Dovolenka na Slovensku verzus zahraničie

hruska91
13. feb 2022

Ahojte každým rokom dovolenkujeme na týždeň v Krakove no tento rok zväzujeme využiť štátny príspevok na dovolenku na Slovenku. Moja otázka využili ste to oplatí sa to? Pozerala som ceny a ostala som zarazena, ubytko v Poľsku je lacnejšie ako na Slovensku, tak rozmýšľam či tu nie sú prestrelene ceny a či sa to aj s bonusom oplatí či to nepreplatime.

A viete odporučiť destináciu na SVK kde zabavíme deti (1 a 3 roky) aspoň na 4-5 dni? Pozerala som Bojnice no okrem zámku a ZOO som nič iné v okoli nenašla.

luccija
13. feb 2022

@hruska91 ja mám rada Liptovský Ján a okolie v Pavcinej Lehote boby, lanové detské centrum, v Jane jaskyňa, vonkajšia kada na kúpanie, kolobežky odtiaľ sme išli do Tatralandia, do Zoo kontakt, podľa mňa tam máš veľa možností
Cenovo neviem porovnať nebola som v PL, ale rátam s tým, že ceny budú oveľa vyššie ak ako po iné roky
Alebo Orava Oravský hrad, loďou po Oravskej priehrade na ostrov potom napíšem viac

jaja20
13. feb 2022

Samozrejme, že sú ceny poriadne nadnesené. Bola tu drahá dovolenka už aj predtým, ako dali možnosť poukazov a teraz cez covid ceny ešte stúpli.
My sme to napríklad ani raz nevyužili,lebo pomer cena - kvalita - ponuka vyžitia je podpriemerná.
Radšej ideme do zahraničia,kde za svoje peniaze dostaneme kvalitné služby.
Bohužiaľ...

sweetdreams1
13. feb 2022

Fajn je Liptov, len v lete je všade veľa veľa ľudí, Tatry to isté, oboje su top destinácie. A teda drahé všetko neskutočne.
Tie Bojnice, čo si spomínala sú ok, je tam aj kúpalisko, vyhliadka. Deti sú malé, s nimi sú ešte výlety predsa náročnejšie, takže takým pohodovým tempom si to na 5 dni rozložíte.

7lenka11
13. feb 2022

Za mna dlhsia dovolenka ako vikend na Slovensku urcite nie. Ceny ubytovania, nekvalitne sluzby, predrazene atrakcie, arogantni a neprijemni predavaci = dovolenkovy horor. Ja som bola nedavno na tyzdnovej poznavacke na juhu Europy a vyslo to lacnejsie ako tyzdnova lyzovacka v Tatrach..
Kym sa toto na SK nezmeni, nikto ma tu neprinuti dovolenkovat.

kacena4
13. feb 2022

my sme holi 2 tyzdne v hotely s bazenom na hranici vysokych,nizkych tatier a slovenskeho raja. cely cas sme chodili po horach, muzeach, hradoch v okoli. zalezi od toho co od dovolenky ocakavas. my sme si uzili

elizabet173
13. feb 2022

@hruska91 aj dovolenka pri mori je niekedy lacnejšia, ako dovolenka na Slovensku, ale zase ak sa ti vráti časť, tak to je v pohode, nie?
@7lenka11 nie všade, treba vyberať a ani v zahraničí som vždy nebola spokojná na 100%

mikadooo
13. feb 2022

@hruska91 my sme boli v Senci, bývali sme v relatívne lacnom hoteli priamo pri jazerách a odtiaľ výlety - aqapark, červený Kameň, vláčikom do centra mesta, tam obedik, ihrisko a späť, malkia park, včelí skanzen. Viac si už nepamätám. Čo sa Bojnic týka, tam je blízko myslím Sliač kúpele - pekná prechádzka po kúpeľoch, kúpa oblátok, napiť sa zo "smradľavej vody", potom je tam kúsok Kováčová - aquapark, zoo super, prechádzka okolo zámku super - stánky s blbosťami, bola tam aj teta v kroji so sovou, dalo sa odfotiť za príspevok (bolo to nejaké Oz, príspevok bol na chov sôv). Ďalej smerom k zoo bol veľký skákací hrad, raz zaplatíš vstup a deti tam boli do nemlatom. Kúpele, zas pekná prechádzka. No a potom samotné zoo, tak tam kľudne aj dva dni po sebe 😂. Treba mať auto samozrejme. Ináč neviem, my sme chodili autom, možno by sa dalo aj sadkou, ale tu nemám skúsenosti

7lenka11
13. feb 2022

@elizabet173 ja som precestovala dost vela krajin, ale uprimne hovorim, najvacsie sklamanie vzdy zazivame na Slovensku.. hlavne ten nas slovensky pristup plny ufrflanosti a neochoty ma priserne irituje.. nepamatam si krajinu, v ktorej by boli k dovolenkarom tak odmerani ako tu na SK.. mozno v Kanade alebo Francuzsku sme natrafili na par takych ludi, ale mnohe europske krajiny maju v tomto smere uplne inu mentalitu... mozno su v skutocnosti aj inde odmerani, ale ako dovolenkar som to nepocitila.. no a o cenach sa ani bavit nemusime...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tncka
13. feb 2022

@hruska91 v okolo bojnic si hladala teda zle,mozte ist pozriet do Nitr.Rudna na priehradu,vodne biky,Remata rybiky,to opat skvele pre deti aj moznost lovit ryby,ihrisko,mini zvieracia zoo,koliba pacho tam sa skvele najete aj decka sa vyblaznia,Bojnice kupele a vyhliadka,Dom iluzii,ked chces,najdes toho ovela viacv tomto okoli

nelusiatko
13. feb 2022

My sme boli už 3x takto s rekreačným poukazom a vždy sme vyberali pobyt cez Zľavomat, takže sa to oplatilo. Boli sme v Permone, Hilson apartmánoch a v hoteli Hills. Všade sme boli spokojní a pobyt na 3 noci nás vyšiel ani nie na 400€ pre troch. Ak zostalo z poukazu, využili sme, keď išla dcéra do tábora. Tento rok už ale chceme ísť k moru, keď sa konečne dá a uvoľňujú sa opatrenia. Poukazy možno využijeme cez jarné alebo veľkonočné prázdniny.

jaja20
13. feb 2022

@7lenka11 Pravda. A samozrejme,čo sa týkalo jedla, nikdy to nedosiahlo úroveň zahraničia,pričom plná penzia bez nápojov bola drahšie ako all inclusive v 4* hoteli. A to nehovorím ešte o tom, že o hoteloch s vlastným aquaparkom môžeme len snívať a ani more tu nie je...

kamatopo
14. feb 2022

@hruska91 my sme objavili Dunajskú Stredu a tam sme si dali minulý rok preplatiť pobyt a máme zarezervovane aj tento rok.

kamatopo
14. feb 2022

@nelusiatko Hills a Permon aj za nás na 👍. Tie sme tiež využili v preplácani