Dovolenka na výletnej lodi

17. jan 2023

máte niekto skúsenosť? ..zaujíma ma či sa dá zohnať pre 2 osoby plus dieťa do asi 2000??? a ak náhodou áno (pretože bojím sa že je to o dosť drahšie ) tak cez akú cestovku?

gemerka17
17. jan 2023

Otázka ci chcete mať aj delegáta alebo pôjdete úplne sami (cestovka zabezpečí ale delegát tam nebude). Pozri cestovky luxusné plavby a pttour. Cena 2000 eur za všetkých troch je utopia.

autor
17. jan 2023

@gemerka17 bez delegáta ..... ja som si aj myslela že cena je nerealna ale tak dúfala som s malou dušičkou ... a asi som mala aj upresniť vek dieťaťa....to by malo v čase ked chceme ísť rok ...alebo teda budúci rok keby chceme došetriť tak 2 roky ...

7miriam77
17. jan 2023

Ahojky, ja som na výletných lodiach "len" pracovala...v Amerike pre Carnival cruise lines a v Europe pre Viking cruise lines....tieto konkrétne spolocnosti su dosť drahé, mali sme 90%americku klientelu. Bolo to fakt všetko luxusné

gemerka17
17. jan 2023

Skus pozrieť tie cestovky. Plavba po Stredomorí so spoločnosťou Costa (je najlacnejšia, najma kvoli tomu pruseru, čo mala s tou havarou pred par rokmi, nebala by som sa vsak cestovania) a bez delegáta, ešte bez cesty na miesto určenia tak by sa možno niečo našlo. Väčšinou sa odchádza z Janova. A museli by ste sa uspokojiť s vnútornou kajutou. S malým dieťaťom podľa mňa dosť nevhodná dovolenka. Nikto tam tak malé dieťa nemal.

lucilaines
17. jan 2023

Vobec to nie je take nerealne. My sme tak uz boli niekolkokrat, na buduci rok uz mame booknutu dalsiu plavbu. Nas to vychadza lacnejsie ako nejaky all inclisive v turecku. Pravda je, ze teraz trocha zdrazeli letenky, ale ak trochu pohladas, tak dokazes najst. My si to riesime vzdy sami, bez cestovky. Chodime vzdy cez Carnival, je to najlacnejsie. Ak si das interior cabin, 5-6 dnova plavba z Miami a datumy budes vyberat podla ceny, myslim, ze sa bude dat najst.

muchotrafka298
17. jan 2023

Neviem ci poznas Martina Hanzela, on spravuje FB a IG ucet "Tour de svet". Nie je to CK, ale dava tam casto tipy na ubytovanie, letenky a aj vyletne plavby. Su tam europske aj zaoceanske, pri tych druhych sa ale do tejto sumy nezmestis. Pri par dnovych europskych aj mozno hej, ale dost lowcostovo by to bolo (pritom letenku si musis obstarat sama do pristavu odchodu a prichodu, nie je to v cene plavby).

svetlonos
18. jan 2023

Ahoj,
ja som bola pred 10 rokmi cez Sonnenklar - je to internetova cestovka a mali tozne skcie. Deti boli snad do 6 rokov zadarmo. Mali sme ai ken pitie sme si platili. Pred zaciatkom plavby predavali zlavnene kupony na napoje - bud na vsetky alebo len na vodu, vodu a vino, ci na kokteily. Kupili sme ich priamo na lodi. Jest si mohla 22 hodin denne. Kazdy den sa stalo v pristave na vylety, delegatku sme nemali. Este nam aj kabinu vymenili ako bonus za vonkajsiu s balkonom. Trvala 7 dni a platili sme za 2 osoby 1000€ uz aj s tymi kuponmi na tekutiny vsetky i alkohol. Odjazd sme mali z Benatok a isli sme tam autom - takze este benzin a parkovne. Skus kuknut Reisebüro Sonnenklar. Vzdy tam nejaky moderator hovoril o konkretnych zajazdoch a dalo sa tam zavolat aj pozriet konkretne ponuky na ich stranke 🙂 Myslim, ze sa da pozriet aj v snglictine ta ich stranka ale hovoria nemecky. Isli sme lodou MSC Fantasia. Bolo super.

squ1rrel
18. jan 2023

Nemozes si kupit letenky alebo zabezpecit si dopravu do nejakeho pristavneho mesta odkial dana vyletna lod odchadza a sama si kupit listky na danu vyletnu plavbu?
Vseobecna podpoznamka: ludia este stale pouzivaju cestovne kancelarie?

zara0201
18. jan 2023

Nezabudni ze na lodi je draha rezia- sprepitne, vylety pri zakotveni...

melanta
18. jan 2023

Najlacnejšiu kajutu možno aj v limite zoženieš. Ale ako je písané vyššie. Réžia na občerstvenie na lodi, sprepitné. Každý deň budete stáť niekde na zaujímavom mieste, tam potrebuješ peniaze na dopravu, vstupné, občerstvenie. A ďalšie náklady na dopravu na miesto odchodu a potom naspäť. Takže nevidím reálne, aby ste si v limite do 2000 tú dovolenku aj na plno užili so všetkým, čo k dovolenke na lodi patrí. A súhlasím s názorom, že toto ozaj nie je miesto pre ročné dieťa. Ak ti dieťa bude nervózne a plakať, si s ním pripravená byť zatvorená v malej vnútornej kajute (Keďže predpokladám, že nebudeš s nervóznym dieťaťom medzi ľuďmi, ktorí prišli oddychovať a za zábavou a nie počúvať mimčo). Ja by som počkala 2-3 roky a hlavne došetrila, ak chcete takúto dovolenku a chcete si ju naplno užiť.

opuska
18. jan 2023

s tak malym dietatkom si neviem nejak predstavit takuto dovolenku na lodi. ako radsej by som pockala. co sa tyka rozpoctu, ten je podla mna tiez maly, kedze ta aj ked sa to tak nevidi, caka na takejto dovolenke este mnoho vydavkov, takze by som to isto este prehodnotila

autor
18. jan 2023

@lucilaines
@muchotrafka298 ano ja som myslela nejakú plavbu europsku samozrejme ...je mi jasné že americké by v tej cene neboli 🙂
@svetlonos super tip dakujem 🙂
@melanta @opuska mne by to ani nenapadlo že ísť s malým dieťaťom ale videla som nejaké videa od youtuberky lenky tá tak bola s malou a zvládli tak mi napadlo že možno by to nemuselo byť zlé...naša je zatial dobručká a väčšinou plače práveže len doma :D

melanta
18. jan 2023

Mne sa dovolenka na lodi páčila a dcére tiež. Ale za mňa je to dovolenka s dieťaťom vtedy, keď to dieťa chodí a vie sa už zabávať. Čiže fakt by som počkala. A fakt by som neriešila nič na základe toho, že youtuber alebo influencer niečo zdieľa. Zdieľajú to, za čo majú zaplatené alebo zdieľajú veci kde píšu a ukazujú iba to pozitívne.

autor
18. jan 2023

@melanta jasné ja len že tam som to videla 🙂 nie som ten typ že čo vidím čo musím tiež skúsiť 🙂 už kedysi dávno som o takej dovolenke premýšlala len som sa k tomu neodhodlala a teraz som si cez to video na to spomenula 🙂

muchotrafka298
18. jan 2023

Vobec by som sa neriadila ziadnym influencerom, lebo oni to maju zaplatene a tak potom aj ich videa a posty vyzeraju. Pozri si realne od ludi videa, ktori boli na lodiach, ako to tam vyzera a hlavne, kolko realne ta to bude stat. Lebo nie je to len suma za pobyt, ktora sa moze lisit od toho, kde ides, kedy ides, aku mas kajutu, servis a tie vylety tiez stoja dost penazi. Ako Ti tu uz koceny pisali, tak to nie je uplne realne sa do tej sumy zmestit, ak si to chces uzit. Lebo ked lod zakotvi, tak neostanes na nej,chces tu danu lokalitu vidiet.

lucilaines
18. jan 2023

My sme boli na takejto plavbe s 15 mesacnym synom a bolo to perfektne. Praveze to velmi prakticke, ze clovek uvidi viac miest a pritom sa nemusi stahovat hore dole. Na lodi pocas dni kedy nikde nestoji, ci vecer, je kopec zabavy a programu a ked dieta zacne byt nervozne, tak jednoducho sme za 5 minut vo svojej izbe. Ak ide viac ludi este lepsie, mozu spiace dieta v izbe postrazit a my sme si zatial vybehli do kina ci na veceru ci do baru a ked bol problem, hned som vedela byt v izbe. Pre deti je tam obrovsky detsky kutik a vsetkym vychadzaju maximalne v ustrety. Cedtujeme s detmi casto, vyskusali sme vselico, ale jednoznacne najpohodlnejsia a najlepsia dovolenka s malym dietatom bola prave na lodi. Na margi europskych plavieb. Tak tie su nasobne drahsie ako plavby po karibiku. Lode musia europskym mestam platit obrovske poplatky za kotvenie a plavba sa predrazi. V podstate jedna europska plavba vyjde cca tolkoako plavba po Kribiku+ letenka do Miami. A ano stale tvrdim, ze do 2000 sa traja ludia s 5-6 dnovou plavbou aj letenkami zmestia, ak budes hladat a vyberat naozaj podla ceny. Bude to na hrane ale da sa. Samozrejme, ako bolo spomenute, treba priratat uz potom naklady na mieste ako prespatie v hoteli minimalne jednu nic ored plavbou , nejaku dopravu atd. Ale to uz je vsetko potom otazka priorit. S nami boli raz napriklad aj svokrovci a oni na tej ludi za tyzden neminuli vobec nic. Doslova nula. Par dolarov v pristavoch, ale vsetko sme hladali miesta kde sa islo bez exkurzie po vlastnej osi, verejna blizko dostupna plaz a podobne, ziadne platene vylety. Na lodi je jedlo v cene, zakladne nealko a kava tiez. Flasa vina na dospelu osobu, ktoru si mozes priniest na palubu. Takze tie vydavky okolo mozu byt vysoke, ale vobec nemusia.

autor
18. jan 2023

@lucilaines 🙏 dakujem 🙂

lucik194
18. jan 2023

3 roky dozadu, skupina panov v rokoch, v oktobri, kazdy aj s dopravou, sprepitnym, darcekmi, extra pitim ich to kazdeho vyslo 1000eur
ale to bola jesen oktober, Costa

v noci sa plavis, rano novy pristav, isli stredozemne more.kajuty mali vnutorne najlacnejsie.