Dievčatá prosím vás...ktoré more je teplé aspoň 28 stupňov na dovolenku prvé 2 júlové týždne približne. Nie exotika, európsky kontinent.
Vlastná skúsenosť poteší
Ďakujem
Pridavam sa k prianiu ;)
Uf, no asi naozaj najskor ten cyprus, ale teda neviem, ci az 28 stupnov moze mat
28stupnov? Chorvatsko v auguste ma hocikedy vodu 21 stupnovu. Cize jedine take plytke plaze v Taliansku (tzv plaze pre rodiny s detmi) a tam potom riskujes bakterie typu ekola, lebo stojatejsia voda.
V tomto pripade musis asi Cervene more zvolit, pocasie nema taky vplyv na teplotu mora, nakolko je to obrovska plocha vody. Plus ju reguluju rozne prudy. V tomto smere je Cervene more asi najlacnejsia a najistejsia volba. Stredozemne to cez 26 stupnov neda podla mna. Atlantik uz vobec nie. Potom nas moznosti ako su Maldivy, Srilanka, sice tam moze byt premenlive pocasie, ale bola som 2x Maldives v Juli a nikdy neprsalo viac ako raz za dva tyzdne. Tam bola teplota tiez okolo 28-30 stupnov v tej vode.
Jedine Egypt, Tunisko, lebo Európa nema nikde toľko, bola som v júli v Grécku more zďaleka nebolo tak teplé, Taliansko juh tiež nie a Bulharsko, Albánsko,
Chorvátsko už vôbec nie. Možno ten Cyprus ale neviem ci až toľko stupňov.
@kiki68 jasne ja mam pobehane v Európe fakt veľa, ale muž uprednostňuje teplejšie more, preto vždy hľadám niečo ďalej kvôli nemu. Tu veru nič také nezoženie , ale zas v júli mi teplota vody v Grécku uplne stačila keď boli vonku 40 tky ma aspoň osviežilo, Taliansko tiež, Turecko tiež
V júli sme boli aj v Tunise a more teplé strašne aj vzduch tak už som nevedela kde sa strčiť ochladiť, Egypt v sezóne to isté.
@lakebabe ved jasne, ono my sme boli teraz na Teneriffa, tam tiez teplo, more osviezilo. Este clovek moze dat celotelovy tensi neopren a uz mu je tych 24 stupnov uplne na haku, lebo zima mu nebude. Ja som sa napr na Senci kupala v 3,5 mm celotelovom neoprene 😂😂😂 Co nemas, treba nejako naraficit 😂
Viete ale môj muž do studenej (rozumejte pod 28st) nevlezie...exotika v júli ma neláka, uvariť sa nechcem pri 45 st.vonku...zato sa pýtam.ci sú nejaké možnosti
No tak 28 má voda asi v Egypte alebo takéto destinácie, ináč je voda studená, pretoto ideme do Egypta toto leto v júli, vôbec sa tam človek neuvari bola som na prelome júla/august a paráda pofukuje celý deň vietor, more teplucke celý deň vo vode prvýkrát čo muž nezomral na teplotu vody, ináč v európskych krajinách budeš rada, keď bude mať na začiatku leta voda 24 stupňov a ešte počasie je otázne
Autorka, pochop, ze take podmienky, ako si napisala, nikde v Europe nenajdes. Stabilna teplota +/- 30 st vzduch aj voda maju tak Maledivy.
Môj je taky istý tak ta chápem tiež mu je všade zima. Takže ak chceš čosi cenovo dostupné tak len Egypt a Tunisko ak cena a vzdialenosť je jedno tak exotika.
No ja som tiež zimomriavka, ale v krajinách Taliansko, Grécko, Šapanielsko a Cyprus by som niektoré destinácie v pohode "riskla". Iné európske krajiny asi nie.
Ďakujem dievčatá... Môj muž má sen ten Egypt, ale ja sa toho obávam že tam bude veľmi teplo, že dostaneme zas nejaké bruchá bolenie, a pod .. Boli sme v Turecku a celé poobedie zavretí v izbe lebo bolo nenormálne horúco a k tomu nejaká viróza 🤦
V Egypte pofukuje ten je v pohode Tunisko bolo pre mňa v júli peklo. Vyberaj 5 hv rezort s dobrými recenziami. My tam ideme v máji teraz , aby sme sa vyhli hlavnej sezóne zatiaľ nám nič nebolo.
Teraz su také teplé roky, že už od júna sú omnoho vyššie teploty ovzdušia ako v minulosti, takže aj teplota mori sa zvyšuje.. my vždy chodíme na začiatku júla do HR.. už dva roky po sebe bolo more veľmi teplé v niektorých oblastiach - 25st.. nikdy som tam predtym také teplé more nezažila..
ale teda 28st to je fakt vysoko na eu kontinent a dúfam že teploty nebudú smerovať tým smerom aby tak horúce more bolo aj u nás.. nie je to dobré, možno príjemné na telo, ale zle pre planétu..
Ja toto viem pochopit, lebo tiez do to mam tak, ze idealna voda na kupanie v mori je pre mna ked ma teplotu 28 stupnov, alebo aspon teda 27 😂 Bohuzial nikde v Europe takato teplota mora nie je, niekde si rada, ze mas tych 28 teplotu vzduchu (trebars ked chytis v Chorvatsku tyzden ked prsi, tak to je konecna). Tu je tazko poradit Ti, kedze chces Europu. Ja som raz bola na Cypre /juh/ zaciatkom jula a proste to more bolo studene, lebo bolo dlho zima a nemalo sa to kedy ohriat. A to je najjuznejsie miesto asi. Cenovo dostupny je Egypt, ked nechces uplne ist do exotiky niekam. Ja som mala take teple more len na Kube (koniec maja) alebo v Mexiku (maj), ale to bolo uz vela rokov dozadu.
Skús pozrieť horný Egypt Marsa Matrouh (neviem ako sa to presne pise) ale je to vlastne to tuniské more aspoň tak mi to príde a vyzerá to super.. mi rozmýšľame ísť tam cez leto a v juny zas na cyprus ale ešte som tam nebola.
Ono zase pri mori je príjemne v Egypte. Večer a v meste je fakt horúco. Ale porovnanie s Tureckom je určite príjemnejšia klíma. Keď ale nemáte radi horúco, nechápem načo takto chodiť a more. Ja osobne 28 stupňov neznášam. Ved to sa človek pri tom teple nedokáže osviežiť, ani ta voda neni príjemná taka kaluž tepla. Ale tak. Keď chcete...
@jana_eyre_2 minulý rok?? Bolo v hr začiatkom júla veľmi zle počasie o mori ani nehovorím. Žiadnych 25. Ako mne nevadí, len ta opravujem boli sme 3 týždne od 28.6.
@muchotrafka298 v chorvátsku stačí že den fúka a hneď to cítiť na vode. Opakujem aj vyššie mne nevadí. Ja sa potrebujem ochladiť.
@sono2 my sme boli od 2.7. Zadar a každý deň tam bolo. 35stupnov.. až takú zlu pamäť nemám 😏
Keď sme odchádzali, tak prepukli požiare z horúceho počasia..
My sme boli aj v chorvatsku na prelome júl august a more bolo ľadové teple more bolo v tunise, Turecko, Bulharsko
priemerna teplota mora na cypre - v juni 24, v juli 27 stupnov. Akoze je pravda, ze skor tam chodim v septembri, ale zrovna tento rok to musi byt cez letne prazdniny a teda ani by ma nenapadlo riesit teplotu vody ;) V maji ano, polka juna a dalej uz vobec nie.
Neriešim to kôli sebe, ale kôli mužovi, aby nefrflal celú dovolenku..mne kľudne stačí aj teplota mora ako v Chorvátsku...ale môj muž bude zduty celú dovolenku
Pravdepodobne najteplejsie more v ramci Europy alebo Stredomoria bude mat Cyprus, Malta, juh Turecka alebo Tunisko.
Preco nie dovolenka v exotike? Taky Zanzibar ma v juli a v auguste obdobie sucha a prijemne teploty pod 30 stupñov, Mauricius este menej. Maldivy celorocne 30 stupñov. Fidzi obdobie sucha a prijemnych 26-28 stupñov. Bali obdobie sucha a podobne teploty.
Exotika ma vela podob....
28stupnov? Tak vela stastia. Najskor cyprus ten je najjuznejsi v EU