Ahojte, máte skúsenosti s dovolenkou na tychto ostrovoch počas júna? Aké bolo počasie? V mori sa dalo kúpať? Priemerné teploty ukazujú 24st, čo sa mi zdá na letnú dovolenku málo. Ďakujem za odpovede 🙂
ibiza ides s detmi? nieeeee, party ostrov ako vysity 😉
ak dospelaci tak ano
v juni je more uz teple.... minuly rok som sa kupala na mallorce v maji, super
My sme boli na Mallorce prelom juna a jula a bolo horuco, vyse 30stupnov.
ak sa este mozem zapojit- bola som na vsetkych troch.
ibiza prelom maja a juna, ukazovalo 24 a spalila som sa, tak je slnko uplne ine.
malorka prelom jun a jul a strasny pekac, celo spalene😅
minuly rok menorca tiez prelom jun a jul a tiez hrozne teplo.
a voda ako vo vani. dokonca na malorke boli vtedy nejake teple prudy, hlasili v spravach, tak sme mali vodu, co ani neosviezila🙄
inak neviem, ci uz si bola na balearoch, ale za mna sa mi tam najviac paci. boli sme grecke ostrovy, egypt, turecko a tento rok mauricius a baleare zatial vedu. co sa tyka vody a plazi.
na menorce sme boli asi na 10 plazach a velmi sa nam pacilo.
@diannas tiez mame deti 3r a 6r, cize program volime taky aby to aj ich bavilo a zvladli to. ale da tak rozne to mame, z prirody Parc natural de s’Albufera, Reserva Park alebo Dracia jaskyna, z miest mame vytipovane Soller, Valdemosa, Alcudia, potom aj na Formentor sa chystame, ale nie na uplny koniec iba na Mirador de es colomer, do mesta Palma sa chystame iba v odletovy den, tam by sme chceli ist do akvaria (ale urcite nie do toho znameho "delfinaria", to odmietame z principu). a tak, podla chuti, podla pocasia to budeme priebezne obmienat
@alice8mi dobre ste vybrali, akuratne snad nebudu vyliezat komare v Parc natural de s’Albufera, lebo Vas tam zozeru, za mna je ta plocha velka, viac sa tam oplati vliezt s bikom (aj ked nie na vsetky cesticky bicykel moze).... ale zazitok pre deti to je super,
Reserva park je pre pre mensie deti, take ako mas ty, pre moje absolutne strateny cas aj peniaze..... nic zaujimaveho, par zvierat, nakrmit kozy pre male deti....
Dracia jaskyna sa bude pacit, Soller tiez sadnite na namesti dajte zmrzku, pockajte na elektricku, sadnite si tak aby isla hned vedla Vas, k vlaku sa bez listka nedostanete na stanicu, ten neodfotite....
Alcudia na kupanie na plazi ako stvorena pre vek deti co mas. Valldemosa sa bude pacit dospelakom. Vo Valldemose vsetci chcu ochutnat Coca de patata, za mna nic prevratneho 🙂 ale kazdy ma iny vkus.....
@lucik194 jaaaaj no ozaj, s tymi komarmi to je dobry point 😀 no uvidime ako bude.
a na Reserva Park sme sa velmi tesili, podla fotiek to vyzera velmi lakavo, ale vidis, zdanie moze klamat 😀 tak mozno tuto destinaciu este prehodnotime ak vravis ze to nie je ziadne terno, dam si poradit 🙂
este mame v hladaciku taku mensiu turu po pobrezi od dedinky Banyalbufar po Port des Canonge-toto nahodou nemas prejdene? alebo co ine by si zvolila namiesto reserva park?
@diannas calo del moro vyzera na fotkach krasne, mna tam odrazda jedine ten turisticky pretlak, ale mozno prave teraz v juni to bude este fajn 🙂
auto si budeme poziciavat, ale asi iba na par dni do nedostupnych destinacii, kam sa vieme lahko dopravit bysom budeme vyuzivat hromadnu dopravu, myslim ze ju tam maju na velmi dobrej urovni
@alice8mi nehovorim ze reserva park je zly, len ja mam deti 10plus oni by tam nemali co robit..... pozri ake su z posledneho roka recenzie, bola som tam pred x rokmi, teraz neviem ako to vyzera....
co sa tyka turistiky, to co si vybrala mate 5km tam to iste naspäť ale to nepoznam ....
na tom pobrezi som turistikovala sant elm - la trapa, okolo estellencs, okolo monasterio de miramar, oblast od cala deia po muleta tam 2x
nema pre vas zmysel ist do uplne vysokych kopcov, odlesnene je to hore sa tam upeciete....
moc nerátaj , ze sa okupete jaska da sa, je v tej oblasti par divokych plazi, ludia sa tam chodia kupat, ale stacia aj male vlny a oplieska Ta to velmi rychlo o skaly.....
osobne by som vyberala trasu podla mapy cz aby ste isli popod stromy, tam vidis aspon ako tak co je resp nie je zalesnene......
napr Muleta krasne vyhlady, aj dobre sa parkovalo ale polovica trasy je po slnku....
napr cala deia je chodnik popod stromy s vyhladmi na more....
miramar by som isla pozriet, krasne miesto, tiche, zili tam 2 mnisi....
kebyze mas 10 plus deti tak ti odporucim terrent de parreis, ale to nie je trasa pre male deti ake mas ....
Neodporúčam pobyt v REZORTE PRIMA PUNTA, MENORCA, pokiaľ čakáte krásnu pieskovú pláž. Pláž samé kopce starých rias, voda tiež. Vôbec to nezodpovedá tomu, čo tvrdia cestovné kancelárie. Od delegátky, sme dostali vysvetlenie, že nesmú čistiť pláž, lebo riasy sú tu chránené. Podobná situácia aj na Son Saura. Dokonca miestami zapáchajúca voda.
Menorca je ideál - koncom júna okolo 28 stupňov - odporúčam, ale je to pokojnejší ostrov skôr pre rodiny s deťmi. Mallorca, Ibiza, sú zas divokejšie, ale určite tiež vhodné čo sa týka počasia😊