Dovolenka na vlastnú päsť

13. jún 2022

Ahojte, otázka najmä na mamičky cestovateľky.
Rada by som skúsila dovolenku bez cestovnej kancelárie, ale cez airbnb, alebo booking si zajednam ubytovanie, pôjdeme letecky a teda neviem, potom z letiska k ubytovatelovi ste išli normálne taxíkom? Mám trochu obavy, aby nas neoklamal,alebo okradol, lebo však cez cestovky idete na hotel autobusom. Neviem, naozaj to výjde lacnejšie, keď si musím riešiť aj cestovné poistenie,alebo viete mi prosím povedať plusy a mínusy neviem sa rozhodnúť, či cestovka, alebo "na vlastnú päsť "
Boli by sme ja a dve deti, a krajina Taliansko, alebo Turecko. A nechám si aj poradiť 😊 Ďakujem a teším sa na odpovede 😊👌

lejusinka
13. jún 2022

Staci rezervovar cez relevantne stranky a nebude problem. Zalezi aj kedy chcete ist. Napr tyzden pred odletom je lepsie ist cez nejaky last minute cez cestovku. Ked organizujes skor tak zase je lepsie si vsetko sam zarezervovat. My sme odvoz z letiska vzdy riesili podla trasy/casu. Bud nejaka pravidelna hromadna linka alebo taxik ale dopredu rezervovany a zaplateny - aj ked sa to moze zdat drahsie lebo je to fancy ked vas caka taxikar na letisku s menom na papieri tak je to lacnejsie ako si odchytit taxik sam.

lejusinka
13. jún 2022

Union ma online cestovne poistenie za par €.

sissy27
13. jún 2022

ja posledné roky len na vlastnú päsť - letenky kúpim vždy priamo u leteckej spoločnosti, ubytko si vyberiem aké mi vyhovuje, či už hotel (booking, agoda alebo priamo napíšem do hotela mail) alebo privát cez airbnb. Transfer z letiska - pozriem aké sú možnosti verejnej dopravy, ak vyhovuje tak využijem. Ak sa nedá, tak objednám taxík, prípadne ešte v predstihu pohľadám nejaké súkromné transfery (odporúčania v rôznych cestovateľských skupinách, vygooglim aj recenzie).
Poistenie ja mám k bankovej karte, ale ak si poistenec unionu tak máš 50% zľavu na cestovné poistenie, alebo proste pozrieš allianz, generali... na krátke cesty je to pár € (nepotrebuješ tam všetko, ak ideš k moru, tak si nemusíš pripoisťovať záchrannú akciu v horách).

bellovag
13. jún 2022

Na úvod s dvomi deťmi Turecko na vlastnú päsť určite nie....skôr Európu...V Taliansku bezproblemovo funguje verejná doprava autobusy, vlaky...

bellovag
13. jún 2022

Na úvod odporúčam napr. Malorku...z letiska sa dostaneš busom za 5 Eur až k hotelu na pláži Playa de Palma...

zuzanaete
13. jún 2022

Na letiskach funguju shuttle bus, ktore chodia do turistickych miest a odvezu priamo k hotelu. Je to lacnejsie ako taxik. Alebo vyuzit public transport, ak dobre funguje. Drzim palce na dovolenku.

wade
13. jún 2022

Tak ako je pisane vyssie, ak nie je public transport, objednavam transfer z letiska dopredu cez nejaku overenu spolocnost (budu ta cakat s menovkou v priletovej hale - vo vacsine pripadov). Alebo si rovno poziciam auto. Cena taxika v dovolenkovych destinaciach - ak si hodinku / dve od letiska sa rovna pozicovnemu auta na tyzden.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. jún 2022

Dievčatá, ďakujem za odpovede. Bože, vidíte, obyčajná MHD z letiska 😉
Inak maté aj pravdu, radšej by sme skôr to Taliansko, a teda tam plynule všade chodí vlak, bus, teda nie raz za deň, ako tu na Slovensku 😉 lebo teda okrem plaze by sme aj po behali krajinu a okolie

janewithane
13. jún 2022

Treba si to prepočítať, niekedy to cez CK vlastne vyjde lacnejšie( napr do Grecka sú už dosť drahé letenky) ..

cheeta
13. jún 2022

My sme s kamoškami prileteli do Ríma a štrajkovala mestská hromadná doprava 🙂
No ale to sa nedá nenaplánovať. Do centra sme sa chvalabohu dostali kyvadlovým vlakom a jednu zastávku metrom teda prešli pešo.

kaktusik007
25. júl 2022

no sama s detmi zacni urcite iba v ramci europskej unie ;) ja takto chodievam na cyprus, letenky cez letecku spolocnost (lebo dovolenka, nechcem lowcost), ubytko cez booking a este z domu booknem auto cez rentalcars a vyzdvihnem na letisku po prilete ;) za mna super, nie som na nikom/nicom zavisla a ostrov mam vzdy prejdeny a robime si vylety ako my chceme ;)

bluka2
25. júl 2022

Kľudne môžeš aj mimo eú s deťmi bez problémov. MHD a uber/taxi funguje fakt všade 😂

maribell
25. júl 2022

My sme si objednali dopredu cez net transfer. Dali sme im údaje o lete a pred letiskom už čakal s našim menom na cedulke. A takých s cedulkou tam bolo veľa, takže sme neboli jediní 😊. Na mhd sme sa nechceli spoliehať, keďže sme mali prílet v noci.