Dovolenka od 27.6.2014 v Chorvátsku

audiova
21. máj 2014

ahojte žienky.ktorá z vás ide na dovolenku v tomto termíne? my ideme do chorvátska autom na Bašku Vodu .bez stravy ,takže budem trošku variť.ideme na 12 dní.založila som túto diskusiu,aby sme si pokecali o tom čo zoberieme-lieky,veci,poprípade potraviny. kolko vreckového a tak.u mňa už pomaličky začína taká preddovolenková nervozita,síce ešte len taká malá ale už tu je.veď je to za 6 týždňov.to je tu raz -dva 🙂

mamakaja
22. máj 2014

my tento rok nejdeme,ale chodíme každý rok na blint ubytko si tam najdes a zastavime sa kde chceme, dva roky dozadu sme isli az dole a po pobrezi sme sa vracali spat a kde bolo pekne sme si hladali ubytovanie...jedlo sme mali v sedmičkách udinstovane masko to robim pomaly jako pripravu dva tri mes dopředu a kydnem na panvicu a cestoviny ci ryza ,,,a obed fuul. inak sme nalozeni dobře...

audiova
autor
22. máj 2014

@mamakaja aj ja budem robiť mäso do fliaš,ale ešte som ani nezačala.inak naložení budeme aj mi.normálne musí mm troška sklopiť svetlá na aute ,lebo pred stojí hore 😀

mamakaja
24. máj 2014

my tento rok ideme po slovensku az daleky vychod sobrance a spat...tesim sa ideme s teenegerom tak neviem jako dlho mu to nadsenie vydrzi a rozmyslam ci zobrat internet alebo nie....

standhal
28. máj 2014

Ahoj, my ideme na Pasman, ale v uz v polovici juna, na 14dni, tiez budem varit, aj minuly rok sme tak boli a dalo sa, kedze mame malu dceru, tak nam to vyhovuje. Dnes som akurat kupila daylong na opalovanie, maso si berieme zo sebou, nezavaram, varim zvacsa na 2 dni, minuly rok som si pisala zoznam,co budem varit a podla toho nakupila, musim ho teraz oprasit. Odporucam nakupit cistu vodu, je tam o dost drahsia.
@audiova ako postupujes s pripravami?

jankako
28. máj 2014

Baby,poradte najbližšie dovolenkové miesto v Chorvátsku zo stredného Slovenska.cca 600km.a či sú vôbec takto blízko piesočnaté pláže.díky moc za pomoc 🙂

audiova
autor
28. máj 2014

@standhal no ešte nijak,ale už si budem musieť napísať aspoň zoznam.na lieky hlavne.potom po výplate,lebo teraz som v debete 😢 spravím nákup aj to mäso do fliaš a tak.ešte musím pozrieť či má menší syn topánky do vody.neviem či mu už nebudú malé.a tak.... a ty?

empathia
28. máj 2014

My ideme do mestečka Brela, sú tam krásne pláže 🙂 koncom júla tak dúfam že to bude šup šup 🙂 tiež budem aj variť, sem tam do reštiky 🙂

empathia
28. máj 2014

@jankako čím ideš nižšie tak tým sú krajšie pláže 🙂

jankako
28. máj 2014

@empathia ked ja nemám rada dlhé cesty autom.už jednu dlhú tento rok absolvujeme.Lietadlom tento rok nechcem ísť.neviem,synko sa nám zdá ešte malý ísť niekam dalej lietadlom,tak rozmýšlam že či nevybehnúť do Chorvátska,niekde tu kúsok..

bejbulik33
28. máj 2014

ideme na Hvar, chodime tam uz roky, na to iste miesto - takze ako domov. po minule roky sme trepali snad vsetko, ale asi tak dva roky neberiem takmer nic. ceny su porovnatelne s nasimi a ked ma vyjde voda o 10 centov drahsie, tak to neriesim. zapratali sme flaskami vela miesta v kufri a myslim, ze to nestoji za to. tiez tam maju rozne obchodne retazce a ako doma nakupim v akcii, tak tam tak isto🙂 priepastne cenove rozdiely su tam neni... ja mam problem skor s oblecenim. vzdy nabalim mega kopu a oblecenu mame tak polovicu🙂
Daylon pouzivam celu vecnost, na alergicku plet je ako stvoreny - to je ozaj dobra volba. a s liekmi je to ako s potravinami, beriem nieco od bolesti, urologicke problemy, nieco malej na horucku... minuly rok som muzovi kupovala na hvare v lekarni tablety na palenie zahy... to bolo vysvetlovania rukami nohami. takze audiova, varim aj ja, nevadi mi to. asi tak pol dovolenky sa prestravujeme na apartname a druhu po restikach - treba skusit morske plody, to si doma neuvaris🙂 krasnu dovolenku vsetkym!!!

empathia
28. máj 2014

@jankako skus istriu 🙂

audiova
autor
29. máj 2014

@bejbulik33 morské potvory z rodiny skúšam len ja,ostatný sú na šnicel 😀 .ani ja toho nebudem vela brať.napíšem si zoznam asi čo budem variť a ostatné zachráni reštika.naozaj sa neoplatí vela brať,lebo tie ceny nie sú až také hrozné.už sa neviem dočkať,ale musím si spísať aspoň lieky ktoré zoberiem.ja zoberiem ibuprofén,smektu,niečo na dezinfekciu,teplomer,kvapky do očí a ucha,fenistil krém a už ani neviem 🙂

ikika
29. máj 2014

@audiova ahoj, super tema 🙂
My by sme chceli ist tento rok do HR... sice do hotela... no tipy si mozeme dat aj tak... 😉
Prosim Ta, ake kvapky do oci a usi beries a preco (mavate casto zapaly)? Dakujem.
Smecta super tip!
Mozno by som este doplnila repelent? 😕

standhal
29. máj 2014

@audiova tiez musim pozriet lieky, co nam chyba, zaujima ma ake kvapky do usi beries, zatial sme nemali problemy, ale keby nahodou. My tento rok berieme aj bicykle, takze pobehame ostrov Pasman aj Uglan, a urcite aj nejaka restika ma zachrani od varenia, mala ma 2r8m, takze to bude zas o kus lepsie. Chodime do dediny, kde je len bar a malicky obchodik a mala restika, iba domaci, zopar turistov, ziadna masovka. Este beriem detsky raid do zastrčky, lebo tie dotierave komare hroza.

audiova
autor
30. máj 2014

@standhal
@ikika ten raid zoberiem aj ja .len zatial sme komáre ešte nikdy nemali a to už ideme 6x 🙂 .očné asi optalmoseptonex a ušné ani neviem čo mi poradia v lekárni.nemávame vôbec problémy ale pre istotu zoberiem.lebo vieš ako to je keď nemáš rovno potrebuješ 🙂 .ozaj a ešte nejaké kvapky do nosa,a sprej do hrdla tantum verde ten sa nám osvedčil a to bude asi všetko.jááááj a ešte náplaste asi vodeodolné.u nás v jednote majú také cestovné balenie náplastí v takom papiery.je tam asi 10ks a tie držia perfektne,majú aj detské 🙂

marse
30. máj 2014

@audiova jejo my sme boli minuly rok v Baške vode, v kempe , tiez sopm varila.. bolo to fajn, ale tento rok skusime hotel s all.

Co s atykalo jedla, som si doma urobila predbezny jedalnicek co budem varit, a podla toho som brala potraviny..

Lekarnicku obstaraval celu muz , kedze je lekarnik 😉

marse
30. máj 2014

my sme vodu vzdy kupovali tam, minuly rok to bola JANA, a v pohode.. tir 5litrove bandasky nestali tak moc..

marse
30. máj 2014

do oci aj uši mame UNIFLOX, je to dvojkombinacia..

audiova
autor
30. máj 2014

@marse aj ja si píšem jedálniček 🙂 ten Uniflox je aký ? o tom som ešte nepočula.nevieš aká je cena?

marse
30. máj 2014

@audiova http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/uni...
my sme s nim velmi spokojní, a možu ho deti uz od jedneho roku... cca cena okolo 7 euro. ale mam dva v jednom. a osvedcene ze zabera...

jedalnicek je fajn, my sme brali skor konzervy, pastety maso zavarane... eleninu, pecivo a mlieko sme si kupovali v obchode v kempe. ceny cca ako u nas. sem tam vecera aj pizza.

romisami
30. máj 2014

ahojte zienky, my ideme 6.7. uz sa velmi tesime, ideme k Zadaru do hotela uz 4-ty krat, velmi sa nam tam paci. Co sa tyka stravy naozaj sa neoplati brat zbytocne vela, v obchodoch sa da dostat vsetko ako tu v porovnatelnych cenach. Maju tam aj DM-ku a podobne obchody ako u nas. V lekarnach detto... Ja beriem lieky na teplotu resp od bolesti pre deti aj dospelych, teplomer, zopar naplasti, fenistil, probiotika, lieky na hnacku, kvapky do nosa, mozno do usi, dettol na dezinfekciu, malemu Vigantol, nejake tablety na cmulanie na bolest hrdla, sirup na kasel, manzelovi lieky na alergiu a to je asi aj vsetko-este sa poradim pripadne s detskou doktorkou. pred tromi rokmi dostal syncek horucku, sli sme na pohotovost - dali nam trojdnove atb-presne tie iste co aj tu sme raz dostali- kedze to bola angina, nic sme neplatili za vysetrenie ani lieky. Zelam vsetkym peknu dovolenku aby sme si dobre oddychli a uzili si to🙂

marse
30. máj 2014

@romisami do ktoreho hotela idete? my ideme koncom jula do Donata..

jankastubka
30. máj 2014

My ideme 23.6. do oblasti Kastela Lukcis. Bojim sa trochu pocasia, dufam ze uz bude pekne a teple more.
Budeme tiez varit, ale kedze idem 5 na jednom aute, tak sa nam toho vela zo stravy nezmesti. Mala ma rok, tak hlavne pre nu budem brat nejake prikrmy a kase.
Ako je to tam s pitnou vodou? Z vodovodu sa neda pit? V Bulharsku sme pili normalne z vodobodu.
Myslite, ze nam bude stacit pre 2 plus mala, na stravu 100 eur na 10 dni a 100 eur na vreckove (vylety, nejaka zmrzka, nejakd suveniry)?

romisami
30. máj 2014

este mi napadlo ze tento rok asi zoberieme na cestu aj bandasku s vodou a tek.mydlo lebo predsalen na tych pumpach nie je vsade uplne najcistejsie. a este si pribalim do kabelky antibakterialne mydielko co netreba umyvat ked pojdeme napr na zmrzlinu a deti kadeco pochytaju tak nech si aspon tak ocistia...

romisami
30. máj 2014

@marse my ideme do hotela Pinija-je to v Petrcane 10km od Zadaru.

marse
30. máj 2014

@jankastubka my sme boli 4 2dospely a dve deti a minuly sme 400€, a to sme nejako nevyskakovali, bezne potraviny, suveniry, zmrzkla, vecer pivko a dzusy....

@romisami ja si tiez vzdy beriem antibakterialne so sebou, plus vlhke utierky do auta...

baby normalne ste ma navnadili, sice ideme az o dva mesiace, ale uz sa vidim ako sa cez den skvarim na slnku, a vecer prechadzam na promenade a vsade hraje ta ich hudba 😀 😀

mmonika
30. máj 2014

@audiova jeeeej aj my ideme do Bašky autom, ale my ideme už skor ideme 20.6. Ideme po 1x tak snad nam to vyjde.. tiež ideme do apartmanu, konkretne sem : http://polo.hr/cs/apartmany/baska/kura-marija-a... ... len pevne dufam, že nam vyjde počasičko, a aj more bude teplé 🙂

romisami
30. máj 2014

@marse aj my sa uz velmi tesime, ta vona borovic a mora to je len v chorvatsku 🙂 a predtym ste boli tiez v Zadare?

marse
30. máj 2014

ano aj predtym rokom,a tiez v Makarskej, na Pagu, baško polje, Zaton ... Chorvatsko zboznujem, tam je taka uplne pohodova rodinna atmoska.. tu som nezazila ani v Turecku, jedine na Kanaroch tam to bolo uzasne, ale nato uz nejsu euraciky 😀 😀

Som zvedava co za all inclusive bude v croatii, bo prvy krat nebudem varit...hotel ma aj bazen naco sa deti najviac tesia.

midka
30. máj 2014

@mmonika
@jankastubka kamoska bola minuly rok cca okolo 10/7 v oblasti Sibenik a voda mala cca 20-21 stupnov, bola riadne nastvana, lebo voda bola velmi studena.