Dovolenka na Kube

klaudia123890
21. aug 2023

Ahojte, chystáme sa s priateľom v januári na dovolenku na Kubu, konkrétne do hotela Grand Sirenis Cayo Santa Mária. Preto by som sa chcela opýtať či nemáte skúsenosti s týmto hotelom, nakoľko som našla rôzne recenzie na tripadvisore. Ďakujem.

gemerka17
21. aug 2023

@klaudia123890 myslíš, že tu jeden názor prevaži na základe XY ľudí z celého sveta na tripadvisore, googli a iných portáloch. Fakt tie sú relevantejsie. Nabudúce pozeraj recenzie skôr.

muchotrafka298
21. aug 2023

@klaudia123890 bola som na inom ostrove v tejto oblasti - Cayo Guillermo. Bolo tam najkrajsie more ake som videla. Tie ostrovy su male a nie je tam velmi ani co vidiet. Ak by ste chceli ist trebars na vylet do Havany, tak jedine letecky.

Relativne blizko /2 hodiny asi/ je odtial Santa Clara, ma tam pamatnik ich narodny hrdina Che Guevara.

tenerifka
21. aug 2023

@klaudia123890 na Tripadvisore som zbezne pozrela recenzie, a tie "dobre" su vacsinou falosne recenzie, za ktore si hotel plati, o tychto praktikach som sa dozvedela len nedavno, ked mi bolo nieco podobne ponuknute (samozrejme som to odmietla).
Na Kube celkovo hotely maju velky problem jednak s disciplinou zamestnancov, a takisto so zakladnym zabezpecenim jedla, normalne sa aj v 5* hoteloch stava, ze nie je maso, zelenina atd....
Necakaj od toho vela, a mozno to bude ok, ak sa teda pripravis na to, co som vyssie napisala, mat jednodolarovky a nesetrit na sprepitnom, rec peñazi je medzinarodna. Snad to vyvazi krasne more

zara0201
21. aug 2023

@klaudia123890 ideme doňho 12.12.

muchotrafka298
21. aug 2023

@tenerifka toto je velmi dobry postreh s tym jedlom. Ja som bola na Kube viackrat a mas pravdu. Proste ten sortiment je tam obmedzeny, nam nspriklad povedali, ze zemiaky su len vtedy ked sa urodia, nie celorocne. Detto ovocie a zelenina /bol to 5* hotel/, zato moje najoblubenejsie maso “ropa vieja” bolo 3 x denne 😂😂😂😂😂😂😂😂 Turista je tam chodiaca penazenka, bez ohladu na narodnost.

zara0201
21. aug 2023

@muchotrafka298 ano to som citala aj pocula. Ale myslim ze ten kto sa rozhodne pre Kubu o tom vie, rata s tym a je ochotny to akceptovat a necaka typicky turecky all inclusive. Ja som sa ani na Taiwane tyzden nenajedla 🤷‍♀️

tenerifka
21. aug 2023

@muchotrafka298 ja som to citala aj o hoteloch, ako Melia, co je spanielska firma, a mali by mat svoje vlastne zasobovanie, ale aj oni mavaju s tymto problemy.
Ja osobne by som na Kubu kvoli plazi urcite nesla, ked tak na nejaku poznavacku, ale ak Karibik kvoli moru, tak Dominikanska alebo Mexiko, Kuba je este severnejsie a v januari tam je dost zima, mne bolo aj v Dominikanskej v marci zima

muchotrafka298
21. aug 2023

@tenerifka ja som bola april, februar a maj. Rozbe miesta, roky. Rozne hotelove siete. Jedine vo februari bola skoro tma, ale 30 bolo cez den aj more v pohode. Mexiko je moja laska, len Yucatan ma problemy s riasami a tieto “Cayos” maju nadherne fotosopove more.

@zara0201 praveze vela ludi to prekvapuje, ja som zazila velke staznosti od Kanadanov a Anglicanov, ze neni co jest, kde je zelenina, ovocie. Jasne ze my co cestujeme vieme, ze to je taky slabsi all inclusive. Ja som jedla len to hovadzie, pizzu, papayu a ananas.

danica2711
21. aug 2023

Kuba je krásna, čo sa týka mora, prírody, pláží - ale úprimne, porovnateľné nájdeš aj inde. Všetko ostatné je návrat do socializmu

zara0201
21. aug 2023

@danica2711 v ktorej casti si bola?

dagmarovita
22. aug 2023

Fu na Kube je strasný zivot pre ludí. Tam ani stavat nemozu, rok cakaju na vrece cementu aj to je na osobu pridelene. Dochodci nemaju ziadne vyhody, jedine co maju stastie ze je teplo a nepomrznu. Ani varit si nevedia lebo im vkuse vypinaju elektriku denne. Necudujem sa ze ani v hoteloch teda neni jedlo ako ma byt.

monik135
27. okt 2023

@klaudia123890
Dobrý deň.
Potom dajte info ako bolo. Aj my ideme ale až polke februára tiež do toho istého hotela .

bluka2
27. okt 2023

@tenerifka mne stále chodí nejaký “spam” že mám písať hodnotenia na hotely za peniaze

tenerifka
27. okt 2023

@bluka2 ludia vzdy nieco vymyslia, len aby zarobili a oj..ali inych.

bluka2
27. okt 2023

@tenerifka mňa by hlavne zaujímalo, ako našli mňa ako kandidáta na túto činnosť

bluka2
27. okt 2023

@tenerifka 400-700€ denne sľubujú na Expedia 🫣

tenerifka
27. okt 2023

@bluka2 mne volala baba (Spanielka) na pracovny mobil (jasne, cislo mame vsade v ramci propagacie), ze ci mame zaujem o falosne recenzie na Tripadvisore, ze berie 5 eur za recenziu a pise ich z mnohych nickov a v roznych jazykoch. Otras, hnus....snad si to uz ludia uvedomuju a neveria vsetkemu, co citaju

minio
12. nov 2023

ahojte, prave sme sa vratili z cayo santa maria, leteli sme z ba. fischer blokuje ludi co napisu zle komentare na fb a tripadvisor recenzie su falosne. tu ti skopnem moju skratenu verziu recenzie

minio
12. nov 2023

Kuba - Cayo Santa Maria - hotel Starfish
Kedze CK Satur vymazava negativne komentare a recenzie na fb, rozhodol som sa uverejnit recenziu aj touto cestou.
Za to, ze sme absolvovali tuto dovolenku, by nam cestovka mala zaplatit a nie pytat si peniaze. Je hanba, ze slovakom ponukaju tuto “kvalitu” sluzieb. Podotykam, ze na Kube sme neboli prvy krat, no bohuzial prvy krat cez slovensku cestovku - aj posledny.
Ostrov Cayo Santa Maria - je doslova ostrov duchov, hotely su stare, prazdne, potuchnute a spinave, zaplnene nanajvys na 20%, davno tam nechodia turisti, len tato fantasticka cestovka sa rozhodla, ze preco by to, co v zahranici davno vyradili, neponukli Slovakom. Boli sme na prechadzke ostrovom a zistili sme, ze okrem par opustenych prazdnych a nefunkcnych hotel nieje naozaj nic. Ked si vypytate na recepcii taxik, zakazdym vam odprezentuju inu a premrstenu cenu.
Personal - lenivy, vyhoreny, neochotny, na rajon, ktory by zvladli dvaja sikovni casnici ich tam bolo cca 10, pricom vsetci len postavali a sledovali, co si nakladate - dovod je asi taky, ze zamestnanci si brali jedlo domov, s cim nemam problem, ale je dost neprijemne ked niekto sleduje kazdy vas krok, namiesto toho, aby poupratoval neporiadok zo stolov. Vrchol pobytu bol, ked mi plavcik pri ceste do baru podal do ruky litrovu termosku s tym, aby som mu nacapoval pivo.
Izby - stare zariadenie, tipujem 70-te roky, spinave, potuchnute, vlhke a tmave, plne svabov, neupratane, mastne, hygiena 0 bodov. Prakticky nebolo mozne tieto izby vyvetrat od pachu a vlhkosti, vsetky veci boli vlhke, dokonca sme museli spat na vlhkych posteliach. Rada nad zlato - nepozerajte sa pod plachtu.
Jedlo - dostavame sa k najhorsej casti celej dovolenky. Tento pobyt je vhodny pre ludi, ktori sa rozhodli podstupit redukciu vahy. Na vyber mate par druhov jedal, nic nieje dochutene, na treti den sa Vam obracia zo vsetkeho zaludok. Dalej to nejdem ani rozpisovat, pretoze by to bolo na 3xA4. Este by som rad podotkol, ze sme si mysleli ze je to problem len nasho hotela, na letisku sme vsak zistili ze sa stazovali vsetci turisti z inych hotelov. V hoteli bezne chybaju zakladne suroviny ako napr. mlieko do kavy. Pokial mate vyberave deti, tento hotel obidte na mile daleko, pretoze zarucene vam nebudu chciet jest.
Plaz - tento hotel ma vraj najkrajsiu plaz na ostrove. Musim povedat, ze plaz bola naozaj pekna, biely piesok, tyrkysove more.. To vsetko sa zmenilo, ked prinieslo riasy na plaz. Niesme vcerajsi a vieme ze to je bezna vec. Ale to ze na plazi sedi 10 zamestnancov cely den a nic nerobia je uz vec ina. Cela plaz bola pokryta nahusto riasami a nikoho ani len nenapadlo plaz vycistit. Zamestnanci, ktori tam vysedavali by to mali do hodiny urobene bez problemov.
Vylety - neskutocne predrazene, no kedze z ostrova sa sami nedostanete, pretoze na okoli nieje nic, nemate inu moznost ako zaplatit tucnu proviziu hotelu

muchotrafka298
12. nov 2023

@minio ja som bola na Kube 3x na roznych miestach. Personal je lenivy vsade, resp. oni si myslia, ze turista je chodiaca penazenka a budem im peniaze pchat pod nos (toto robia Kanadania vo velkom). Nemam problem dat sprepitne, ale az potom, ako som spokojna so sluzbami. Oni su uz tak zhickani "zapadnarmi" ze zadarmo neurobia vobec ale ze vobec nic. Pritom za dovolenku zaplatis nemale peniaze. Ja som zazila aj to, ze som si mala isla upratat stol, aby som si mala kam sadnut, sama som si chodila capovat napoje. Jedlo je slabina velka aj v drahych hoteloch, lebo oni maju len to, co je k dispozicii na ostrove. Napr. ja som bola vo februari a v 5* hoteli nemali zemiaky, len ryzu a cestoviny. Nebola sezona proste. Anglicania nasrati jak brigadiri, stazovali sa delegatovi na vylete.

beata_k
12. nov 2023

To kde chodite na tie hotely? Normalne tam vsetko maju. Ano, nie tolko ako v Europe, ale teda zemiaky boli urcite. Je pravda, ze ananas pchaju aj tam kde by nemal ist bo ho tam maju po milu onu, ale inak bolo fajn.

muchotrafka298
12. nov 2023

@beata_k zalezi od toho, ze kedy ides a kam. Lebo niektore veci tam nie su dostupne co sa tyka ovocia alebo zeleniny celorocne. citala som, ze uz sa to tam udajne zlepsilo, hlavne v spanielskej sieti Melia.

minio
12. nov 2023

@beata_k ver mi aktualna situacia je naozaj extremne zla, hovorim na kube sme boli viac krat ale toto co sme zazili teraz je neuveritelne, vyhodene peniaze

88lubica
12. nov 2023

Ak môžem poradiť vyberte si inu destináciu, Kuba išla veľmi dole kvalitou služieb, nekvalitne jedlo, nedochutené, mrkva na vsetky sposoby, zo zeleniny len kukurica, nič ine, jeden druh obsusenej sumky, jeden druh syra, tvrde neochutene mäso, rozvarene cestoviny, na jedlo sadaju muchy a behaju šváby, na izbách sú tiež šváby a nie jeden, smrad, trochu upracú ked im tam necháte eura. Na toaletach nie je toaletny papier, ked sme ich na to upozornili, hodili na kôš 3 útrzky papiera, žiadne mydlo. Luxusne pláže, sú krasne, my sme ich zazili 2 dni, potom v noci prsalo a cela plaz bola zanesena chaluhami, nikto to neupratoval, zameatnanci asi 5, sedeli cely den na pláži, pili pivo, ked sme ich ziadali aby aspom kusok upratali, ze sme leteli 13 hodin, chceme cistu pláž, tak že prečo, ked zajtra to bude take iste, plaž bola neskutocne znecistena, smrdela rybacinou a liahli sa tam komare, po navrate musela dcera navstivit lekara, taka bola dostipana. Je to na vasom rozhodnuti, mali sme 5* hotel, inkclusiv. Viac by som na Kubu nesla, vylet z ostrova do Havany 6 hodin tam, 6 hodin späť.

88lubica
12. nov 2023

Šváby živé aj mŕtve v prachu, čo znamenalo, že izbu dlhšie nikto neupratoval, pred tým ako sme ju dostali. Prihorený horký chlieb. Oceán pekný, tyrkysový, ale je to ostrov, preto veterno, z celeho pobytu 1 deň nefukalo. Ja by som určite volila inu destináciu. Nahnali na ostrov Slovákov, aby im rozbehli biznis na spustnutom ostrove po covide, ale žial zabudli poskytnut adekvátne služby.

myrs
8. dec 2023

@klaudia123890 ahoj moj kolega je od 5.12. a veru ziadna sláva, treba byt velmi skromny vo vsetko a co sa tyka jedla tak ze velka katastrofa! Vsetci cakaju na eura alebo doláre, skoro ziadna zelenina a ovocie.. ja mam tiez obavy co ma caka 12.12. 🥺

muchotrafka298
8. dec 2023

@myrs nastav sa na to, ze proste ten vyber tam je mensi a ze pre kazdeho Kubanca je turista len chodiaca penazenka. Nic viac. Tam sa ocakava sprepitne vopred, ze este nic pre teba neurobia a uz mas strkat dolare. Bola som na Kube 3 x a vsade to tak bolo. Dokonca na jednom mieste som neminula na sprepitne nic, lebo obsluha tam bola tak laxna, ze som si sama brala napoje a este aj spratavala zo stola na vedlajsi bordel, aby som si mala kam sadnut. Nezaujem totalny.

myrs
8. dec 2023

@muchotrafka298 ked citam vsetky komentare, tak aj lutujem, ze som si vybrala Kubu. Ist na dovolenku a byt hladna, spat v špinavom, davat všimne za ziadne sluzby …. Snad to prežijeme.

muchotrafka298
8. dec 2023

@myrs zalezi od toho, kam ides. Znama bola teraz na Varadere, cely cas bolo skaredo a nedalo sa kupat, co boli take vlny. Ale jedla tam mali tony, fakt, som videla fotky odtial. Ona bola v sieti Melia, ta je ze vraj co sa tyka jedla OK. Ale jasne, ze je rozdiel aj v urovni, ze 5 hviezdickovy hotel tam nie je uplne to iste, ako tu v Europe. Nastav sa na to a proste bude to v pohode. Ja osobne som bola zaskocena tym, ze ako tam vlastne oni funguju v tych sluzbach, ze ruka natrcena na dolare alebo eura a preco? Ja dam rada sprepitne, ked som spokojna. Ale nie automaticky pred tym, lebo oni to cakaju. Tak nech cakaju. Mne tiez peniaze nerastu na strome a zajazdy tiez nie su zadarmo.

myrs
8. dec 2023

@muchotrafka298 idem Grand Memories Cayo Santa Maria a vsetky recenzie su velka katastrofa. Hlavne co sa tyka jedla a čistoty. Tak som zvedava ako to tam cele bude. Samozrejme ani mne sa nekotia €. Len cim sa blíži termin odchodu mam viac strachu ako to tam bude. Lebo dnesne spravy o nedostatku jedla a katastrofálnej hygiene …/