Dovolenka na Thassose - Potos alebo Limenaria

wanilla
16. jún 2013

Čaute babeny, radi by sme šli tento rok do grécka (Thassos). Rozhodujeme sa medzi strediskami Limenaria a Potos. Chceme ist cestovkou a busom, kedže ideme iba dvaja dospelí a žiadne deti, menej pohodlná cesta nám vadiť nebude. Kedže v mojom okoli Thassos nikto nenavštívil, skúsim sa spýtat tu:
1. Kde je podľa vás krajšie stredisko a pláž z týchto dvoch miest. Vyhovovalo by nám aj rušnejšie stredisko.
2. prenajom auta/ skútra - bol nejaký problém s prenájmom (v zmysle obsadenosti aut/ skutrov). ako sa tam pohybuju ceny za prenajom skutra a pripane auta.
Vopred dakujem za kazdu jednu radu 🙂

mica11
16. jún 2013

@wanilla ahoj, my sme boli vlani aj teraz chceme ist do Skala Potamia (autom(je to vychod ostrova, kvôli krásnej plaži. Potos a Limenariu sme videli len z auta. ale Limenaria je väčšia a rušnejšia. A pláž bola podobná v oboch strediskách . My sme mali požičanu štvorkolku na den cca 35 e. Thassos je krasny ostrov, oplati sa vidieť a zaziť 😉

wanilla
autor
16. jún 2013

@mica11 citala som, ze skala potamia ma peknu plaz, nie je to prilis pokojne stredisko? my planujeme potos alebo limenariu, pretoze chcem ist s cestovkou a tieot dve strediska nam terminovo sedia, vtedy kedy chceme ist. urcite planujeme pozicanie auta alebo skutra, nevies ako vychadzali ceny za pozicanie tychto dopr. prostriedkov? aj ked mi je jasne ze sa to v kazdom stredisku bude trocha lišit. planujeme pobehat viacere plaze, navstivili ste aj ine okre s. potamie?

mica11
16. jún 2013

ano,asi by ste sa tam nudili aj moje pubertiačky sa tam nudili, teraz ideme s dalšimi malými detmi, tak preto tam. Ceny auta a skutra neviem, ale určite to nebude horibilna cena, lebo tam na tom frčia. Možno sa bude dať cena zjednať. V Potamii sme sa s 9 dni kupali 3 x , stale sme behali na východ a juh. Tento rok chceme prejsť zapad.

mica11
16. jún 2013

@wanilla chcete ist s Turancarom ?

usacek79
16. jún 2013

@wanilla ja som bola aj aj a teda limenaria je vacsie mestecko, ak chcete vacsi ruch (ale zas nie prilis), tak Limenaria, Potos sa vsak mne osobne pacil o nieco viac, je mensi, no je tam aj tak dost obchodikov a restik, plaz pekna, dlha 🙂
a teda my sme mali pozicane bicykle a z Potosu do Limenarie to bol kusok, na skutri to ozaj musite dat do 10 minut 😉
su to susedne mestecka 🙂
ceny pozicovneho boli velmi nizke - na jeden den sme si pozicali auto, sice len malicke, ale stalo tusim 26eur (Ale teda je to uz par rokov, no ceny podla mna nestupali vzhladom k situacii..)
v skala potamiii je naozaj krasna plaz, ale zdochol tam pes - to je ozaj pre milovnikov pokoja 🙂
jedna legendarna plaz je hned vedla Limenarie - vola sa Metalia, taka asi 15 minutova prechadzka z centra limenarie 😉
ked si to hodis do google, tak urcite bude milion fotiek 🙂 inak Thassos ma milioooon krasnych opustenych plaziciek, kde budete aj uplne sami, my sme tak chodili v podstate kazdy den na nejaku inu 🙂

wanilla
autor
16. jún 2013

@mica11 ano s turancarom, chodite len autom ci aj cestovkou? tolko vaham nad tym strediskom, lebo cez den pobehame, kam sa bude dat, ale trocha rusnejsie stredisko vyberam kvoli tomu, aby sa bolo kam vecer prejst, kde si posediet.

brandy123
16. jún 2013

ideme na Thassos prvy krat, vybrali sme Potos - mame 4 rocnu dceru, chceli sme vacsi klud... letime z Brna... dost info najdes napriklad na tomto webe v cestopisoch, alebo v diskusnom fore... http://www.recko.name/cestopisy.php?idd=6

wanilla
autor
16. jún 2013

@usacek79 super, dufala som ze napise niekto, kto bol na oboch miestach a vie to trocha porovnat. predpokladam ze aj limenaria aj potos budu mensie pokojne strediska, je sa tam kam prejst okrem obchodikov ked to porovnas? je na niektorom z tychto stredisk taka ta klasicka plazova promenada? este nemam dovolenku ani vybranu a uz mam pozistovanych viacero plazi kde by bolo fajn sa dostat, tak uvidime. len teda vyriesit ten vyber strediska chyba, hladam take, kde sa bude dat vecer poprechadzat trocha.

mica11
16. jún 2013

@wanilla ideme autom, vlani na bling, teraz sme našli ubytko cez grecku stranku

usacek79
16. jún 2013

@wanilla promenada je v Limenarii, ak myslis taku klasicku pri mori, v Potose je to skor o chodeni ulickami plnymi obchodikov 🙂
no tak Limenaria je v podstate "najvacsie" mestecko na Thassose (no mozno to pristavne je este o nieco vacsie), ale stale je to samozrejme malilinke mestecko, len teda ma viac ulic a je viac roztiahnute smerom od mora (ani nie je tak dlhe popri mori, ako od mora, do vnutrozemia sa tahaju este ulice)
no ale co sa prechadzania mimo restik a obchodikov tyka, tak Limenaria ma tu promenadu, no zase z Potosu sa da prejst na hned vedlajsie letovisko - take ultra malicke, tusim Alexandra beach sa to vola, to je celkom mila prechadzka, bez ruchu...
v Limenarii je urcite viac restik, priamo pri mori - lakaju ta tam dnu a ceny su velmi dobre 🙂
no zas v potose je tiez dost restik, ak nechcete kazdy vecer inu, tak urcite si vystacite 😀
tak si teda vyber Limenariu, ak ti ide hlavne o tie vecerne prechadzky 🙂 sice plaz ma podla mna o nieco krajsiu Potos, ale zas ziadny zasadny rozdiel to nie je a naozaj su od seba tieto mestecka kuuusocek, chodi tam aj bus a taxik je tiez strasne lacny, ak by ste aj nemali skuter/auto na cely pobyt pozicany...
inak moja mama ide teraz v stredu prave do Limenarie, tiez s Turancarom 😉

wanilla
autor
16. jún 2013

@usacek79 dakujem za nazor, nebola som ani na jednom z tych dvoch miest, ale viac ma to taha do potosu, od viacerych som pocula, ze je tam pekna plaz, aj ked jasne ze je to vec nazoru. ta plaz u mna najviac zavazi. a ked su tie mestecka od seba kusok, hadam nebude problem pobehat viacere z nich. daju sa tie strediska prejst po plazi alebo po nejakyc miestnych komunikaciach?
dakujem za tvoj cas a nech tej tvojej mamine vyjde dovolenka podla jej predstav 🙂

mirka907
16. jún 2013

@wanilla boli sme dvakrat a bez debaty limenaria...hlavne kvoli metalii...my sme chodili na plaz tam a bola to velka romantika...a peso sa dostanes aj do Potosu aj na Tripity...to je tiez super plaz...tiez sme si pozicali auto na 3 dni a preliezli ostrov komplet cely...ja radim Thassos k naj dovolenkam...hoc sme sli busom a varili si ...porazil aj niektore AI co sme zazili

kaja11111
17. jún 2013

My sme boli v Limenarii minuly rok.Odporucam a hlavne ako romanticku dovolenku pre dvoch.Vecer si prijemne posedis v restikach a baroch hned pri mori.Potos je ozaj kludnejsi.Muz sa tam bol potapat.To stalo 50 euro.Ale auta si uz nepamatam.Nepozicali sme si,ale pozicovni je tam dost.Ak ides cez turancar odporucam corina fei ubytko.Nove a hned pri plazi.Ostatne ubytka boli vyssie pri hlavnej ceste.Inak ked si pozicali auto cez delegatku priviezli im ho az k ubytku a potom si ho aj vyzdvihli.Plaz je kamienkova s vacsimi kamenmi tak odporucam obuv do mora.Metalia je nadherna.Troska sa naslapes do kopca ale stoji za to.Tam bol na plazi piesok.Plaze niesu az tak preludnene a to je ako plus.Pochodili sme vacsinou pevniny v Grecku ale zatial vyhrava Tasos.Bolo to uplne ine.

rainbow1
17. jún 2013

ahojte ženy, my sme boli na Thassose 2x, tiež busom s FIFO, jedna z naj dovoleniek, boli sme na Golden beach, Skala Potamia, fakt super, v Limenarii sme boli na výlete a moc sa nám tam páčilo, boli sme v takej reštike na skale odkial sme pozorovali západ slnka - určite sa tam chceme ešte niekedy vrátiť 😎

damiankad
25. jún 2013

Ahojte, aj ja odporúčam Thasos ja som tam bola asi 4 krát a chcem ísť zase. Šli sme cez Fifo a bývali sme v kempe a bolo supeeer...celodenná strava..ticho klud a pekná pláž....Všetko sa mi páčilo bola som až príliš spokojná..len sa mi 10 dní málilo 😀 už sa teším kedy tam pôjdeme zas...Túto dovolenku fakt odporúčam aj pre malé deti...

petrife
25. jún 2013

Aj ja sa pridávam k pozitívnym reakciám na Thassos, boli sme na svadobnej ceste v Limenarii a jedným slovom paráda. No rušnejšie miesto to veľmi nie je, ale na takú romantickú prechádzku po večeri stačí. Potom kúpiť vínko a otvoriť si na balkóne 🙂 🙂 🙂 Tiež sme prešli viacero pláži, ale najviac sa nám páčila taká maličká v limenarii, kamienkovo piesková, bolo tam len zopár lehátiek, lebo bola taká uzučká, ale hneď za cestou reštika a v nej robili super frapé. Toto bola naša zatiaľ asi najkrajšia dovolenka a určite sa tam chceme niekedy vrátiť, ale už s deťmi 🙂 Inak je tam nádherné more, odporúčam aj plavbu loďou.

lienka3105
11. júl 2013

aj ja sa pridávam k fanušičkám Thassosu.Boli sme v Pefkari a teraz ideme priamo na Paradise Beach blozko Kiniri.Je to naozaj čarovný ostrov.

kari55
11. júl 2013

Ahojte, Thassos je super 🙂 boli sme tam 2x raz busom raz autom je to čarovné miesto a všetky pláže sú super aj mestečká. Požičaj si auto alebo skúter na 3dni a neoľutuješ my sme mali auto aj skúter a skúter je romantika 🙂 Nezabudni ísť na mramorovú pláž je odruky ale stojí zato skúter to zvládne ale hlavne skoro ráno. No a Diovo oko si nenechaj tiež újsť. Na nete stiahni podrobnú mapku inak to nenájdeš , nieje to značené. Ja by som sa na Thassos aj presťahovala 😀

kari55
12. júl 2013

@mica11 Ahoj, cez ktorú grécku stránku?

jeinabe
12. júl 2013

@wanilla Ahoj my sme boli 2krát na Thassose, pretože je to nádherný ostrov......prvýkrát sme boli v Limenárii, je to asi zo všetkých najväčšie stredisko, no nieje tam príliš rušno....priamo v meste je maličká pláž a k tomu sme mali aj medúzy....asi 15 minút ďalej je nádherná pláž(už neviem ako sa volá), ale potrebovali sme tam topánky do mora.....druhýkrát na svadobnej ceste sme boli v Skala Potamia, tak tam sa mi veeeeľmi páčilo, je to menšie stredisko, ale tá pláž je nádherná a pozvoľný vstup do mora....tam sme si požičiali aj auto, prešli sme celý ostrov.....určite sa na Thassos ešte raz vrátime 😎 .....boli sme sa pozrieť aj v kláštore Michaela Archanjela, tiež nádhera, potom sme sa pod kláštorom kúpali na pláži, kde boli obrovské vlny.....Thassos jednoznačne odporúčam 😀

jeinabe
12. júl 2013

@wanilla tá pláž v Limenarii sa volala Metalia beach, tam sme stale chodili....... 😉

wanilla
autor
12. júl 2013

@jeinabe ahoj. to znie super, už sa tam veľmi teším. nakoniec sme sa rozhodli pre ubytovanie v Potose a hodláme si prejsť tiež celý ostrov. zaujímalo by ma ak si budeš pamätať- ako ste to mali s požičaním auta? bolo treba zložiť aj nejakú kauciu kvôli prípadnému poškodeniu? platili ste za všetky dni kedy ste mali požičané auto naraz? nepamätáš si či ste mali k dispozícii aj bankomaty? vopred ďakujem za odpoveď. na dovolenku sa už teším, no potrebujeme teraz vyriešiť aj takéto praktické veci 🙂

magica78
12. júl 2013

baby kto robi thassos letecky? dikes ,lebo boli sme tam autobusom a to uz by som nesla 🙂

jeinabe
12. júl 2013

@wanilla no už si to veľmi nepamätám,my sme mali požičané auto len na 2 dni, v tej cene už bolo aj nejaké poistenie...nespomínam si teraz, či sme hneď platili alebo až o 2 dni....opýtam sa manžela a dám ti vedieť ok? Na bankomaty si tiež nespomínam, lebo my sme tam nevyberali peniaze.....ale neviem, či náhodou bankomaty niesú v tom prístavnom stredisku, kde vystúpiš z trajektu.....my sme tam boli v septembri 2009, takže už sa to tam určite niečo vynovilo 😉 ...napíšem ti ešte....

lenkasop
12. júl 2013

@magica78 ahoj my sme boli na Thasosse 3x letecky odlet z BA, prílet do Kavaly, odtiaľ trajektom na ostrov cca 30 min a potom nás rozvážali busom po ostrove, veci sme mali celú cestu trajektom v buse, takže sme ich nemuseli vyťahovať. Boli sme ubytovaní v Limenárii a potom ďalší krát na Tripity....v potose sme boli len na výlete, ale rodičia boli v /Potose a páčilo sa im tam. V Limenárii je viac rušno - hlavne v noci, len pláž bola kamenná, mestská bola piesočnatá - taký hrubý...

lenkasop
12. júl 2013

@magica78 my sme boli cez Terratravel, je v BA. kuk net.... www.terratravel.sk

wanilla
autor
12. júl 2013

@jeinabe super, dakujem sa ochotu ved určite sa to odvtedy pomenilo, ale len tak pre info by som rada vedela, ak vyzistíš daj prosim vediet. tie bankomaty hlavne kvôli tomu, že ideme bez stravy a neviem či odhadneme presne hotovosť kolko zobrat na stravu, tak by bolo fajn nejaký bankomat mat v blízkosti.

wanilla
autor
12. júl 2013

@lenkasop ahoj, nakoniec sme sa rozhodli pre Potos, ale v podstate na tom až tak nezáleží, lebo hodláme pochodiť viacero pláží a stredísk. tie pláže, sú tam nádherné, aspoň podla foto, jedna krajšia ako druhá. už sa teším ako to tam obeháme 🙂