Chcem ísť na dovolenku na Slovensko s manželom a deťmi. Niekde k vode. Kde mi odporúčate ísť? 😉
my by sme chceli ist do Tatralandie sa vyblaznit..ale to je tak a jeden dva dni..neviete nieko poradit ci je este nieco v okoli co by zaujalo hlavne deti ?nejake hrady,zamky,zvieratka..lanovky..proste nieco...dakujem 🙂
Určite môžem odporučiť Veľký Meder ubytovať sa tam dá na každom kroku od apartmanov,hotelov a aj v rodinych domoch mi tam ideme tiež cez vikend tam býva animation všeliake atrakcie pre deti a je tam užasne fakt si tam človek odychne.... 😀 😀 😀
@sandracs a nemáš kontakt na nejaký apartmán. Si zlatá, že si mi tak veľa o tým napísala. ešte som tam nikdy nebola, ale počula som o Štúrove 🙂
@jankamesinova a nie je tam drahé ubytovanie? Aké sú tam ceny približne?
mi platíme 7 eur na jednu noc/osoba,ale som našla link http://ubytovanie-vm.hyperlink.sk/ kde to je aj lacnejšie určite to je menej a lacnejšie ako v Tatralandii a takéto ceny idu aj v ŠTUROVE,lebo sme tam už tento rok boli,ale najviac sa mi zo všetkých pači Veľký Meder to termálne kupalisko nemá chybu fakt super odych a tie akcie pre deti
Voda su aj plesa, neviete niektora, ci si treba rezervovat vzdy dopredu ubytovanie na horskych chatach v Tatrach mimo sezony?
@ivetka1975 Ahoj, my sme boli ubytovaní v hoteli Ghneď pred kúpaliskom v apartmáne, je to tam drahšie, ale majú aj vlastný krytý bazén, kde chodí málo ľudí a dá sa využiť keď prší. Mali sme aj raňajky -ale nič moc. Kamarátka ale bola v chatke, kde mali dve izby, kúpeľňu, wc a teraz neviem či nie aj kuchynku - ale to si niesom istá. Boli priamo v areáli a veľmi si to pochvaľovali - že aj za dobrú cenu, tak sa spýtam.
@sandracs jemine bola by si zlatá. Hľadala som aj včera niečo, ale ešte nemám nič vybraté. 🙂
@ivetka1975 Ahoj, kamarátka mi poslala ten kontakt, tak ho máš v IP 🙂 Pekú dovolenku prajem 🙂
@sandracs ďakujem si super!!!! už som to pozerala je to pekné.
@kikina84 ...Tatranlandia je pri LM, tam je múzeum kde deti zaujme Jánošík, teda ak ho poznajú... blízko je Liptovská Mara, kde sa dá previezť na lodi, Demänovská jaskyňa smerom na Nízke Tatry, Lanovky v Nizkych Tatrách, lanovka na Malinô Brdo v Ružomberku, Oravský hrad, hrad v Lipt. Hrádku, múzeum lipt. dediny v Pribiline, je tam aj múzeum vláčikov, ktoré zvážali drevo, potom je už blízko aj na Štrbské Pleso v Tatrách, my sme si s dcérou oddýchli fajn aj na námestí v LM...
Po dlhšej dobe sme volili Slovensko a vidím, že ešte stále sa tu majú majitelia ubytovacích zariadení čo učiť. Odflákaná strava, ubytovanie celkom fajn až na to, že vankúše na ktorých sme sa mali akože vyspať ani neviem pomenovať, aký mali tvar. Ako keby vyplnené kúskami vaty! A oddýchni si, vyspi sa...
Ach jaj
skuste navstivit penzion pohoda vo Velkej lomnici www.penzionpohoda.sk je to tam super tiche prostredie priamo pod tatrami kupanie v bazene voda ma 30-31 stupnov atrakcie pre deti a vsetko v cene nic sa nedoplaca a s majitelom sa da aj dohodnut je to tam vsak dost obsadene tak treba dohodnut termin ja som bola velmi spokojna maju aj saunu.
tazko povedat kde je lepsie - ci v Tatralandii, alebo v Besenovej, ci vo Velkom Mederi, alebo v Sturove.
Zrejme kolko ludi tolko nazorov.
V pripade dovoleky pri exterierovych kupaliskach je velmi dolezite pocasie, resp. ak nie je 100%tne pocasie, ako napr. v tomto obdobi pocasie skor praje hubarom ako kupania chtivým, vtedy je dobre dovolenkovat tam,kde sa da s deturencami lahko riesit pripadny nahradny program.
Osobne preto doporucujem skor Liptov ako destinaciu, je to tam mozno trosicku drahsie, ale su tam jakyne v Demanovskej doline, ale aj Besenova, ktora ma vymakany vodny svet aj v interiéri.
Co sa tyka ubytovania, vela internetovych stranok poskytuje rozne informacie o ubytovacich kapacitach v jednotlivych rekreacnych oblastiach, v tejto suvislosti by som doporucoval vyhladavat ubytovanie na takych strankach, ktore poskytuju priame kontakty na majitelov ubytovacich zariadeni - tj. Vase individualne poziadavky na cenu, pripadne na vybavu ubyt. zariadenia /ako je napr. postielka pre dietatko atd./ si dojednate priamo s majitelom /cize usetrite za sprostredkovacie navysenie, 😉
My sme boli už niekoľko krát v Štúrove. Je tam veľké kúpalisko, vlnový bazén, tobogány a veľa možností ubytovania -od vlastného stanu cez chatky až po hotel a to buď priamo v areáli kúpaliska, alebo blízko. Mestečko je to príjemné, má unikátne múzeum - súkromné sú tam staré autá - dá sa do niektorých aj sadnúť -takže super pre chlapcov, hračky, fotografické prístroje, staré sane a pod. Mojim deťom /12 a 10/ sa tam veľmi páčilo, tak sme boli už 2x.
Výhodou je, že všade sa dá ísť pešo aj do Ostrihomu. minulý rok sme si boli pozrieť baziliku aj hrad. Pre unavenejších premáva od kúpaliska až na baziliku vláčik. V utorky je možné ísť na výlet na Vyšegrad autobusom tam a späť loďou do Ostrihomu a odtial vláčikom nazad na kúpalisko -tuším je to aj zo slovenskám výkladom, ale to neviem už isto, keďže sme tam neboli.