán? Ďakujem za každú odpoveď 🙂

mogaa
20. nov 2021

treba si hlavne zistiť kde nebudete potrebovať PCR test....lebo mimo EU je kopec štátov kde nestačí byť očkovaný, bez PCR testu ťa nepustia.....

autor
20. nov 2021

@mogaa mám zistené že do Omanu len zaočkovanÍ, plus PCR test najneskôr 72h pred vstupom do Omanu a v Ománe ešte znova test (očko a test len dospely) Dubaj je v režime OTP, tam sa tiež rieši PCR pred vstupom. My sme obaja s manželom očko takže to je zatiaľ najmenej, testy a očkovanie sa netýka detí takže to je ok 🙂

kittykat22
20. nov 2021

Ak budes zatvorena v rezorte tak Oman a ak chces aj niekde chodit tak Dubaj. Nemam rada ani jednu ani druhu krajinu pretoze biele zeny povazuju za stetky ktore treba hodit zo skaly a budu sa k tebe tvarit privetivo len preto, lebo vedia ze z teba vytrieskaju cash.

autor
20. nov 2021

@kittykat22 priznávam že s 3mi deťmi nám postačí asi len rezort 🙂

kittykat22
20. nov 2021

Tak je to jedno. Ten Oman je krajsi pretoze do neho tlaci sultanat viac penazi. Ale ten Dubaj je vacsi a chodi tam viac ludi, tak je to viac turisticke, viac "proeuropske". Keby si v buducnosti chcela nieco ine, tak nadherne je Thajsko alebo Vietnam, Laos kde sa na teba nebudu pozerat ako na nepriatela statu.

missdiva
20. nov 2021

Vybrala by som si destinaciu s menej covid obmedzeniami, ak sa v Dubaji po prilete teraz netreba testovat tak ten. Hotel by som sla Atlantis ak uz musite ist do rezortu, maju super vodny park (v podstate mas uplne jedno ci pojdes oman,dubaj alebo cokolvek ine ak planujete byt iba v rezorte).
Osobne by som si kvoli kovidu momentalne prenajala dom alebo hladala rezort s ubytovanim vo "vilkach".

lelluska
20. nov 2021

Ahoj, bola som aj/aj v Omane dokonca vo Fanare. Osobne by som s detmi volila Dubaj. Kratší let aj keď len o malinko, ale je tam co robiť. Fanar mne osobne neprišiel ako baby friendly, pre deti tam ozaj nič nebolo a vylety boli celkom drahe, na to co ponúkali. Obe destinácie mam však rada, za to ako je tam čisto, bezpecne a nemala som žiadny problem s personálom, vždy boli velmi ochotní pri akejkoľvek požiadavke.

autor
20. nov 2021

@kittykat22 ďakujem,v Thajsku sme boli na svadobke, v budúcnosti sa tam s deťmi určite vrátime 🙂

daska83
26. dec 2021

Ahoj, uz ste nieco zajednali? My tiez zvazujeme Oman alebo Dubaj v marci. Maly ma 2,5 tak preto nieco bliszie.

autor
27. dec 2021

@daska83 ahoj, zatiaľ nie, trošku nás zabrzdil Omikron 🙂 ale naklonení s.e Dubaju 🙂

daska83
27. dec 2021

Zatial aj my, je tam vacsia ponuka a aj tak planujeme ostat len v rezorte. A idete cez cestovku?

river_song
27. dec 2021

My sme boli v Ománe aj s dvomi deťmi, boli sme viacmenej len v rezorte - tiež vo Fanare + nejaké výlety a bolo super.. Deťom sa tiež veľmi páčilo..

daska83
27. dec 2021

@river_song mna tu odradza ta cesta, co som citala vacsinou je zastavka na tankovanie a zo sa mi zda uz dlho 7 hodin cesta.

river_song
27. dec 2021

@daska83 my sme leteli bez medzipristátia tam aj späť.. Na dlhé lety sme zvyknutí, v tom problém nebol.. Ale predsalen tam ideš nizkonakladovkou a teda ten rozdiel v sluzbach bol cítiť.. Ale zas akože prežili sme.. Ja dokonca ešte aj tehotná.. Ale co sa tyka destinácie a hotela, boli sme spokojní..

lila59
28. dec 2021

My sme uvazovali ist vo februari, ale vraj byva studene more. Neviete ako to je?

macka06
Včera o 09:16

@river_song aké výlety? objednala som cez jarné prázdniny ako prekvapenie pre deti ☺️ ideme 1x dik