Ahojte baby . Môžte mi dať zopár dobrých nápadov kam vziať deti na týždňovú dovolenku ,cez leto aby sa tam dalo dobre fungovať bez auta plus z penziónu ísť na pár dobrých výletov alebo nejaké pekné kúpalisko alebo aquapark v okolí ? Máme auto ,ale chceme brat mamu a brata tak tam nám bude ťažko sa hýbať 6 v 5 miestnom aute. Nemáte niekde dobre skúsenosti? Brat je chorý ( mentálne postihnutie nenávidí kúpaliska) ale zase deti a aj mama chcú ísť hlavne na kupko. Sme z Popradu tak ak by sa dalo do 150 -200 km . Ďakujem
@mauduska fúha zaujímavý nápad. Ďakujem ale pre nás stanovanie alebo spánok skoro pod holým nebom by nebol vhodný. Babka by do stanu nešla a braček by sa asi nepotešil už vôbec. A ja by som od strachu nezavreli celú noc oči.
My chodíme do Štúrova každý rok...ubytovanie v areáli je ako mesto v meste....Vyhovujú nám bazény.
Mesto ako centrum je veľmi pekne, bol večer vždy nejaký program, chodili sme posedieť do reštaurácií....
@monika9694 Veľmi ťažké rozhodovanie že kam na dovolenku s možnosťou plávania a výletov keď človek býva v Poprade, kde je Aquacity a Tatry, ktoré sú úplná topka :D
@ejbyk ahoj Štúrovo som nad tým premýšľala ,ale že vraj v letných mesiacoch je tam príjemné a z okolia boli kamaráti a vraveli ,že jedno veľké mínus komáre. Aj vy stým máte skúsenosti rovnaké? Ale zapisujem a pozriem ďakujem za veľmi pekne
@viestta ďakujem akurát pozerám Liptovský Ján veľa chvály som na dedinu a jej okolie počula tak popozeram a ešte viac ďakujem aj za názov penziónu . Idem hneď pozrieť. Ďakujem ešte raz
@milanchemik Tatry sú krásne ,ale máme ich za rohom tak tam sme dosť. A AquaCity najhorší aquapark na Slovensku za nás . Keď ideme tak vždy sme na Liptove Bešeňová napríklad stále máte tam teplo nech je vonku aj mínus 50 a tu v PP ako v mrazničke . Boli sme dokonca v novembri na Liptove dnu teplo kde ste sa pohli . Tu proste 25%kapacity tak treba šetriť . Kúrenie nepustia ,ale vstupné zdvihnú. Rozbite tobogány ..niekoľko rokov. Neriešia to. Celé zle tam ale ďakujem za radu. 😀😀
Zalezi aky pohyb, ci priroda/les/hory alebo hrady, pamiatky, jaskyne... Terchova, Stiavnica okolie, Pribylina, Demänovská Dolina/Jasna, Slovenský raj, Pieniny, Bojnice.. tam vsade sa da vela nájsť na pozeranie. nejake kupalisko najdete asi v kazdom meste, ak staci vam aj mensie, pripadne wellness
@monika9694 komáre boli, ale za nás nic strasne...
Ak nemusí byť vyslovene aqua park a stačili by bazeny, odporúčam hotel Družba v Jasnej
@janage ďakujem hneď idem pozrieť...
Liptov aj podľa mňa 🙂 Liptovský Ján kľudne, do mesta LM chodí pravidelne autobus, a aj v samotnom Jáne je čo robiť. Aj jednoduchá turistika aj oddych. Sú tam hotely, aj menšie penzióny, so stravou či bez..
@janage pozrelala som ten hotel Družba prosím vás vyvedte má z omylu . Ukázalo mi to aj cez booking ale aj v ich cenníku že za noc v júli a auguste 237eur ? Tukla som si ,že dvaja dospelí plus tri deti od pondelka do piatku a vyšla mi cena 1914€ . Tak chcem pomôcť našej krajine a ľuďom ,ale to už nie je dosť ? !!
@monika9694 Jasná je totálne predražená.
porátaj v niečom menšom, napr tuto www.kompisovci477.sk
@monika9694 Išla som ti pisat Tatry, ale pozerám, že si z Popradu 🙂 mňa ešte napadá možno Šírava...? teoreticky sa tam dá nájsť ubytko za rozumnú cenu, záleží od toho, či chcete hotel s wellnesom, alebo bez, či niečo iné, penzión, chata, apartmán.. ja mam syna este veľmi malého 🙂 tak skôr sme chodili do apartmánov s vlastným vchodom, stravu som riešila bud vlastnú, najmä raňajky, a zvyšok bud vedľa z penziónu alebo sme niečo ugrilovali.. Spomenula som si na ňu najme pre dialku (relatívne blízko), dá sa tam celkom slušne nachodit, je tam chodník s pekným výhľadom na vodu, čo spája jednotlivé strediska, pešo sa dá prejsť aj na Vinné, na Morské oko skôr autom, a je tam aj ten thermal park na zábavu, možno aj tie bazény..? . Ako áno, treba si dobre vybrať aj stredisko, aby tam nehulakala diskotéka, my väčšinou chodíme smer Hôrka (Lúč), tam je to pokojnejšie a dajú sa nájsť ubytovania za celkom slušnú cenu. Mali sme aj chatu s vlastným bazénom a platili sme cca 15 eur na osobu ak nie menej.. Kým sme boli bezdetni a bez auta, tak sme často chodili tam s mužom, brali aj bicykle, preto viem, že sa tam dá užiť dovolenka aj tak, že auto necháte na parkovisku 🙂
Zdiar, Zuberec, Tale
@monika9694 V hoteli Družba bolo perfektne. Je tam aj wellness a super strava 🙂
@monika9694 A super bolo aj v "Drevenice Terchová". Dá sa bývať buď v hlavnom penzióne, alebo v dreveniciach. Je tam aj menší wellness, ale iba zopár sáun, vírivka a vonkajšia kaďa s teplou vodou. A v Terchovej je kam chodiť na výlety.... 🙂 A väčší aquapark je v blízkom Dolnom Kubíne - 28km.
@monika9694 A keďže ste blízko Spišskej, tak to asi budete poznať, ale aj tak napíšem. Perfektne je aj v hoteli Čingov (aj wellness aj strava) + pekné výlety v raji 🙂
@monika9694 Ahoj aj my sme od Popradu,boli sme minulý rok na šírave,my sme boli v hotely čo patrí pod aquapark,čiže drahšie ale ubytovania je tam kopu, máte tam aquapark, potom na pláži ako keby čisto mini kúpalisko s bazénmi a plus teda klasika Šírava , plavba loďou stala 5eur,večer sú na promenáde stánky s posedením a kolotoče, boli sme 4dni s 2detmi a určite ešte pojdeme
@monika9694 my sme tam boli už pár rokov dozadu, cez balík akciový. Rodina naša s jedným dieťaťom tam bola už viackrát tiež tuším akciový balík. Ale tiež už také 2 roky dozadu. Teda ceny momentálne neviem, ale ten servis pre hostí bol top. Od animácií pre deti, cez stravu, umiestnenie... Nás 4 to tuším vyšlo s polpenziou a welnesom plus bazény 3 noci 450E.
Potom sme ešte boli v Ostredku a do Družby sme chodili k rodine na návštevu 🙂
Veď môžete pozrieť aj iné v tej oblasti. My ako sme prišli, sme odstavili auto a štartovali až pri odchode.
@ibrunova
@oblecenie99
@bellla25
@milanchemik
@didi2102
@janage ďakujem vám všetkým za skvelé tipy ...páči sa mi Šírava ,ale aj Liptov ... Asi nájdem ubytko aj tam aj tam. Prázdniny si dlhé. Ako píšete ceny sú rôzne ,ale zase nad 1000€ za pár dní to už je silná káva. To radšej zvážim dovolenku k moru keby už tak. Aj posledné prázdniny sme doma minuli na dovolenku do 1000€ ,ale vyššie nechcem ísť. Furt trafime ufrflanych čašníkom alebo slabé jedlo. Ale Liptovský Ján sa mi zapáčil a idem kuknúť aj siravu. Chcem skôr objednať lebo min. Rok som začala hľadať v máji a už boli penzióny aj hotely skoro vypredané. Ďakujem vám za váš čas ...ste všetci veľmi milí.
@monika9694 ešte ma napadli Bojnice. My sme boli v penzióne, ale videla som aj pekne ubytko na súkromí. Veľa atrakcií aj termálne kúpalisko ( my nechodíme, lebo ekzemy).
A Banská Štiavnica. Kúpať sa môžete v takchoch. Ubytko vieš aj na súkromí a milión zaujímavosti či len tak sa prejsť.
a stanovať nechcete ísť? Nájsť nejaký kemp blízko kupaliska aj hôr, zobrať stan, mame matrac :D podľa mňa by si to decká užili.